Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek? 4 hónapos a...

Mit tennétek? 4 hónapos a fiam, és kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok. Pedig TÉNYLEG VÉDEKEZTÜNK. Császárral szültem, amiből nehezen épültem fel, volt több komplikáció. Szeretnénk még gyereket, de még nem terveztük.

Figyelt kérdés
Az orvos szerint kitudnám hordani, de veszélyeztetett lennék, nem nagyon emelhetek. Nem tudom ez egy kis gyerek mellett hogyan oldható meg. Szerintetek vállaljam be a kockázatot, vagy inkább később vállaljunk babát, amikor fizikailag biztonságosabb.
2010. ápr. 8. 12:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
51%
iszonyatosan sajnállak, amiért ilyen helyzetbe kerültél!! nagyon-nagyon nehéz lehet most... én is abortusz ellenes vagyok, de a te esetedben teljesen érhető lenne, ha ez mellett döntenél!! az fontos, hogy a férjed melletted áll!! biztosan nagyon nehéz lesz, de én - bár nem voltam/vagyok ebben a helyzetben - elvetetném... hjaj, nagyon sajnállak!! de az egészséged most a tét, ahogy olvastam...
2010. ápr. 8. 13:18
 12/29 anonim ***** válasza:
hogyan védekeztetek?Gyógyszert szedsz vagy óvszerrel?Hogy történhetett meg?Nagyon sajnálom remélem tudsz jó döntést hozni,de tartsd szem előtt,a kisfiadnak anyára van szüksége,te vagy neki a minden,a biztonságot nyújtó személy és nem tudom hogy vielné ha pl hónapokig kórházba lennél,mert ugye ez is benne van a paklibabn
2010. ápr. 8. 13:34
 13/29 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

ÉN is császárral szültem a kisfiamat, és nálam is komplikációk léptek fel. Megkérdeztem a dokit, hogy mikor jöhet a kistesó. Azt mondta, hogy a saját érdekemben legalább 2 év teljen el a 2 szülés között.

A helyedben én elvetetném a babát. Nehéz ilyent írni, de most a Te egészséged a legfontosabb, és az, hogy a 4 hónapos kisfiadat fel tudd nevelni.

2010. ápr. 8. 13:36
 14/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem sima terhességem volt sima szüléssel.

Ha hasonló helyzetbe kerülnék, hirtelen biztos azt a döntést hoznám meg hogy maradjon, de így kívülről könnyebb tanácsot adni. DE! Gondolj bele ott leszel egy picivel meg egy még kisebbel, a terhesség alatt nem fogsz tudni rendesen figyelni a fiadra, utána meg nem lesz életed egy jó darabig, számolni fogod a perceket hogy mikor alhatsz...Nem tudod majd kiélvezni az első hónapokat az újszülöttel, a másikra meg alig lesz időd. ez a 6 hét még a legeleje, azt mondom ne tartsd meg.

2010. ápr. 8. 13:42
 15/29 anonim ***** válasza:
Bocsi az OFF-ért! De engem az az érdekelne, hogyan védekeztetek! Rettegek attól, hogy terhes legyek a közeljövőben. Én is császáros voltam....
2010. ápr. 8. 13:47
 16/29 A kérdező kommentje:

Óvszerrel védekeztünk. 12 év alatt sose történt "baleset". Ahogy elhatároztuk, hogy gyereket szeretnénk rögtön össze is jött. Pont ezért utána se kockáztattunk.

Úgy látszik ennyi idő után pont most fogtunk ki egy hibásat.

2010. ápr. 8. 13:59
 17/29 anonim ***** válasza:

fú szegény:(( borzasztó lehet :(( Hát szerintem is segítségtől függ. Nekem pl semmi segítségem nincs, és nem is volt és a gyerekeim között kicsi a korkülönbség (de azért nem ennyire) 9 hónap.

A "nagyot" is szoptattam eleinte, aztán ugye őt emelgetni, stb.stb. nem volt egyszerü pedig nem vagyok nyavajgós, illetve simán szültem, nem császárral.

De én mióta megvan a két baba, egyszerüen nem lennék képes elvetetni egy babát, érdekes módon mielőtt gyerekeim lettek volna, sokkal megengedőbben viszonyultam a kérdéshez, de mióta látom MI lesz belőlük pár hónap alatt már nem bírnék lemondani róla.

De nyilván érthető ha ti másként döntötök.

18/29 anonim ***** válasza:
51%

Szia! Én biztosan nem tartanám meg!

Sajna a környezetemben is volt egy hasonló helyzet, ők megtartották, pedig dokik se javasolták. A lényeg, az anya szervezete teljesen tönkre ment, a nagyobbik babával nincs ideje-türelme foglalkozni, a kicsi nagyon beteg, már 2x volt intenzíven.

De ez mindenki saját maga döntése, és nem elrettentésnek írtam. Csak sajnos ezek is benne lehetnek.

Sajnállak, hogy ilyen döntés előtt állsz.

19/29 Bea24 ***** válasza:
48%
Szia! Tudom, milyen helyzetben Vagy! 4 hónapos volt a kislányom, mikor ismét terhes lettem én is, most 17 hetes vagyok. Nagyon nagy dilemma volt nálunk is, hogy mi legyen és sok-sok álmatlan éjszaka. Szerettünk volna mi is kis tesót, de nem ilyen gyorsan. Az egyik pici lesz, a másik kicsi. :) De így utólag, egyáltalán nem bánom, és nagyon várom. Ugyan én nem vagyok veszélyeztetett és simán szültem, de így is megterhelő a szervezetnek, bár semmi panaszom nincs, se egy hányinger, semmi. Néha el is felejtem, hogy terhes vagyok! :)Meg lesz neki mindene a lányom után és segítségem is van, a férjem és az Apukám sok szabad idővel rendelkeznek. Ha egy kicsit is vágysz rá és bele gondoltál, hogy jó lenne és nem csak a rossz oldalát látod, és persze anyagilag is tudjátok vállalni, akkor tartsd meg. Ha gondolod írj privit, vagy mail-t info21@freemail.hu. Üdv. Bea
2010. ápr. 8. 14:08
 20/29 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál. Belegondoltam, hogy milyen lenne. Biztos amikor megszületik azt mondanám, de jó hogy vállaltuk.

A fiam 5250 grammal született. Úgy, hogy 158 cm vagyok. Óriás bébi most is. 4 hónaposan 9 kiló és 71 cm.

Szóval elég megterhelő volt méhemnek. 2 napig voltam intenzíven. Nehezen ment vissza a méhem.

Ha megint nagy babánk lesz szétnyílhat a seb, és a méhemen a vágás is nagyon friss még.

Sok a ha...

2010. ápr. 8. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!