Otthonszülés. Nem tartjátok felelőtlenségnek?
Harmadik Babánkat várom, de nekem valahogy soha nem jutna eszembe, hogy itthon szüljem meg a Kicsit.
Nekem annyira megnyugtató érzés az, hogy biztonságos környezetben vagyunk és ha "neadjisten" bármi történne akkor megvannak a műszeres és orvosi segítség is.
Persze nem arra készülök, hogy biztos baj lesz, de ezt előre sajnos nem lehet tudni :(
Mindenesetre én nem kockáztatnék, azt a 3 napot fél lábon is kibírjuk :)
Azt is elfogadom, ha valaki úgy dönt otthon szeretne szülni, csak azt nem értem, hogy ha baj történik akkor miért perelnek? Az Ő felelősségük volt, hogy ezt bevállalták, nem?
Nektek mi a véleményetek?
jaj Istenem...a férjem főorvos egy klinikán. Dolgozott 8 évet Németországban és az USA-ban.Ott kezdett el genetikával is foglalkozni. Egyáltalán nem szorulunk rá a hálapénzére,márcsak azért sem én is megkeresek félmilliót havonta.
Nem, Másutt nincs hálapénz. Vagy TB-van és akkor nem fizetsz, vagy számla és árlista. és akkor azt fizeted.Nincs semmi az orvos zsebébe
Persze majd elhiszem, mert a férjed ezt mondta.- nekem meg az ismerőseim, van, mondjuk nevezzük TB-nek és azért nem kapsz semmit, keményen tejelni kell az orvosknak ha egyáltalán azt akarod szóba álljanak veled. Az USA-ban, Ausztriában, Hollandiában és Nagy Britanniában is. Lehet nem hálapénznek hívják, hanem alapítványi támogatásnak mondjuk vagy valami másnak, de a lényeg ugyanaz. Sőt nem, mert ezekben az országokban a TB fejében nem kapsz semmit, nemhogy szakorvosi ellátást nem, de örülhetsz ha a nővér szóba áll veled.
Épp most olvastam kismamának nem mozgott 4 napja a baba és hálás lehetett a védőnőnek, mert bezsuppolta egy szívhang vizsgálatra. Kórház, orvos, fel sem merülhetett, sőt a nővér sem ment könnyen.
08:46-os.
En a helyedben el sem olvasnam a neked cimzett kommenteket.
A valodi kerdessel kapcsolatos allaspontomtol fuggetlenul irom, hogy az oldal anonimitasanak koszonhetoen itt rengetegen tamadnak teged, masokat csupan azert, mert mas a velemenye, vagy mas informacioi vannak. Latod, te is targyilagosan irtal, nem bantottal egyetlen korabbi valaszolot sem, csak a velemenyedet irtad le kulturaltan es egybol szemelyeskedni kezdenek veled.
Erzelmi intelligencia nulla, szocaializacio alig, ervelni sokan nem tudnak, csak tamadnak. Egybol megy a szemelyeskedes.
Ez annyira ertermetlen.
Hagyd oket. Nyilvan az eletben is ilyenek es ott sem veszik oket figyelembe, vagy ott nem merik elmondani a velemenyuket, ezert ilyen eroszakosan arctalanul, nevtelenul. Nyilvan a 62%-os hasznossagi ertek is elarul valamit. Lehet, hogy nincs jelentosege, de 4 ev alatt azt figyeltem meg, hogy nem veletlenul jon ossze ilyen alacsony ertek. Sokszor ki sem derul, hogy okos dolgokat irnak-e, vagy jol tudnak-e valamit, mert a tudast nem csillogtatjak, csak az arroganciat, tamadast, szemelyeskedest, kotekedest. Most is ez a helyzet.
Es igen, nagyon sajnalom, hogy ennyire nem lehet tiszteletben tartani a masik ember velemenyet.
Miert jobb igy? Barmi megvaltozik? Sikerul habzo szajjal meggyozni a masikat? Nem.
Szoval szerintem hagyd. En ertem, hogy mirol irtal, elfogadom, hihetonek tartom. Ennyi.
Mellesleg en sem szeretnek otthon szulni, nem is akartam eddig sem. De azert meg el tudom fogadni, hogy mas maskepp latja jonak...
Austruában, Németországban,Hollandiában, USA...a TB-ért nem kapsz semmit?
Mondd csak, hány évig éltél te ezekben az országokban?
Mert én az egyetemi időkkel együtt 12 évig éltem több országban.
Én ezzel befejeztem,nevetséges amit írsz
Egyébként meg ettől esem a legkevésbé hasra, jártam orvosnál, főorvosnál egy klinikán, hát olyan sötét volt, hogy elmondani nem tudom. Mikor 20 évesen a lelkemre kötötte, hogy ne kenjem az izületetimet nem tudom én milyen izületi kenőccsel. És mikor felhívtam a figyelmét, hogy 20 évesen nincs baja az izületeimnek és nem kenegetem magam Voltarennel, azt mondta, jó akkor ne felejtsem el, majdha 70 évesen izületi panaszaim lesznek, ne használjak Voltarent. Mondtam jó. Kérdeztem az érgyulladáshoz nem tud hozzászólni, tudod mit mondott, megnézi az interneten mi okozhatja, de nem talált semmit. Így az függőben maradt. De legalább tudom Voltarent majd nem használok úgy 50 év múlva. Mondjuk legalább 2 hónap után arra rájött, hogy érgyulladásom van, mert ez sem ment könnyen, diagnosztizálta az égvilágon mindennek, aztán már csak azt nem tudta mi okozhat érgyulladást egy embernél. és osztályvezető főorvos egy klinikán.
És még ez a főorvos még kiemelkedően intelligensnek számított mások tükrében- tudnék mesélni, a szülészetről is. Úgyhogy valóban ismételni tudom, vannak főorvosok, hiszen kellenek hogy legyenek, az itthon maradt, itthon végzett ostobábbnál ostobábbak közül.
Én nem éltem, ismerőseim, akik nem 12 évig éltek ott, hanem egész életükben, ők mesélték, hazajönnek orvosi kezelésekre. És hiába kapják mondjuk ingyen a gyógyszereket Hollandiában, inkább hazajárnak orvoshoz és itt váltják ki a gyógyszereket, amit alapos orvosi vizsgálat után felírnak nekik. És számtalan esetet tudnék, amikor itthon műtették magukat. Lehet persze hazudnak, de miért hazudnának és fizetnének két helyre TB-t?
És ugyanez a helyzet angliai ismerőseimmel. És az amerikaiakkal is.
akkor felvilágosítalak,hogy nem zsebből fizetik az itteni orvosi ellátást, hanem a kinti TB-jük megtéríti. Sőt akik idejárnak fürdőkúrát venni,azt is fizeti a kinti TB. Sőt még a fogászati kezeléseket is.
De mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!