Aki szülés előtt táppénzen van otthon, az mit csinál
egész nap?
Figyelt kérdés
Nem unatkoztok? nem érzitek egyedül magatokat? Nekem nagyon sokat dolgozik a párom, reggel elmegy és este ér csak haza, és pár napja nagyon egyedül érzem magam.
25 hetes vagyok, és már 10 hete itthon vagyok, ma épp lusta napom van, nincs kedvem semmihez... Az idő is nyomott, én is nyomott vagyok.-((
Amúgy általában reggel felkelek, van hogy 10-11-ig elalszom, eszem, főzök , boltba megyek, takarítok ha kell, rendezkedek kicsit, ha kell elmegyek a városba intézni valamit, de ma nagyon nyomi vagyok...
Mondjuk ezt én sem értem, tudom. Ma írta valaki, hogy egyből megy táppénzre, miért ha nincs baj? Az első terhességemnél otthon voltam, majd bediliztem, most dolgozom, igaz, hogy csak 4-6 órában és irodai munkát, de legalább valamit. Nem bírnám itthon :-)
2008. febr. 28. 15:28
2/11 A kérdező kommentje:
Kénytelen voltam mert megszűnt a munkahelyem, és mondj egy munkátatót, aki 15 hetesen felvesz azért, hogy 4 hónap mulva szülni menj... ?
Amúgy elvagyok, elmennek a napok, de ma depis vagyok és egy kis tanácsra vágytam:-)
Ennyi.
2008. febr. 28. 15:36
3/11 anonim válasza:
Szia! Gondolj arra, hogy van, akiknek még ennél is rosszabb. Nekem pélául az első 3 hónapot teljesen végig kellett feküdnöm (szigorú fekvés). Te legalább el tudsz menni boltba, teszel-veszel otthon :) Mindig gondolj arra: lehetne rosszabb is :)És nem sokára jön a jó idő, tavasz, vidámság stb...
2008. febr. 28. 15:43
4/11 anonim válasza:
Én teljesen átérzem a problémádat. Én beteg emberekkel dolgozom, veszélyes helyen, ezért mentem rögtön tpénzre, aztán nemsokra rá kórházba kerültem 2X mert véreztem, most a cukorterhelésem lett magas, és inzulin,3 diéta, mindemellett, én is halálra unom magam. Az én párom is sokat dolgozik, és rajtam pedig nem telik az idő. Még 10 hetet kell valahogy kibírnom!
2008. febr. 28. 16:07
5/11 anonim válasza:
Csak a 30. héttől vagyok itthon, de így is elég rossz egész nap egyedül, a férjem külföldön dolgozik. Lassan a házi munkába őrülök bele, soha nem volt ennyi szabadidőm, most bőven jut pihenésre, olvasásra is, bár már mindent unok. Nekem már csak 7 hét ez vigasztal...
2008. febr. 28. 16:38
6/11 anonim válasza:
Háát én pont az ellen példát tudom felhozni nektek.Kirúgtak 7hetesen..,aztán rögtön jelentkeztem egy céghez ahová fel is vettek,közöltem ,hogy 8hetes vagyok s kb májusig tudok dolgozni-ha nincs baj junius,de inkább május.Most április30ig van munkaviszonyom és sajna utánna álláskeresési támogatásra kell jelentkezzek,tehát szerintem csak örüljön az akinek van bejelentett munkaviszony és így mondjuk úgy akadálymentesen lehetsz táppénzen.Amúgy én is olyan munkát végzek ,hogyha mások lettek volna a lehetőségeim mentem volna rögtön táppénzre,mert eüben vagyok és mint tudjuk a fertőzés veszély itt lényegesen nagyobb,de nem tudok mit tenni,hogy legyen gyedem csak 100szor jobban figyelek a higiéniára és bízom benne semmi baj nem lesz.Ha pedig itthon lehetnék -sőt ha 2hónap mulva sikerül,akkor egyész nap csak varrogatni fogok a babámnak,jelzem most tanulgatom a varrást,de tele vagyok ötletekkel..s mint tudjuk iszonyat árak vannak..plusz keresztszemesezek,ha pedig ezeket is unom a takarításon is túl vagyok a kutyimmal sétálgatunk vagy pihizünk itthon..szerintem ha valakinek van egy kis kreativitása egy csomó dolgot tud csinálni..,hogy lefoglalja magát és hasznosan is telljen a napja.Remélem megjön a kedved akár egy kis kézimunkához is és sikerélményeid lesznek s meglátod jobb napod lesz.Üdv egy 21hetes kismama
2008. febr. 28. 16:55
7/11 anonim válasza:
Szia! Énpéldául nagyon élvezek itthon lenni...akkor alszok, eszek, amikor akarok, idegeskedés nélkül. Mellesleg nyelvvizsgára készülök, tanulmányokat írok, szóval egész nap "fel vagyok töltve".
