Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 hetes terhes vagyok, a...

10 hetes terhes vagyok, a kisfiam 2 éves. A férjem lelépett, egyszerűen beleőrülök. Mit csináljak egyedül 2 gyerekkel? Gyedből nem tudunk megélni.

Figyelt kérdés
Megtartsam a babát?
2008. okt. 22. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Szia. Nagyon sajnálom, hogy a férjed lelépett, de azért nem gondolhatja ő sem, hogy csak úgy eltűnik, és nem fizet gyerektartást. Járj utána milyen támogatások járnak neked, és menj bíróságra, a Te javadra fognak mindent megítélni. Ha van lakás, autó, és a férjed fizetésének a 40százaléka. Tapasztalatból tudom, a párom is elvált, ott is két gyerek van, és a feleség kapott mindent.
2008. okt. 22. 11:27
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
szia! először is nagyon sajnálom ami veled történt...tudta a férjed hogy terhes vagy? mert ha igen akkor ez nagyon durva, és szemét dolog volt tőle (ha nem akkor is). egyetértek az előttem szólóval, mivel össze vagytok házasodva, kapnod kell gyerektartást, anyuék is így voltak, igaz nekem anyám lépett le, de a bíróság döntése szerint havonta vonták le a fizujából a gyerektartást. sőt mivel évekig nem fizette még visszamenőleg is fizetnie kellett. általában így döntenek, de ehhez bírósági per kell, hacsak nem tudtok megegyezni, bár úgy semmi garancia arra hogy a férjed fizetni is fog. hát hogy megtartsd e azt egyedül te tudod eldönteni, bár ha 10 hetes vagy sok időd már nincsen gondolkodni...már nincs aki segítsen? aszülők nagyszülők? amíg dűlőre nem juttok az is megoldás. a baba még úgyis idő, mire megszületik, addig akár már a bíróságon is túlehettek. egyedül két gyerekkel nagyon nehéz lehet, sőt eggyel is mind érzelmileg mind anyagilag. egyedül te tudhatod lesz e hozzá energiád, még ha az anyagiak megvannak is. én azért minden jót kívánok neked már amennyire lehet ebben a helyzetben, és nagyon sajnálom h ez történt veled...
2008. okt. 22. 11:34
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Erre a kérdésre sajnos csak Te tudsz magadnak válaszolni.

Ha a szüleid, rokonaid esetleg tudnak segíteni, az sokat jelenthet. A férjeddel meg kell beszélned, hogy fizessen havi x öszeget a gyermek után. Ha erre nem hajlandó, akkor számolnod kell vele, hogy akár több évig sem fogsz látni tőle semmi pénzt, amíg a bírósági - végrehajtási eljárás el nem jut abba a fázisba, hogy le tudják vonni a fizetéséből (az én nővérem 10 év után kapott először pénzt, mert a gyerek apja feketén dolgozgatott és sokszor váltott munkahelyet, amit nekünk kellett mindig kinyomozni).

Szóval sok mindent kell mérlegelned mielőtt döntesz.

Én bízom benne, hogy megtalálod a kiutat ebből a helyzetből és meg tudod tartani a babát, de igazából azt is megérteném, ha az ellenkezője mellett döntenél. Szorítok és ha esetleg tudok valamiben segíteni, nyugodtan írj privátba!

