Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek? 4 hónapos a...

Mit tennétek? 4 hónapos a fiam, és kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok. Pedig TÉNYLEG VÉDEKEZTÜNK. Császárral szültem, amiből nehezen épültem fel, volt több komplikáció. Szeretnénk még gyereket, de még nem terveztük.

Figyelt kérdés
Az orvos szerint kitudnám hordani, de veszélyeztetett lennék, nem nagyon emelhetek. Nem tudom ez egy kis gyerek mellett hogyan oldható meg. Szerintetek vállaljam be a kockázatot, vagy inkább később vállaljunk babát, amikor fizikailag biztonságosabb.
2010. ápr. 8. 12:43
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
83%

Ez nagyon nehéz kérdés. Lelkileg nagyon nehéz lehet elviselni azt, ha elveteti az ember a babát. Viszont egy 4 hónapos baba még annyira pici, annyi törődést igényel, hogy veszélyeztetettként nem tudom hogy oldható meg. Lenne esetleg segítséged, nagyszülő például?

Nem tudok Neked erre konkrét választ adni sajnos, bele sem tudok gondolni én mit tennék hasonló helyzetbe. Az ember melyik ujjába harapjon bele??

Remélem sikerül jó döntést hoznod!

2010. ápr. 8. 12:49
 2/29 anonim ***** válasza:
49%
Átérzem a helyzeted, 6 hónapos a kisfiam, szintén császár volt, szintén komplikációkkal. Nekem a szülésznőm és a dokim is megmondta, hogy legalább 2 év teljen el a következő babáig. Én megmondom őszintén, ha most terhes lennék, nem merném bevállalni. Persze ezzel nem azt mondom, hogy Te ne vállald! Én csak a saját szemszögemből nézem a dolgot. B.
2010. ápr. 8. 12:51
 3/29 anonim ***** válasza:
83%
Ha van segítséged, tartsd meg, de ha tök egyedül vagy egész nap mindig, akkor szerintem a pici 4 hónapos babád érdekében inkább ne. Úristen, bele sem tudok gondolni, hogy Én ezt hogy élném meg, ez szörnyű nehéz lehet. Természetesen, a szívem azt diktálná, hogy megtartsam, de veszélyeztetetten egy pici baba mellett baromi nehéz lenne/lesz. Igazából, azt mondanám, összefoglalva, hogy ha van segítséged, és az orvosod nem látja totálisan veszélyesnek a dolgot, akkor tartsd meg. De csak akkor.
2010. ápr. 8. 12:53
 4/29 A kérdező kommentje:
Nagyon nehéz. Ha az eszemre hallgatok, nem kockáztatnék, hisz itt a kisfiam, akit fel kell nevelni. Ha esetleg kinyílik a hegem és baja lesz a babának, az is kihat mindannyiunk életére. De ha a szívemre... egy kis élet.
2010. ápr. 8. 12:55
 5/29 anonim ***** válasza:
51%

fú, ez nagyon nehéz ügy, először is van hova és van kinek, a párod hogy viszonyul hozzá? ha van segítséged, legfőképp a párod személyében akkor az jó, ha egész nap te vagy a gyerekkel és te főzöl, mosol, takarítasz, akkor nem tartanám meg, mert csak a saját életedet veszélyezteted, a babád megszokhatja az új helyzetet, még nem volt annyi ideje elkényesztetődni

egyébként ha azt vesszük, h minden sorsszerű akkor, oka volt ennek is......

veszélyeztetett és veszélyeztetett között is van különbség, azt neked kell tudnod, h milyen lehetőségeid vannak a segítségre, ha a család melletted áll, akkor én vállalnám........

2010. ápr. 8. 13:00
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát én sem tudok belegondolni a helyzetedbe,mert nekem azért nagyjából komplikáció mentes terhességem és szülésem volt.De ennek ellenére ha most én is terhes lennék nem tudnám mi tévő legyek.Elhiszem hogy nagyon nehéz helyzetben vagy.Én is azt mondom ha van/lesz segítséged és az orvosod is alátámaszt akkor tartsd meg.De persze ezeket a dolgokat neked kell tudni.
2010. ápr. 8. 13:00
 7/29 anonim ***** válasza:
51%
Igaz nem csàszàrral szültem de ugyanilyen hamar lettem terhes.Megtartottam,még van 2 hetem a szülésig,de a terhességem maga a pokol volt,illetve az.Sajnaltam elvetetni,de ha ilyen törénne ujra nem csinalnam végig.Fizikai,lelki eröT kivan.
2010. ápr. 8. 13:02
 8/29 A kérdező kommentje:
A férjem engem félt, ezért amellett van, hogy ne tartsuk meg. Borzasztó nehéz. Eddig azt mondtam, hogy én sose vetetnék el babát. Igaz mindent megtettünk, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe, de mégis terhes lettem.
2010. ápr. 8. 13:04
 9/29 anonim ***** válasza:
51%

Te vagy a legfontosabb most, jójó ott van az az élet, de ne legyen bűntudatod emiatt, ha csak azért tartanátok meg h ne legyen elvetetve, akkor az valószínűleg nem jó döntés.....

ha mégis elgondolkodtok rajta, akkor én kikérném több orvos tanácsát, h más mennyire ajánlja....

sok sikert a döntéshez!

2010. ápr. 8. 13:10
 10/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Lesz még 1-2 átalvatlan éjszakám. Remélem jó döntést hozunk.
2010. ápr. 8. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!