Kérdés Geréb - ügy kapcsán- mi történt volna másként kórházban?
Minden. (Nem csak ennél az esetnél.)
Lehet, hogy bele sem engedték volna spontán szülésbe, mert az ultrahangon látszik, ha túl nagy a magzat, az anya pedig hozzá képest pici és/vagy szűk a medencéje, nem kockáztatnak!
Ha mégis simán szült volna: lett volna hatalmas gátmetszés, a műfogásokat könnyebb lett volna így megcsinálni és a babát még időben ki tudták volna szedni.
Ha más mód nincs, akkor eltörik az anya medencecsontját, hogy élve ki tudják szedni a babát!
Szóval egy kórházban mindent-de mindent még időben megpróbálnak megtenni-és persze ilyenkor odacsődül a személyzet apraja-de inkább nyagyja, hogy amikben tud segítsen és félrelökik azt az orvost a szülésvezetéstől, akinek nincs tapasztalata az elakadt váll kifejtésében, megy az, aki már csinált ilyet (idősebb kolléga), hogy ne akkor próbálják meg a műveletet, amikor már fekete a baba feje és egyértelmű, hogy halott!!!!
Röviden ennyi történik másképp egy kórházban....
Első válaszoló vagyok: Vákumot, fogós műtétet (a legtöbb kórházban már csak az egyiket csinálják, hol melyik vált be jobban) csak a medence kimenetében lévő, még meg nem született fejnél használják, hogy a koponyát a külvilágra segítsék, a váll kifejtésére nem alkalmas, az már magától (a szülésznő közreműködésével), vagy műfogásokkal fog megszületni, tehát itt nem segített volna.
A váll elakadása az teljesen más ügy.
Szakmabeli vagyok.
6.28-as vagyok: a hasba könyöklés sem fogja előrébb vinni az eseményeket, hisz azért van elakadva a váll, mert normál módszerekkel nem tudják megoldani a helyzetet, ha ezzel lehetne segíteni, akkor nem is beszélnének váll elakadásról....
Annak a válaszolónak igaza van, aki azt mondja, hogy egy lelkiismeretes orvos nem vállalja be az otthonszülést-ez így van, Magyarországon nem fognak olyan szülészorvost találni, aki ezt megteszi, ugyanúgy kizárnák a kamarából, de a hivatástudata és az orvosi esküje sem engedi meg!
Első, 6.28, 6. 38 vagyok. Igen el lehet törni a baba kulcscsontját is, de az sem mindig segít. Ezek már a drasztikus beavatkozások, előtte műfogásokkal próbálkoznak, ami különböző technikákkal próbálja kiszabadítani a baba vállát, ha ezek nem működnek, akkor jön szóba a csonttörés (baba vagy anya).
Még azt is meg lehet próbálni, hogy a fejet visszanyomva (ez a negyedik műfogás) császármetszést végezzenek, de erre már nem biztos, hogy jut idő.
Nem kis dolog egy váll elakadása, még a kőrházi körülmények között sem!
Én leginkább azokat az anyukákat kérdezném meg, akiknek meghalt, vagy agykárosodott lett a babájuk, mit gondolnak.
A következő bébit is így szülnék-e, vagy esetleg kórházban?
Amúgy meg ha kórházban történik, akkor a dokit tuti nem veszik elő. Védi a kórház.
Így meg nincs mi védje.
Félre ne értsétek, nem védem, soha nem szülnék ilyen helyen. de ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!