Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 24 éves vagyok 4 hetes terhes...

Babóca24 kérdése:

24 éves vagyok 4 hetes terhes és egyedül maradtam! Mit tegyek elvetessem vagy megtartsam? Tapasztalatokat is írhattok akik egyedül maradtak és ugy döntöttek hogy megszülik a kisbabát!

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 15:09
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon nehéz döntés,megértelek. Csak azt tudom írni, én mit tennék, nem vagyok a helyedben. Én megtartanám. 36 éves vagyok, most született a picim, és sokat vártam rá. Ennyi idősen minden nehezebb. Mi a garancia, hogy ha elveteted, tudsz -e majd gyereket vállalni később, amikor már akarod?

Most itt van, a te szeretetedre vár. Az biztos, hogy nem sétagalopp egy gyerekkel, főleg független nőként, de ez a pici most akar jönni.

Szerintem ne is gondolkozz rajta.

2011. júl. 2. 17:04
 12/37 anonim ***** válasza:
93%
Engem anyukám megtartott 21 évesen pedig apám nagyon nem akart le is lépett így a nagymamám segített neki. De nem bánta meg hamarosan unokája születik én 20 vagyok és a férjem mellettem van. A helyedben ha segítenek a szüleid megtartanám lehet hogy nem lesz egyszerű de megéri mert egy baba csodás dolog és nem te lennél sem az első sem az utolsó aki egyedül nevel egy babát.
2011. júl. 2. 17:09
 13/37 anonim ***** válasza:
28%
Én örökbe adnám.
2011. júl. 2. 17:16
 14/37 anonim ***** válasza:
93%

Mindenképp megtartanám.

4 gyerekes

2011. júl. 2. 17:18
 15/37 anonim ***** válasza:
31%
ha nincs rá pénzed hogy felneveld egyedül ne tartsd meg mert hogy rendesen felneveld nem elég a csp .. meg a gyes.... ha van pénzetek vagyis a szüleid eléggé gazdagok akkor vállald be.. ha nem akkor fogadjatok egy nagyon jó nőgyógyászt aki aki tapasztalt és odafigyel rád és ab.
2011. júl. 2. 17:22
 16/37 anonim ***** válasza:
2011. júl. 2. 17:27
 17/37 anonim ***** válasza:
69%
Az biztos hogy az örökbeadás százszor jobban fáj. Meg amúgy is szereted ezt a babát.
2011. júl. 2. 17:35
 18/37 anonim ***** válasza:
30%

nem jó egyedül, ne tartsd meg! Maj d eljön az ideje. Hacsak nem mond olyat az orvos, hogy rizikós, h lehetne -e még később..

Én korán szültem, majd később elváltunk, a kettőt egyedül neveltem.Össze tudom hasonlítani az apás és apátlan csaaládot. Nagyon nem jó a gyerekeknek apa nélkül. Hiába találkoznak, ha nem él velük, megsínylik.

2011. júl. 2. 17:40
 19/37 anonim ***** válasza:
55%
Miért kellett lepontozni azokat, akik azt írták, hogy akkor tartsa meg a kérdező, ha meg van a megfelelő háttere. Semmi értelme annak, hogy nyugodt szívvel buzdítsa mindenki, aztán meg majd szegény idejön segítséget kérni, hogy ez sincs meg az sem. Véleményt kért, azt kapott, mi a fenének kell ezt lepontozni?!
2011. júl. 2. 18:44
 20/37 anonim ***** válasza:
50%

Én nálad kicsit idősebb voltam, amikor terhesen egyedül maradtam. Mondjuk nekem nem volt választási lehetőségem, már több hónapos kismama voltam.

Apuka felszívódott -akarta a gyereket ő is, csak "meggondolta magát"- gyerektartást nem fizet, nem érdeklődik a gyerek után.

Nagyon nehéz, szinte kibírhatatlan. Nem az anyagi része, hogy megőrülsz attól, hogy képtelen vagy egyedül eltartani, nem az érzelmi része, hogy nincs kire támaszkodni, hanem az a pillanat, amikor a gyerek X évesen odaáll eléd és megkérdezi: nekem miért nincs apukám?

Szeretem, imádom, ő az életem, de ha tudom, hogy így alakul az életem -és van választási lehetőségem- nem tartottam volna meg.

Arra nem lehet számítani, hogy majd lesz egy párom- és ha nem lesz? Az élet kiszámíthatatlan.

2011. júl. 2. 18:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!