2008. okt. 22. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
66%
Szia.Gondolom nem kis döntés elött álsz,és vársz némi segítséget,akár megerősítést is,mert ha a kérdés felvetődött benned,akkor valahol mélyen már ott a válasz is.Nos,sajna nem adhatunk egyértelmű válasz a kérésedre.Én is elvált nő vagyok.bár fiam 10 éves volt mikor elváltunk, de egyedül, gyerektartás nélkül neveltem fel.rohadt nehéz volt.4 év múlva ujra féjhez mentem olyanhoz akinek nincs még gyereke.ő két gyermekett tervezett magának,én most 29 hetes terhes vagyok,de amikor beválaltam bizony elgondolkodtam, hogy ha most is válásra kerülne sor mi lenne.tudom, hogy buta dolog ilyenen gondolkodni akkor mikor az ember boldog,de én már megértem a rosszrafordulást is,és bizony felelőséggel tartozunk gyermekünk felé is.A mostani férjem még egy gyermeket szeretne,de ezt már nem válalom, mert 3 gyerek egyedül már nem menne.És hiába mondják, hogy bizony jön az a gyerektartás,az nem havi fizetés amitől elesik az ember ha elválik.két szülő is nehezen boldogul a teljes fizetésével a gyermekekkel.hát még 1,.Ráadásul ha most terhes vagy,akkor a te rendes jövedelmed is kiesik majd.jöhetnek az okosságok, hogy ahol felnő 1,ott 2 is.lehet,de nem mindeggy hogy,hogy.sok sikert kívánok, és azt, hogy bölcsen tudj dönteni,ami ebben a helyzetben nem lesz könnyű.
2008. okt. 22. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:
43%
PERSZE HOGY TARTSD MEG ,ÉS MUTASD MEG ANNAK A SEMMIREVALONAK HOGY TE FELTUDSZ NEVELNI 2 GYEREKET IS.MIÉRT HAGYOTT EL?
2008. okt. 22. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:
70%

Nem szabad a babat megszulnod.

Ez azt hiszem egyertelmu. Gondold el hogy most "BELEORULOK", ezt irtad mi lesz veletek ha megszulsz megegy gyereket. NEM SZABAD! Gondolkozz!!!

Figyelj minel elobb menj el az orvoshoz es azonnal vetesd el a gyereket!!!!!!

LEVEGOBOL NEM LEHET MEGELNI!!!!!!!!!!!!

Ha kifutsz az idobol (12 hetig veszik el), akkor te nagyon nagyon felelotlen vagy. Kesobb ne sirankozz semmin!

Mindenki a maga eletenek a kovacsa!

Mindenki megeszi amit fozott!

Figyelj ezen NE gondolkozz!!!!

Az emberek pedig hidd el hogy sokszor nem merik azt mondani, hogy hat menj el abortuszra!

Csak neznek rad, de nem merik, akarjak kimondani.

Az emberek hidd el hogy sokszor nagyon gonoszak es rossz indulatuak, imadjak hogy mas boldogtalan, nem igen szeretik ha mas jol erzi magat a boreben.

Ezert mondjak neked hogy tartsd meg, lesz majd gyerektartas blablablablabla............(mikor, mennyi)

Tudod en amikor megszultem a kisfiamat akkor egyedul voltam vele...Egyszer vki azt kerdezte tolem: - Te nem tudtad hogy az anya az MAGANAK szuli a gyereket? Haaaat, mondom ezt meg eddig nem hallottam, de most hogy mondod.

Ha akarod nagyon szivesen irok Neked emailt, irj te az emilemre, es meselek egy kicsit.

Figyelj neked ott a kisgyerek o is meg csak 2 eves, nagyon pici, vele sem lesz konnyu egyedul. Nemhogy meg egy uj babaval?! Ma, Magyarorszagon???!!!!!

Figyelj ne gondoljal a szuleid segitsegere, a tesodra, meg a barataidra... Tudod hogy NEKED kell helytallnod. Es van egyaltalan munkahelyed???!!!

Az ilyen butasagokat mint valaki irta itt elottem, hogy mutasd meg hogy felnevelsz te 2 gyereket is egyedul. Ez az illeto nem normalis. Tudod?! Nem normalis, o nem tudom hogy hanyat nevel egyedul.

Szoval reggel menj el a dokihoz, ha nincs abortuszra penzed akkor kunyerald ossze, es menj el es vetesd el a babat!!!!!!!!!!

Nehogy ha ma visszamegy a ferjed akkor megint minden ok. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

Hallgass az ESZEDRE!!!!!!!!!!

Amit irtam a legnagyobb jo indulattal irtam neked igy teljesen ismeretlenul. Az en kisfiam 7 eves es mi Londonban elunk, most mar az edesapjaval. A tobbit majd elmeselem ha dobsz egy emailt!

2008. okt. 22. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!