Mi a véleményetek Geréb Ágnesről?
Amit hallottam róla,az alapján nem sok jó.
Ha eszembe jutna itthon szülni,nem őt kérném fel,az biztos! -bár kockázati tényező mindig fent állhat.
Neked mi a véleményed róla?
Üdv:2gyerkőcös,29 hetes
Bizonyára azt gondolja, hogy amit tesz az jó. Hisz az otthonszülésben. Ez alapjába véve még nem lenne elítélendő, csak sajnos sokszor sült el rosszul a dolog.
Nem is tudom mit gondoljak róla...nekem kicsit fanatikusnak tűnik a nő. Többször esett bele ugyanabba a hibába már.
Az otthonszülés feltételeit meg kellene teremteni, szabályozni kellene, és ezzel együtt képezni kellene a otthonszülés-párti dúlákat, hogy a komplikációkat is képesek legyenek valamelyest ellátni.
Hát igen ez egy nagy felelősség.
És ott vannak a komplikációk amik felmerülhetnek még a leg egészségesebb terhességnél is.
Én biztosan nem szülnék otthon az is biztos. Én azt gondolom hogy már nem a középkorban vagyunk ahol nem voltak olyan eszközök,segítségek amivel tudtak volna segíteni az emberek a szülő nőn.
De most már modern világot élünk ha van segítség akkor mért ne vegyük igénybe a kórházi segítséget.
Igen és az a nő nagyon felelőtlen mert nincs olyan eszközei ami megfelelőek lennénének.
Azt, amiket az előző válaszolók írtak.
OFF: ma volt a rádióban, hogy már szabályos otthon szülni, csak kellenek bizonyos feltételek - amik szerintem teljesen jogosak. De eddig senki nem kért engedélyt az otthonszülésre, mert az otthon szülni akaró anyukák túl "teljesíthetetlennek" tartják a feltételeket. Igazából csak fél füllel figyeltem, de nagyjából ez volt a lényege...
Nem az otthon szülő anyukák találták teljesíthetetlennek a feltételeket, hanem a bábák nem tudják teljesíteni, mert nincs olyan nőgyógyász, nenonatologus és biztosító, aki szerződést kötne velük.
Érdekes hogy csak nálunk vannak ennyire ellene az otthonszülésnek, sehol máshol európában, és mégsem nagyobb máshol sem a gyermekhalandóság. De amíg az anyukák képesek ilyen hangnemben leosztani egy másik anyát, mint itt, csak azért mert másképp gondolkodik a dolgokról, addig nem csodálom, hogy nálunk semmit nem lehet megoldani.
Mondom ezt úgy, hogy mindkét gyermekem kórházban szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!