Próbálj meg pl. elvégezni egy levelező tanfolyamot pl. Elo-levelező, vagy ilyesmi!!Kicsit eltereli a gondolataidat, és az idő is gyorsabban telik.
Hasznos, értelmes és érzelmes babavárást kívánok!
2008. febr. 28. 16:55
8/11 anonim válasza:
Szia én a 6-ik héttől vagyok tp-en a cég nem fogad terhesen mert veszélyes a nyagokkal dolgozunk de ha nem igy lenne akkor is kihasználnám 5 éve vagyok munkaviszonyban ennél a cégnél és még soha nem voltam tp-en itt az ideje az idömet azzal töltöm hogy alszok amenyit csak lehet olvasok idegennyelvü könyveket hogy frisitsem a dolgot sokat netezek persze ez mind a napi teendök mellet aztán sokat járok szépitkezni fodrász körmös ott jól el telik az idő rokon látogatás barátok sok mindenvan és ha már mindenből kifogytál hát ott a legjobb unalmas barát a tv:)együt szoktunk unatkozni én untatom öt ö meg éngem de elvagyunk sokszor lecserélem a programot egy dvd-re ja és vásárolni a hosszab úton megyek hogy minnél többet sétáljak és az ellötem szóló is jót mondot csinálj meg egy tanfolyamot egy rövidet én nagyon szerettem tanfolyamokra járni nemrég nyelvvizsgáztam ami szerintem nem sikerült teljesen ugyhogy biztos kellesz készüljek egy részvizsgára újból de én örülök neki legaláb lefoglal na jó idö töltést neked
2008. febr. 28. 17:05
9/11 anonim válasza:
Szia,
Én nagyon élevezem az itthon létet.12 hetesen mentem el táppénzre, mert nagykerbe dolgoztam és mindig felfáztam, de sosem unatkozok.Itthon vagyok, felkelek, eszek iszok főzök takarítok mindent szortírozok rajzolok, tervezek, alig várom, hogy jó idő legyen huzamosabban akkor megkezdődik a kerti munka, játszok a 2 kutyával...Imádok itthon lenni....Kertes ház vagy lakás? Biztosan találsz magadnak valami elfoglaltásgot, esetleg interneten kreatív hobby után nézni és gyártani a babának vmi hasznos dolgot, annyira jópofa dolgok vannak.Még csak egy hónapja vagyok itthon,remélem nálam nem fog előjönni ez a halálra unom magam állapot, mindenki ezzel riogatott.Azt hiszem ez típus kérdése. Én állítom, hogy hülyék voltak azok a nők akik az egyenjogúságért harcoltak anno, mert miért ne lenne egyenjogú az a nő a férfivel aki otthon főz mos takarít és rendbe tartja a kertet.sokkal nagyobb meló és kihívás mint egy melóhelyen betanulni és utána könyökből végezni a munkát.De ez az én véleményem.Legyél maximalista.Legyen mindenhol rend, tisztaság, lehet, hogy betegesen hangzik de nekem bejön. Mielőtt bárki azt hinné hogy nekem munkaundorom van, az téved.A munkában is maximalista vagyok, voltam és általában én jeleskedtem mindenben a többiek között.De most rólad van szó és a babátokról, akinek nyugi kell és teljesn összhang.Remélem te is megtalálod a magad elfoglaltságát.
16 hetes kismami
2008. febr. 28. 17:14
10/11 anonim válasza:
Szia! Én más oldalról szeretnélek vigasztalni, én a 30. hétben járok és sajna még kb. 5 hetet mindenképp le kell húznom, mert a munkáltatóm onnantól kezdve tudja megoldani a helyettesítésemet és mikor bejelentettem, hogy április 1-től szeretnék táppénzre menni, hát mit mondjak nem nyertem hangszórót vele. Úgyhogy minden reggel 5 óra 20-kor kelek egész nap dolgozom és szinte semmit nem tudok pihenni, se olvasni, se tévézni, mert mikor ágyba kerülök annyira fáradt vagyok, hogy azonnal elalszom. Úgyhogy tudd én nagyon szeretnék a helyedben lenni! :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!