Hogy indult be a szülésed mik voltak az előjelei?
Még csak 35 hetes vagyok nyitva vagyok méhszáj érték:2222
Koránál 2 nappal kissebb a babóm második baba.
Szeméremcsonti fájdalom már van vagy 2-3hete,néha úgy fáj hogy lépni sem tudok tegnap este óta nagyon pörög a babám megállás nélkül mozog,gondolom a hirtelen meleg miatt.Este óta rendszertelenül de elég erősen benyilalgat a derekam.keményedések megvannak bár még ki szeretném húzni egy darabig...Nektek milyen előjeleitek voltak?
Elsőnél: nem voltak jóslóim, a vége felé kicsit keményedtem néha, de nem volt különösebben kellemetlen. 35 hetesen elhagytam a nyákdugót darabokban, de nem kezdtem nyílni. Aztán aznap hajnalban amikor pont betöltöttem a 36.hetet, elkezdtem fájogatni, gondoltam, na végre: jóslók... de mivel pontosan 5 percenként jöttek és egyre erősödtek, végül bementünk a kh-ba. Tényleg jó erős fájásokat mérte az nst, de totál zárt voltam. Nem sokkal később, reggel 8-kor elment a magzatvíz, még csak 1 ujjnyi voltam. 10.40-kor meg már kint is volt a lányom.
második babánál: megintcsak nem voltak jóslóim, keményedés is alig-alig. Így aztán mikor 39. hetesen egyik hajnalban enyhe fájásokra ébredtem, már tudtam, hogy ez lesz a mi napunk. Reggel hatig kihúztam otthon mert szabálytalan időközöket mértem, bár egyre erősödtek a fájások, így végül hatkor indultunk a kh-ba... reggel nyolca sikerült is beérnünk (amúgy 15 perces út), köszönhetően annak, hogy a reggeli csúcsban még egy karambolt is kifogtunk. Nem győztem ellihegni a fájásokat, amikor 8-ra beértünk, már bő 4 ujjnyi voltam, azonnal kezdhettem is nyomni (végül csak 8.40-re lett meg a kisfiam, mert rá volt tekeredve a zsinór és folyton visszarántotta).
Nekem szülés előtti este /éjjel lapítottak a kölkök odabent, igaz, mindkettőnél hidegfront és telihold volt, és korábban is ha ilyen idő volt, nem nagyon mocorogtak.
Szintén második babával, amiket írsz, a 35-38-ig tartott, és 38-on született meg a pici. Nekem az volt eddig talán életem legnehezebb 3 hete...
De megérte! :o)
Én már egy héttel a szülés előtt kórházban voltam. A szülés beindulásának reggelén minimálisa szivárgott a magzatvizem. Legalábbis én úgy éreztem, de az orvos, aki megvizsgált azt mondta, hogy az nem az. Én ezt jelnek vettem, főleg így utólag.
A másik jel-persze ezt is csak utólag fogom fel annak-, hogy egész nap WC-re rohangáltam nagydolgot végezni. Nem is volt szükségem beöntésre:)
Délután 4 óra körül éreztem az első fájásokat, de még nagyon picik voltak, menstruációs görcs szerűek. Este 11-re erősödtek, és rendszeressé is váltak, úgyhogy akkor már szóltam az ügyeletes nővérnek. Másnap hajnalban 4óra 10perckor született meg a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!