Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 24 éves vagyok 4 hetes terhes...

Babóca24 kérdése:

24 éves vagyok 4 hetes terhes és egyedül maradtam! Mit tegyek elvetessem vagy megtartsam? Tapasztalatokat is írhattok akik egyedül maradtak és ugy döntöttek hogy megszülik a kisbabát!

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 15:09
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
90%

Én pont veled egyidős vagyok, de már több éve egyedül nevelem a fiam. Nem bántam meg. Tőlem mindig kérdezgetik, hogy nem túl nehéz egyedül? Hát honnan tudjam, mindig is így volt, ezt szoktam meg :) Mi attól még egy család vagyunk, ő és én.

Viszont azt én sem tudom megmondani, hogy te mit csinálj. Én csak abból tudok kiindulni, hogy nekem nagyságrendekkel jobb életem lett, mióta gyerekem van, és nem csak azért, mert ahogy mondani szokták, "a gyerek lett az életem értelme", mert ez így azért nem igaz, ő nekem az életem RÉSZE lett, ez azért kicsit mást jelent szerintem :) De sok más tekintetben is jobb lett, és ha nem szültem volna, szerintem nem tartanék ott, ahol most.

2011. júl. 2. 19:28
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagyon nehéz döntés. Nem tudhatod, hogy esetleg valami úgy alakul, hogy később nem lehet már gyereked, és örökre bánni fogod.Lehet, hogy nehéz lesz egyedül felnevelni, de sokaknak sikerült már. Ha Te nem akarod a babát, vetesd el, de ha Te úgy érzed, hogy akarod most már, akkor ne legyen akadály előtted. Sulit be lehet fejezni és nem nehezebb, mint munka mellett mondjuk.
2011. júl. 2. 20:01
 23/37 anonim ***** válasza:
71%
Ha a lelki oldalát veszem,mivel én nagyon lelkis vagyok,képtelen lennék egyedül végigcsinálni. Más ha elhagynak és más ha meghalna a párom. Úgy inkább bevállalnám egyedül,mondván csak ő maradt belőle. De egy gyerek az ajándék! Nem vagy még lekésve semmiről. Viszont ott a másik oldal,hogy egész hátralevő életemben azon agyalnék,hogy most hány éves lenne,milyen lenne,stb. Én nem tudnám elképzelni a kiszolgáltatottságot sem a szüleim felé. Anyám egyedül nevelt velük közösen és mindenbe beleszóltak,beleavatkoztak,anyámat befolyásolták. Sose tudott önállósodni! Még az ismerkedést is megtiltották neki,hogy ő mostmár elsősorban anya és velem kell foglalkoznia! Most pedig ott van egymagában magányosan,mivel én felnőttem,ő pedig még le is betegedett. Áh,nem tudok tanácsot adni. Talán erősebb lenne bennem a harag,hogy ilyen embernek nem szülök! Hogy amíg én küszködök a gyere(kével)ami az enyém is,ő éli világát! Ráadásul ő is akarta. Azért kérdezd meg tőle,ezek után miféle húzás is volt ez???
2011. júl. 2. 20:23
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
a velük a nagyszüleim az lemaradt
2011. júl. 2. 20:24
 25/37 anonim ***** válasza:
74%
Ha már ugy beszélsz rola hogy a picim, akkor nincs kérdés:)) sok boldogságot a kicsihez.)
2011. júl. 2. 21:19
 26/37 anonim ***** válasza:
72%
Soha nem ölnék gyereket. A sajátomat a legkevésbé. Én nem is gondolkodnék egy percet sem. Utólag azt is szégyellném.
2011. júl. 2. 22:08
 27/37 anonim ***** válasza:
52%
2vetélésem volt ebből 1ik majdnem 3as ikrek de2felszívódott 1maradt aztan 1se :-( most ha úgy nézem kb.2-3hetes vok.utolsó mensim majus31 onnan nézve 4het5nap de júni14én vizsgaltak akkor mondta a doki,h épp peteérés van így 4hetes még nem vok.mindig 2héttel kissebb,mint ahogy ők nézik. Ezek utan meg maskor sem vetetném el. nagy fajdalom szenvedés lelki trauma volt nekem.most bizom minden ok. adt egy esélyt a picidnek,ha megakar úgyis megszületik,ha nem a természet megoldja. vagy döntsd el ilyen pasitól kell e? lehet akarta,de megijedt a felelöségtöl v nem akarta lekötni még magát vagy van új nője...pfúj. ne törődj vele. van benned vki kiért felelősséggel tartozol mióta megfogant.ő érzi,h szorongsz és várja,h élni fog e vagy nem. okosan dönts úgy,h nem bánod meg később.mérlegeld suli v a pici?én nem tenném.majd ird meg mi lett,ha viszont elveteted akkor mielőbb,mert hozzád nő és nem teszed ami a legjobb lenne :-) volt egy film ment a nö elvetetni és a műtő asztalon mta,h megtartja .talan fia lett szintén parja ott hagyta,mert az nem akart soha gyereket de a nő nem bánta meg.én is varom,h minden ok legyen és karomban tartsam öleljem pusziljam. ne öld meg.írj
2011. júl. 3. 08:26
 28/37 anonim ***** válasza:
47%

utolsó vok.

Én sokáig nem bírtam terhesnőt vagy kisgyereket látni, mert ők boldogok voltak...látod (mint én, meg még oly sokan sajnos) rögös utat kell bejárni valaki meg simán kihordja, más meg "fél karját" odaadná csak legyen neki.

2011. júl. 3. 08:45
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem is igazán kérdés, inkább csak megerősítésre vársz. Te már most szereted a babádat, úgyhogy ne gondolkodj rajta, mindegy, hogy mások mit mondanak.
2011. júl. 3. 12:59
 30/37 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! Megakartam tartani de sajnos a természet úgy döntött ő nem lehet velem!! Tegnap este elvetèltem Es rögtön meg is műtöttek!!!!:( amíg velem volt nagy erőt adott de így most összetörtem!!! Nehéz lessz ezt feldolgozni!!!:(
2011. júl. 3. 20:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!