Egy 5-ös skálán, nálatok ez mennyire számít felelőtlenségnek?
5!
A négy éves még nem megbízható. Tudja már, hogy nem szabad, megérti....de ha nagypapa elindul vissza, ő meg megijed, és utána akar szaladni, vagy báááármi..... Persze gondolom, az esetek nagy részében egy 4 éves már ott maradna, ha mondanák neki, hogy várj meg itt....de én biztos, hogy nem mernék kockáztatni!
És ezentúl köszönni se köszönhetne a gyereknek....
Kedves Anyukák! Ti még soha nem csináltatok olyat ami utólag felelőtlenségnek tűnt?
Hirtelen hozott rossz döntés miatt ez totális felelőtlenség. Szóval ebből a szempontból lényegtelen. Felelőtlenség és kész. Ötös skálán totális ötös. Tényleg megbízhatatlan egy ekkora gyerek még, egy dolog, hogy érti, mit szabad, és mit nem, de egyetlen rossz lépés tőle, és kész a baj.
Azért beszélgess el erről apósoddal szerintem...
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat!
És mit gondoltok arról,ha a rokon,ittasan (akár észrevehetően,akár csak pár pohárkával a gyomrában) megy látogatóba?
Szerintem hirtelen nem is figyelte hol vannak. Persze rossz döntés volt, de nem hinném hogy ezért meg kéne kövezni.
Az utolsó kérdésedre pedig: ha megérezném hogy piált be se engedném. Tudjuk reflexek meg minden, felveszi a gyereket, leejti stb.
A nagypapa tette 5/5. Nagy felelőtlenség, de azért viszályt nem érdemes kirobbantani miatta, csak mondd el neki határozottan, hogy ilyet soha többet.
Az ittas rokon más tészta..ha nem részeg, csak megivott otthon valamit, hát az ő dolga. Amíg nem veszélyezteti vagy zavarja a családomat, addig engem nem érdekel, hogy megissza-e otthon a sörét indulás előtt, vagy nem.
5/5 a felelőtlenségi szint, de én is azt hiszem, hogy "csak" nem gondolta át (persze ettől még nagyon veszélyes). Nagypapának elmagyarázni, ha megérti, hogy miért, tuti ő is átkozni fogja magát és egy életre megjegyzi.
a piás látogató meg szint kérdése.
Ha iszik egy sört, de veszélytelen, szereti a gyereket és biztonsággal tud vele foglalkozni, a gyerek is szereti, nem csinálnék ügyet belőle. A férjem barátai ha jönnek látogatóba, vagy csak felugranak hétvégén mindig elfogy 1-2 sör, attól ők még jó emberek.
a részeg, agresszív, magát kontrollálni nem tudó embert viszont nem engedném be. elmondanám, hogy így nem jöhet a gyerek közelébe, ha nem tudja magát ehhez tartani, akkor inkább ne jöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!