Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismama a pácban. és a kérdése...

Kismama a pácban. és a kérdések útvesztőiben! Tanácsok?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok. Fél éve nem szadek tabit, azóta tisztítókúrák stb. A héten közölte az orvos, hogy terhes vagyok. :)) Hurrá. :) Hozzáteszem, mióta nem szedek tabit, óvszerrel védekeztünk... és már az első héten összejött:)) Na de nem erről szeretnék kérdezni. Mivel nem vártam ilyen hamar, nem készültem fel pár dologra.

Rettentően hízékony vagyok. Ha nem tartom a szigorú diétám és a testedzést, elég hamar feljönnek a kilók (meglepően sok). Amúgy a diétát én magam találtam ki, nekem ez vált be.

A problémám:

Mivel ugyebár tehes vagyok, ezt a diétát nem folytathatom, mert nem hiszem, hogy ez a picinek jót tenne. És mióta tudom is a tényt... nah, azóta bebeszélem magamnak a tüneteket is. Hirtelen kívánós lettem stb.

Kérdés:

Mit javasoltok? Hogyan étkezzek? Mit? Mit ne? Mennyit? A mai napot nagyjából végigettem...mondván vééégre:) Na de komolyra fordítva... Hogyan étkezhetek a pici számára is megfelelően, de mégis úgy, hogy ne legyen túl sok plusz kiló?

Most 163cn és 51 kg vagyok. Voltam 80is... megküzdöttem ezért, és nem szeretném, ha kárba menne, úgy, hogy közben helyesen is étkezhettem volna.

A másik kérdésem:

Imádok futni. 2naponta 15km minimum. Aerobic, bicikli... mikor mi. Ok, gondolom a terhestornát lehet csinálni, de pl futás és társai? Már most sem? Vagy enyhén, nem erőltetve, kényelmesen mindet lehet még egy ideig?

Ez az első terhességem, és igen, elég tapasztalatlan vagyok. Úgy terveztem, ezen a nyáron "felkészülök a terhességre" de aztán nem így lett. 1 hónappal ezelőtt még átlagos hupákolós egyetemista voltam, jövő hónapban pedig férjhez megyek, ráadásul terhes is vagyok.... Nem igazán olvasgattam még a terhesség ezen témaköreiről. Félre ne értsetek, nagyon örülök.

Amúgy azért lepődtem meg, mert nálunk a családban mindenki sokáig próbálkozott a gyerekkel, gondoltam időben el kell kezdeni nekem is...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 22. 22:13
1 2
 11/11 haramia ***** válasza:

Szia! nekem is első baba és bevallom én is aggódtam az elején, hogy milyen nyomokat hagy majd a terhesség (elsősorban kilókban) rajtam :). Korábban sok erőfeszítésembe és olykor sanyargatásba került, hogy tartani tudjam 165 centimhez az 54 kilómat. Aztán az egész teljesen pozitív irányt vett mivel a terhesség ideje alatt szinte csak egészséges ételeket kívánok (gyümölcsök, zöldségek, joghurtok, rengeteg folyadék) és amellett, hogy egy teljesen egészséges, jelenleg 3400 grammos kisfiú érkezhet meg bármelyik pillanatban hozzám, összesen 8 kilóval mutat többet a mérleg, amire azt mondják már a szüléssel szinte mind eltűnik :) az a maradék 2 v. 3 meg megér néhány esti tornát egy ilyen kincsért cserébe!

Szóval csak nyugi, és nagyon jó babavárást!

38+4 hkm

2011. jún. 23. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!