Megtartsam-e a babat?
Engem egyedül az bizonytalanítana el, hogy csak két hónapja vagytok együtt...
Sok esetben jó pár év után is rizikós valakitől gyermeket vállalni.
De természetesen Te döntesz.
Azt viszont ígérd meg, hogy ha mégis megszülöd a babát, és beszélni tanítod, ne mondj neki ilyeneket, hogy "az nélkül", meg "ez miatt", mert borzasztóan zavaró és helytelen. BB Évi kezdte és mostanra úgy elterjedt, mint az influenza vírus... :(
17 voltam amikor szuletett a fiam a párom 19.
Azóta saját házunk van, már a férjem és most 21 évesen fog születni a másik fiunk:)
Leérettségiztem, és boldog család vagyunk. Sok segítség is volt.
Nem bántam meg semmit:)
ha a barátod melletted áll, és szeretitek egymást minden megoldható:)
Szerinem is szüld meg a gyereket, és ha nem is vagy biztos benne, hogy fel tudod-e, akarod-e nevelni, akkor esetleg inkább add örökbe egy szerető párnak, akik régóta vágynak egy picibaba után.
Ez persze csak egy megoldás- talán jobb, mint az abortusz.
Mivel az iskola, külföldi tanulmányok és sokminden áll még előtted- ezen is elgondolkodhatsz.
Vagy legyél iskolás-és anyuka is egyszerre.
Elhiszem, hogy nehéz dönteni.
Én inkább az örökbeadást választanám a helyedben, minthogy abortuszra menjek- már ha most azon gondolkodsz, hogy nem akarod még most vállalni a babát.
Egyébként nekem két kisfiam van- nagyon nagy boldogság, és leírhatatlan érzés anyának lenni, de egyáltalán nem könnyű! Én - most magamból idnulok ki- senki ne vegye magára, de én nem szültem volna 20-21évesen, mert eleve 24éves koromig tanultam, egyetemeken, külföldön (pont ahogy most te is) és akkor csak a tanulás és a nyelvek és az utazás érdekelt. 30évesen jutottam el odáig, hogy mostmár a család az első, és 34évesen már 2gyermek anyukája vagyok. Nem az anyagiak maitt, én egyszerűen lelkileg most értem meg az anyaságra, most jó anyának gondolom magam. 20 évesen én biztos, hogy nem lettem volna jó anya.
Nehéz helyzetben vagy, az biztos, majd írd meg hogy döntöttél, hogy alakult a babával kapcsolatban az életed!
sok sikert!
Ez csakis a te döntésed lehet. Én nem hiszek abban, hogy sosem bánnád meg, ha megtartanád. Biztosan lesznek olyan pillanatok az életedben, amikor úgy érzed, talán jobb lett volna, ha elveteted. Ez akkor persze már csak elmélet, amit az érzések azonnal felül is bírálnak. Neked kell tudnod.
Nekünk is két hónap után jött a baba. Én idősebb voltam nálad, megtartottuk, aztán 8 év és 3 gyerek után a hajamra kente, hogy túl korán vágtunk bele a családba. Ilyen is van.
Egyedül a suli mellett nem aggódnék. Én 3 gyerek mellett diplomáztam le. Nem volt könnyű, sem egyszerű, de meg lehetett oldani.
Mindenesetre azt gondolom, ha félsz az abortusz lelki következményeitől, inkább ne vágj bele, vagy ha úgy érzed muszáj, beszélj pszichológussal.
Nagyon jó válaszokat kaptál. Tartsd meg!
Azt biztos soha nem fogod megbánni! HA elveteted, biztos, hogy meg fogod bánni! Ezer százalék!!!
arra gondolj hogyha anno a te anyukád
21 évesen elvetetett volna téged !! most nem ülnél itt....
14 hós baba 24 éves anyukája
Szia!
Én azt mondom ne vetesd el! Egy abortusz után nem biztos, hogy helyre jönnél érzelmileg! Nagyon nehéz lenne.
Viszont!
Ha megtartod a babát, akkor a sulit ugyanúgy tudnád folytatni. A párod melletted áll, segit mindenben. Gyanitom, hogy a szüleid is segitenének. Biztos sokkolja majd őket a hir, de a lányuk vagy. Segiteni fognak ők is :)
Szóval a legjobb dolog amit tehetsz az az, hogy ha megtartod a babát. Mondom ezt én 18évesen és 5hetes terhesen! Én elég erősnek érzem magam ahhoz, hogy feltudjam nevelni a babát a párommal akivel már 2éve együtt vagyok!
Sok sikert neked, akárhogyan is döntesz :)
Én abban nem hiszek, hogy ha valaki megszül egy gyereket, azt később bármi miatt "megbánja"... (???)
De abban sem hiszek, hogy – ha csak nem valami iszonyú krízisről van szó, ami esetedben ugye hála Istennek nem áll fenn – egy normális Anya képes lemondani a gyerekéről, hogy neki úgy "kényelmesebb" legyen a további életvezetés...!!!
Az örökbeadás számomra, mint fogalom nem létezhet ebben a helyzetben!
Akkor már inkább az abortusz, minél előbb, míg nincs szívműködés, csak egy mikroszkópikus sejtcsomóról van szó. Persze, ha nagyon akarod őt - a két hónapos "kapcsolatod" mellett is -, akkor egy ennél kisebb valami/valaki is a szívedhez nőhet, mint a szél... :)
Hát,én szív dobogás nélkül is már az "én babámnak" tekintettem Őket! Volt,hogy becsúszott a terhesség,de soha nem fordult meg a fejemben,hogy elvetessem akármelyiket is- nálunk sajnos a sors tett róla,a nem tervezett terhességek spontán megszakadtak.
Inkább add örökbe,de ne vetesd el!!!
a 2gyermekes,23 heteske voltam.
Most mindenki nézzen magába. Ha nem tud elvetetni egy gyereket, már hogy tudná örökbe adni.? Örökbe adás 9 hónap szoros ,,kapcsolat,, után.
Ez abszurd. És ha már most elgondolkodsz azon, hogy megtartsd mondhatunk akármit úgyis megtartod:)
Kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!