Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Indított szülésed hogyan...

Indított szülésed hogyan zajlott le?

Figyelt kérdés
Mikor mi történt, mikor indították meg? Minden érdekel.
2011. máj. 31. 09:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Este felhelyeztek egy ballont. Azt mondták, időnként ez önmagában is beindítja a fájásokat, de ha nem, legalább előkészíti a méhszájat. Nálam nem indított be semmit, de tény, hogy 4 cm-re kinyílt a méhszáj, hiszen akkora volt a ballon átmérője. Azt azért még leírom, hogy ezt üresen helyezik fel, utána töltik meg.

Reggel 8-kor burokrepesztés volt, majd 9-kor oxitocin infúzió bekötése. Nem reagáltam rá túl jól, egészen du. fél egyig csak kóbor fájásaim voltak, de azért tágulgattam szép lassan. Fél egykor duplázták az adagomat, az már megtette a hatását, és onnantól (azaz a rendszeres fájások kezdetétől) másfél óra alatt meglett a baba.

2011. máj. 31. 09:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Reggel 6-kor oxitocin infúziót kotottek be.

Bő 2 újjnyival indultam neki.

7-kor megjott a dokim,ő burkotrepesztett.

Labdán ültem,amig lehetett,ez nagyon jó volt igy.

Olyan 8.30.korül mondta a szülésznő,hogy mostmár felkéne feküdjek az ágyra.

Az utolsó fél óra az elég kemény volt,egybefüggő,erős fájásaim voltak.

8.53.-kor született meg a kisfiam,aki nem is volt olyan kicsi ,4100grammal és 58 cm-rel.

Végülis hamar túlvoltam rajta,3 óra alatt meglett,fájdalomcsillapitás nélkül.

2011. máj. 31. 10:02
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Burkot repesztettek reggel,azonnal beindultak a fájások,egy óra múlva meg is születtek az ikreim.:)
2011. máj. 31. 10:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Túlhordtam a lányom, ezért magzatvíz-vizsgálatra vittek, ahol kiderült, hogy már kicsit zavaros, így a dokim azt mondta, hogy beindítják a szülést.

Burkot repesztettek, elfolyt a magzatvíz (elárasztottam az egész szülőszobát), majd bekötötték az oxitocint, amitől rögtön 2 perces fájásaim lettek. Az első 3 óra tűrhető volt, de aztán beindultak az igazi fájások. Ez ment még 5 órán keresztül, és már kezdtem kimerülni, mert alig volt szünet a fájások között, és már 8 óra is eltelt, amikor a doki mondta, hogy még egy ujjnyit sem tágultam! (Közben tágított kézzel, kaptam lazító injekciót is, de semmi hatása nem volt). Ekkor jött a feketeleves, mert azt mondta megcsászároz. :(

Szóval végül 8 óra vajúdás után császár lett belőle...

Ha lehet kerüld el az indított szülést.

2011. máj. 31. 10:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Reggel kaptam oxitocin infúziót,2nap múlva kezdődtek a fájások,majd 2 nap vajúdás után tágultam ki 2 ujjnyira akkor burkot repesztettek,majd 6 óra múlva meg keleltt császározni!
2011. máj. 31. 11:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
2 ujjnyra vtam nyitva,amikor be kellett mennem. Este 3/4 11-kor kötöttek oxitocinra,amivel el is kezdődtek a fájások. Olyan 2-3 percesek.Valamivel késöbb burkot repesztett a dokim. Hajnali 3-tól már 1-2 perces fájásaim voltak,aztán szinte egybefüggőek. És folyamatosan emelték az oxitocin adagját. Utoljár aamikor még odatudtam pillantani,200-ason volt. Reggel 7.40-kor és 7.45-kor megszülettek az ikreim:)(hosszú kitolási szakasszal) Szóval kereken 9 órát vajúdtam. Borzasztó volt,de újra csinálnám.
2011. máj. 31. 12:51
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia. A sógornőmet 1,5 héttel a kiírt időpont előtt befektették, mert öregedett a méhlepény. Jól ráijesztettek. Minden nap 2-szer vizsgálták. A kiírt napján kapott valami infúziót, amitől meg kellett volna indulnia a szülésnek. Ezt az infúziót 3 napig kapta, egyre nagyobb adagban. Aztán a 3. napon elfolyt a magzatvíz, de nem tágult. Aztán hagyták egy kicsit, hátha, de nem, így megcsászározták. Nem tudott szoptatni sem és még fáj is neki a heg(pedig 7 hónapos a pici baba.)

:(

2011. jún. 1. 06:38
 8/14 anonim ***** válasza:
Én kaptam mindent amit csak eltudsz képzelni.Hánytam, elájultam, szédültem, már-már haluztam is, de az istenért nem akartam kitágulni. 24 elteltével megcsászároztak. :)
2011. jún. 5. 15:50
 9/14 anonim ***** válasza:
kicsi súly és kevés magzatvíz miatt a 39. héten meg kellett indítani a szülést. Délután egy óra felé felraktak egy adag zselét. Rendszeresen jövögettek a fájások, de nem igazán voltak erősek. Este nyolckor megvizsgált az orvos, de a méhszájam még nem moccant. Végül is nem rakott még egy adag zselét, hanem egy kicsit kézzel tágított, majd bekötötték az oxitocin infúziót. Az nem volt bennem öt perce amikor ki kellett mennem wc-re. A szülésznő kivette az oxit és kiengedett. A wc-n (nagydolog közben) elfolyt a magzatvíz. Mire visszamentem az ágyra, nagyon erős fájásaim voltak. Nem voltak túl sűrűk. Visszakaptam az oxit, majd tíz perc múlva, mivel nagyon jó fájásaim voltak, levették. Kértem epit, mondta az orvos, hogy félóra múlva megnéz, ha meglesz a két ujjnyi méhszáj, akkor megkaphatom a hőn áhított érzéstelenítőt. Ettől függetlenül kaptam egy kábítós nyugtatós fájdalom csillapítót. Na nem telt el a félóra, jött az orvos, megnézett. Mondta, hogy szülünk, eltűnt a méhszáj. Nekikészültek, szétkapták az ágyat. Legnagyobb csodálatomra a következő fájás tolófájás volt. Onnan már nagyon gyorsan meglett a cseppem, kilenc óra tizenötkor megszületett a mi kis hercegnőnk. A neheze nem tartott tovább háromnegyed óránál.
2011. jún. 5. 16:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Túlhordtam a babámat, ráadásul cukros is voltam, így indítani kellett. Szerdán be kellett feküdnöm, ballont kaptam. Attól már voltak fájásaim, de nem volt vészes. Hajnalban kiesett a ballon. Reggel 8-kor előkészítettek a szülésre, majd 1/4 9-kor bekötötték az oxit. Fél 10-kor jött a doki burkot repeszteni, ettől még erősödtek a fájások. Kértem egy fájdalomcsillapító szurit - ami, mint kiderült legkevésbé a fájdalmat csillapítja, inkább az is gyorsítja az eseményeket. Utána labdán ültem. Erős fájásaim voltak, de az volt a szerencsém, hogy a fájások nem érték egymást, volt pár percem pihenni 2 között. Kicsit kétségbe is voltam esve, hogy mikor lesz vége, hiszen nem sűrűsödtek :) Végül jött megint a doki, közölte, hogy eltűnt a méhszáj, szülünk. Ez fél 11 után volt már. Pontban 11-kor meglett a babám. Azt mondták, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy 3 óra alatt végeztünk :)
2011. jún. 5. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!