Indított szülésed hogyan zajlott le?
Este felhelyeztek egy ballont. Azt mondták, időnként ez önmagában is beindítja a fájásokat, de ha nem, legalább előkészíti a méhszájat. Nálam nem indított be semmit, de tény, hogy 4 cm-re kinyílt a méhszáj, hiszen akkora volt a ballon átmérője. Azt azért még leírom, hogy ezt üresen helyezik fel, utána töltik meg.
Reggel 8-kor burokrepesztés volt, majd 9-kor oxitocin infúzió bekötése. Nem reagáltam rá túl jól, egészen du. fél egyig csak kóbor fájásaim voltak, de azért tágulgattam szép lassan. Fél egykor duplázták az adagomat, az már megtette a hatását, és onnantól (azaz a rendszeres fájások kezdetétől) másfél óra alatt meglett a baba.
Reggel 6-kor oxitocin infúziót kotottek be.
Bő 2 újjnyival indultam neki.
7-kor megjott a dokim,ő burkotrepesztett.
Labdán ültem,amig lehetett,ez nagyon jó volt igy.
Olyan 8.30.korül mondta a szülésznő,hogy mostmár felkéne feküdjek az ágyra.
Az utolsó fél óra az elég kemény volt,egybefüggő,erős fájásaim voltak.
8.53.-kor született meg a kisfiam,aki nem is volt olyan kicsi ,4100grammal és 58 cm-rel.
Végülis hamar túlvoltam rajta,3 óra alatt meglett,fájdalomcsillapitás nélkül.
Túlhordtam a lányom, ezért magzatvíz-vizsgálatra vittek, ahol kiderült, hogy már kicsit zavaros, így a dokim azt mondta, hogy beindítják a szülést.
Burkot repesztettek, elfolyt a magzatvíz (elárasztottam az egész szülőszobát), majd bekötötték az oxitocint, amitől rögtön 2 perces fájásaim lettek. Az első 3 óra tűrhető volt, de aztán beindultak az igazi fájások. Ez ment még 5 órán keresztül, és már kezdtem kimerülni, mert alig volt szünet a fájások között, és már 8 óra is eltelt, amikor a doki mondta, hogy még egy ujjnyit sem tágultam! (Közben tágított kézzel, kaptam lazító injekciót is, de semmi hatása nem volt). Ekkor jött a feketeleves, mert azt mondta megcsászároz. :(
Szóval végül 8 óra vajúdás után császár lett belőle...
Ha lehet kerüld el az indított szülést.
Szia. A sógornőmet 1,5 héttel a kiírt időpont előtt befektették, mert öregedett a méhlepény. Jól ráijesztettek. Minden nap 2-szer vizsgálták. A kiírt napján kapott valami infúziót, amitől meg kellett volna indulnia a szülésnek. Ezt az infúziót 3 napig kapta, egyre nagyobb adagban. Aztán a 3. napon elfolyt a magzatvíz, de nem tágult. Aztán hagyták egy kicsit, hátha, de nem, így megcsászározták. Nem tudott szoptatni sem és még fáj is neki a heg(pedig 7 hónapos a pici baba.)
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!