Mit tennétek? 4 hónapos a fiam, és kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok. Pedig TÉNYLEG VÉDEKEZTÜNK. Császárral szültem, amiből nehezen épültem fel, volt több komplikáció. Szeretnénk még gyereket, de még nem terveztük.
Szia!
ÉN is császárral szültem a kisfiamat, és nálam is komplikációk léptek fel. Megkérdeztem a dokit, hogy mikor jöhet a kistesó. Azt mondta, hogy a saját érdekemben legalább 2 év teljen el a 2 szülés között.
A helyedben én elvetetném a babát. Nehéz ilyent írni, de most a Te egészséged a legfontosabb, és az, hogy a 4 hónapos kisfiadat fel tudd nevelni.
Szia!
Nekem sima terhességem volt sima szüléssel.
Ha hasonló helyzetbe kerülnék, hirtelen biztos azt a döntést hoznám meg hogy maradjon, de így kívülről könnyebb tanácsot adni. DE! Gondolj bele ott leszel egy picivel meg egy még kisebbel, a terhesség alatt nem fogsz tudni rendesen figyelni a fiadra, utána meg nem lesz életed egy jó darabig, számolni fogod a perceket hogy mikor alhatsz...Nem tudod majd kiélvezni az első hónapokat az újszülöttel, a másikra meg alig lesz időd. ez a 6 hét még a legeleje, azt mondom ne tartsd meg.
Óvszerrel védekeztünk. 12 év alatt sose történt "baleset". Ahogy elhatároztuk, hogy gyereket szeretnénk rögtön össze is jött. Pont ezért utána se kockáztattunk.
Úgy látszik ennyi idő után pont most fogtunk ki egy hibásat.
fú szegény:(( borzasztó lehet :(( Hát szerintem is segítségtől függ. Nekem pl semmi segítségem nincs, és nem is volt és a gyerekeim között kicsi a korkülönbség (de azért nem ennyire) 9 hónap.
A "nagyot" is szoptattam eleinte, aztán ugye őt emelgetni, stb.stb. nem volt egyszerü pedig nem vagyok nyavajgós, illetve simán szültem, nem császárral.
De én mióta megvan a két baba, egyszerüen nem lennék képes elvetetni egy babát, érdekes módon mielőtt gyerekeim lettek volna, sokkal megengedőbben viszonyultam a kérdéshez, de mióta látom MI lesz belőlük pár hónap alatt már nem bírnék lemondani róla.
De nyilván érthető ha ti másként döntötök.
Szia! Én biztosan nem tartanám meg!
Sajna a környezetemben is volt egy hasonló helyzet, ők megtartották, pedig dokik se javasolták. A lényeg, az anya szervezete teljesen tönkre ment, a nagyobbik babával nincs ideje-türelme foglalkozni, a kicsi nagyon beteg, már 2x volt intenzíven.
De ez mindenki saját maga döntése, és nem elrettentésnek írtam. Csak sajnos ezek is benne lehetnek.
Sajnállak, hogy ilyen döntés előtt állsz.
Köszi, hogy írtál. Belegondoltam, hogy milyen lenne. Biztos amikor megszületik azt mondanám, de jó hogy vállaltuk.
A fiam 5250 grammal született. Úgy, hogy 158 cm vagyok. Óriás bébi most is. 4 hónaposan 9 kiló és 71 cm.
Szóval elég megterhelő volt méhemnek. 2 napig voltam intenzíven. Nehezen ment vissza a méhem.
Ha megint nagy babánk lesz szétnyílhat a seb, és a méhemen a vágás is nagyon friss még.
Sok a ha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!