Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes a párom. Miért nem...

Terhes a párom. Miért nem tudok neki örülni?

Figyelt kérdés
Rengeteg a hitelünk,rezeg a léc a munkahelyemen és a családunk sem tud segíteni.Akkor is örülnöm kellene,hiszen 38 évesek vagyunk és talán kifutunk az időből.
2011. jún. 14. 10:15
1 2
 11/19 sumergo ***** válasza:
14%
Ok. Akkor csak biztassátok tovább, milyen helyesen teszi, ha nem örül! Szegény párját sajnálom, mert egy akaraterős támasz helyett egy idegroncs fog mellette lenni! Hurrá!!!
2011. jún. 14. 13:33
 12/19 anonim ***** válasza:
71%

sumergo: te egy hatökör vagy

hogy lehet ilyeneket írni, hogy büdös bunkó meg önző , meg hagyja el a párja!

szerintem pont nem így van, ő egy felelősségteljes kispapa, ez egy természetes reakció, hiszen ő lesz a családfenntartó, és most fél, mert anyagilag nem állnak túl jól, és éppen a kicsi érdekében fél, mert gondolom szeretne neki mindent megadni, amit lehet hogy nem fog tudni, és ez szorongást okoz!

és ez nem biztatás arra hogy ne örüljön, hanem tökéletesen meg lehet érteni a félelmeit,

Na de hogy neked is válaszoljak kedves kérdező! Gyermeket még senki nem bánt meg! :) Beszerzitek neki a legszükségesebbeket használt cuccokból, egy babának úgysem az számít hogy márkás vagy egyszerűbb cuccokban jár! hidd el nagyon nagyon boldog leszel amikor a kezedben foghatod!!! a körülmények meg majd változnak, új munkahelyed is lehet, stb

Minden jót kívánok nektek!

2011. jún. 14. 13:54
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
Sumergo, már sok helyen véltem felfedezni, hogy sokszor lepontozást kapnak a válaszaid, tehát ideje lenne elgondolkozni azon, hogy lehetséges, hogy a hiba nem bennünk van! Hol látsz Te olyat leírva, hogy bárki is támogatja azt, hogy a kispapa nem örül a babának? Épp ezt írja le neki, mindenki, (kivéve Téged) hogy ennek éppen, hogy örülni kellene, hiszen ez egy ajándék de ennek ellenére mindenki megérti az anyagiak iránti aggodalmát, mert hát valljuk be őszintén a semmiből igencsak nehéz fenntartani egy családot ill. nevelni egy gyermeket. Szerintem egy szülőnek nagy fájdalom az, ha a gyermekének nélkülöznie kell vagy ha a negyedét sem adhatja meg annak amit szeretett volna. Én már csak tudom, ebben élek már kb. 2 éve itthon, most szeretnénk elköltözni a párommal és látom, hogy sajnos a válság miatt a szüleim mennyire szenvednek, hogy nekünk szinte semmit nem tudnak megadni, amire vágyunk. Én mondjuk már nem is vagyok gyerek, de anyukámnak majd megszakad a szíve, hogy most, hogy várandós vagyok szinte semmivel nem tud támogatni és valószínű, hogy a töménytelen mennyiségű adósság miatt később sem fog tudni. Én tervezem, hogy később kimegyek a párommal külföldre (ugyanis vannak kint rokonai, tehát biztos lehetőség lenne) és küldenék haza pénzt a szüleimnek, hogy segítsek rajtuk. Na ez még ugyanúgy fájni fog a szüleimnek, hiszen tudom, hogy sosem gondolták, hogy egyszer majd a gyerekek fognak pénzt hazaküldeni mert nekik sajnos annyira nincsen. Én ezért értem meg a kérdezőt ... Mert biztos, hogy az embert darabokra szedi a nyomor! Ettől minden épp eszű ember fél!
2011. jún. 14. 14:50
 14/19 anonim ***** válasza:
56%

sumergo, talán magadba kellene szállnod, mert egyszerűen nevetséges, hogy mennyire képtelen vagy megérteni azt, ami ide van írva.

Tuti, hogy a kérdező nagyon jó apuka lesz, de kevés férfi van, aki azonnal gyerekként gondol az anyuka pocakjában lévő magzatra, és igen sok férfinak megfordul a fejében, hogy uramisten, ez mekkora felelősség, és végig kell gondolni, hogyan tovább.

Ez felelősségteljes és teljesen emberi gondolkodás, ami úgy látszik tőled nagyon távol áll.

Inkább szégyenkezned kellene, hogy ismeretlen embereket minősíthetetlenül ítélsz meg, mintha te valami mindenható atyaúristen lenne, aki megmondja a frankót, és rajta kívül aztán mindenki idióta. Egy vicc vagy, már bocs.

