Hogy és hol, milyen szituációban indult meg a szülésed?
d.u elfolyt a magzatvizem és rá 8 órára meglett a lányunk.
épp alvásból ébredtem h görcsölök, felkeltem és folyt a víz
Szia!
Éjjel 1:29-kor ébredtem fájásokra!5 percesek voltak, de gyengék íg ynem is keltettem a párom:)
3-tól 3 percesek lettek hívtam a szülésznőmet, mndta 2-3 órán belül érjünk be, vagy ha elfolyik a víz azonnal!
Fél 6-ra értünk a kórházba, 9:25-re lett meg a lányunk!
Olyan sokat jóslóztam, hogy először nem vettem komolyan a fájásokat, meg nem volt surva al eleje meg sem görnyedtem! :)Először csak a kórházban :)
Épp' nyaralásból értünk vissza, amikor a város másik végén elfojt a magzatvíz. Gyors hajtás volt a kórházba, ahol a parkolóban már vártak ránk.De a baba feje búbja már jócskán kint volt. Már nem volt idő előkészíteni a szülőszobát, ezért az autóban maradtunk. Mivel hátul ültem, csak hanyatt kellet feküdnöm. Gyorsan mindent elhelyeztek körülöttem, mire a szülésznő mondja, hogy nagyon figyeljek arra amit mond. Arra utasított, hogy a lábam húzzam fel 90 fokig, és lélegezzek mélyen. Minden rendben volt addig, amíg 1/5 óra múlva a baba feje még mindig nem volt teljesen kint. Ekkor már mindenki kicsit pánikolt. Elkezdődtek az igazi nagy fájások, és azt mondta a szülésznő " hogyha erősebb fájást érzek nyomjam a babát". Ez mind szép és jó volt, csak nem tudtam, mihez képest legyen erősebb. Így valahányszor kiáltottam, nyomtam.A baba nehezen de világra jött. Kislány 36 grammos, 56 cm magas.
A szülés délután 16:30-kor kezdődött és csak másnap, hajnali negyed kettőkor szültem meg első babám.
A másodikak, mivel ikrek nehezebben jöttek a világra. Ha számolnom kellet volna, már 43. héten lettem volna, ezért bevonultunk a kórházba. Ott azt mondták, az ikreknél előfordul koraszülés, de hogy 3 héttel tovább legyek terhes, az nem.
Így bent maradtunk. Már majdnem 44 hetes terhes lettem volna. Amikor vasárnap reggel azt mondta a doki, hogy császározni fognak. Így is elég kellemetlen volt, hisz mégiscsak bennem "turkáltak", de hálát adtam Istennek, amikor kezemben tarthattam újszülött kisfiaimat.
Mind a kettő egészségesen, 49 cm-rel és 43 grammos +/- néhány.
Most három egészséges, 3 éves (kislány: Cseszleki Zsanett) és 1/5 éves (kisfiúk: Cseszleki Bálint és Cseszleki Bence) gyermek büszke édesanyja vagyok.
És imádom őket<3 <3 <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!