Nem mellesleg miből gondolod, hogy a párja igényt tartana a szánalmadra? Mert ki vagy te? Érthetetlen a viselkedésed.

Kérdező (és sumergo) az én történetem egyszerű, amikor kiderült, hogy terhes vagyok (terveztük), apa bepánikolt. Úgy élt, mintha nem is lenne baba, egészen a 12. hétig. Nemhogy örülni nem örült, hanem merő egy pánik volt szerencsétlen.

Akkor ő most egy büdös bunkó? Ha ezt mondtad volna rá, valószínű én váglak szájon, és köszi a szánalmadból sem kértem volna, hiszen te nem ismersz egyikünket sem, nem tudhatod, hogy pl. az én párom ilyen. Én ismerem, tudtam, hogy ez addig fog tartani, amíg meg nem látja uh-n, és igazam is lett. 12 hetes uh-n még el is érzékenyült, elmúlt a pánik, átvette helyét az öröm.

Lehet a kérdező is ilyen ember, akkor azt érdemli, hogy ismeretlén okostojások büdösbunkózzák?

Hülye vagy sumergo, és nulla empátia szorult beléd, sz@r neked, én őszintén szánlak.

2011. jún. 14. 17:01
 15/19 sumergo ***** válasza:
0%

Már bocsi, de ti nem tudtok olvasni! Én szimpla kifogásokat látok, semmi egyebet, ez a véleményem! Bocsánat, hogy én nem azért írom meg a véleményem, hogy jó pontokat kapjak tőletek, őszintén, sz@rok rá! Mellesleg olyan nem létezik, hogy mindent meg tudsz adni a gyermekednek, ha mégis, az kifejezetten egészségtelen!

Egyébként 27 éves korom óta küzdöttem hogy gyermekem legyen, 35 leszek mire megszületik, és rengeteg lelki megpróbáltatást átéltem! Ezért felfoghatatlan számomra, ha valaki így reagál egy gyermek érkezésére! Mégis mikor szeretett volna babát? 60 évesen? Az aztán tényleg felelősségteljes gondolkodás! Gratula minden istápolónak!

2011. jún. 14. 18:08
 16/19 anonim ***** válasza:

Így már értem sumergo, egy frusztrált, kiégett, érzelmileg instabil ember vagy, aki mélységesen felháborodottan utál mindenkit, akinek hamarabb, vagy rövidebb idő alatt megadatott az, ami neki csak későn. A véleményed ilyen formában nem lehet mérvadó egy értelmes ember számára.

Az általad képviselt oktalan irigység nagyon rossz tulajdonság, tudatosan kellene leszoknod róla, főleg, hogy szülő leszel.

Egy halk jótanács: tanulj empátiát, különben nem leszel jó szülő. Ami pedig nem ártana, feltételezem, hogy a legjobbat akarod a babádnak, ha már ennyit vártál rá. És bizonyára fogsz még alakulni (szintén nem ártana), mert a saját igazadhoz foggal körömmel való ragaszkodás szűklátókörűségre vall. Javaslom hogy egyvalamit tanulj meg, mert egész életedben hasznát vehetnéd: kizárólag akkor ítélkezz, ha a másik cipőjében vagy, ne a sajátodból okoskodj.

Ugyanis hangzatos duma csak, hogy te másként csinálnád - ezt nem tudhatod, hiszen közel sem vagy az ő helyzetében, innentől hiteltelen vagy.

És még valami: a pontok nem számítanak. Te számítasz. Hamarosan anyja leszel egy gyereknek, aki a legjobbat érdemli. Azt tanítsd neki, hogy a világ tágas, és ne azt, hogy a világ köré szűkül - az a gyerek megérdemli, hogy ne szemellenzős legyen az anyja.

2011. jún. 14. 19:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem akarom bántani a kérdezőt, de amikor felvettétek a hitelt is tudtad hány évesek vagytok,és hogy előbb-utóbb eljön a gyermekáldás ideje. Sajnos a mai fiatalok is csak így tudnak lakáshoz jutni. Tehát ne csüggedj,örülj!
2011. jún. 14. 19:44
 18/19 anonim ***** válasza:

Sumergo!!!!!!!!!!

Te mindenkivel kötekedsz?Attól,hogy a Te életed tökéletes,és megengedheted magadnak,hogy csak a babádra és a terhességedre koncentrálj,vagy esetleg nem félsz semmitől(beöntéses kommented),attól más embereknek,pároknak lehetnek problémáik az élet bármilyen területén!Úgyhogy szállj már magadba és ne sértegess vagy bánts mindenkit,inkább hallgass!!!

2011. jún. 15. 15:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Na végül mi történt? :)
2020. dec. 21. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!