Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem hiszik el hogy...

Miért nem hiszik el hogy ugyanúgy örülünk a fiúnak?

Figyelt kérdés

Van már egy másfél éves kisfiam és most tudtuk meg hogy a pocaklakó is fiú! Mi ennek nagyon örülünk, mondhatni így terveztük, hogy a nagyobbnak majd jó játszópajtása legyen, plusz éreztük is kezdettől hogy fiú lesz, már neve is van és úgy emlegetjük őt stb, mégis folyton lesajnálnak, hogy még egy fiú?

Mikor még nem tudtuk a nemét, folyton azt hallottuk ugye kislányt akartok és nem hitték el hogy tök mindegy, de igazából fiúra készülünk, csak hajtogatták, hogy remélem kislány!

Most hogy megtudtuk a nemét már azzal bombáznak, hogy nem vagy csalódott? Meg biztos örültél volna egy kislánynak stb, anyós egyenesen kijelentette hogy ő kislányt szeretett volna...

Miért??

2011. máj. 10. 13:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Igen ez is egy ilyen hülyeség, hogy a férfi fiút akar! Én látok sok kislányos apukát, rajonganak a lányaikért! :)
2011. máj. 10. 13:27
 12/21 anonim ***** válasza:
Nekem 4 fiú Anyukájaként volt bőven részem sajnálatban,pedig nagyon örülök és böszke vagyok hogy 4 fiam van.
2011. máj. 10. 13:28
 13/21 A kérdező kommentje:

Utolsónak gratula! :)

Mi 3 gyereket tervezünk, ha a 3. is fiú akkor is mi leszünk a legboldogabbak! :)

2011. máj. 10. 13:29
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 fiam van és egy lányom. Mikor ezt valaki meghallja (főleg mikor megszületett), egyből mondja, hogy na, azért kárpótolva lettünk legalább. Mondom mivaaan? Miért kéne kárpótolni 3 fiú után?

Igaz, hogy reméltük hogy lány lesz, hogy azt is kipróbáljuk, de ha négy fiunk lenne, ugyanilyen boldogok lennénk. Hát ezt nem értik meg sose.

2011. máj. 10. 13:32
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát sok újat nem fogok írni, csak annyi hogy elhiszem hogy idegesít kicsit vagy zavaró:))) Igazából a válaszokból is az látszik ám,hogy a lényeg hogy ami épp van az sose jó a környezetnek:)) ha fiúk azért ha lányok azért..

Nálunk most jön a harmadik (elég kicsi korkülönbséggel) és rendszeresen ilyen furcsán kicsit feszengve kérdezik, hogy de UGYE nem így terveztük...csak így alakult véletlen?

És a nemek nálunk így vannak: fiú lány fiú. A harmadiknál is azt mondták anyósomék, hogy jaj de jó hogy megint fiú mert az úgy az igazi...nem is hitték hogy kislányt szeretnénk vagy szerettünk volna (persze amúgy meg teljesen mindegy).

Csak itt felénk meg a lánynak nincs olyan "becsülete" valahogy, azt gondolja mindenki hogy fiút szülni az vhogy értékesebb.

2011. máj. 10. 13:59
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesek az emberek. Engem meg akkor sajnáltak le mikor kiderült hogy kistesó helyett kistesók lesznek.

Nem baj!! Majd együtt felnőnek!! Nem irigyellek! Úgy kell nektek!! Stb. Azóta 9 hósak a fiúk, 2,5 a lányom és nagyon büszke vagyok rájuk, akiknek meg ilyen beszólásai vannak, meg se hallom, irigykednek csak.

Gratulálok a kicsikhez!

2011. máj. 10. 14:00
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. máj. 10. 14:04
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mar van 1 lanyom, most fiut varok, ennek ellenere, en is talalkoztam hasonlo beszolasokkal. Engem sosem erdekelt, hogy milyen nemu lesz a szuletendo gyermekem, csak egeszseges legyen.

1. terhessegemnel, mivel lany lett, egy-egy ember sajnalkozott, hogy talan majd a kovetkezo... Ferjem oszinten megmondta, hogy picit jobban orult volna a fiunak, mikor megtudtuk hogy lany lesz, de utanna mar azt varta, hogy mikor szuletik meg a kis szeme fenye. Imadja a lanyunkat.

Most, hogy fiut varunk, ferjem most ugy reagalt, hogy furi lesz a fiuval, mert o most igazi lanyos apuka ;) Nem banta volna, ha ismet lanyunk lenne. De szamara is az a legfontosabb, hogy mi mindannyian rendben legyunk.

Csaladunkban felolem, tesvereimnel csak lany gyerekek vannak, igy amikor anyum megtudta, hogy fiu unokja lesz, majd kiugrott a borebol, hogy na vegre. Nekem ez nagyon nem tetszett. Mondtam neki, hogy 1x szulessen meg, es legyen egeszeges, a nem nem szamit.

Tegnap talalkoztam egy anyukaval, akinek van egy fia, es most is kisfiut var. Olyan csalodottan mondta, hogy a 2. is fiu lesz, szornyu volt hallani :(

Altalaban mindenki gratulal, hogy jaj de jo, mind 2 nembol lesz, de en sosem ertem, az kulonosen mert jo. Szerintem az is jo, ha parban vannak. Viszont volt aki irigyen beszolt, hogy nekunk ez is osszejott.

Nagy csaladot tervezunk, de nemekrol sosem beszeltunk, hogy mi lenne jo, nincs is ertelme. Mindket nemu gyerek jo. Lenyeg, hogy egeszsegben es boldogsagban tudjuk oket majd felnevelni. Ezeket a beszolasokat meg mielobb el kell felejtenunk.

Mindenkinek boldog gyereknevelest, babazast, babavarast es konnyu szulest kivanok!

2011. máj. 10. 14:23
 19/21 anonim ***** válasza:

Nálunk vidéken volt egy olyan szállóige, ami egy történetből fakad, amit sok idősebb generáció ma is így gondol:

"-És a család?"

"-Hááát,10 éve megnősültem, van 2 gyerekem, meg egy lányom"

:O

Ennyit erről...

mamáméknak is 4 unokája van az öcsém, meg az unokatesóimmal együtt 3an lányok..

aztán, ha valami esemény van:

"szóljatok a gyereknek és a leányoknak"

a "gyerek" persze 21 éves, a "leányok" is 20 felett mind:)

bár ha ebéd van akkor szóljatok az "embereknek" és aztán jöhetnek az asszonyok is

moat akkor mi van? gyerekkoromban ezt szóvá is tettem, h anyu is ember,,,vagy nem?:D vicces gyerek voltam..

egy szó mint száz ..sosem az a jó ami van....és mindenki a saját vágyait vetíti ki rád...

2011. máj. 10. 19:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Nálunk pont úgy történt a 2. terhességemnél mint a 13.23-as válaszolónál. :) Mikor elmondtam a nagy hírt a nagyimnak, azonnal mondta hogy óóóóó, minek már neked?

Az első lány, a második fiú.

Az volt a legjobb, mikor a szomszéd idős néni meglátta, hogy ismét babát várok és megkérdezte: Na és mi lesz belőle ember vagy asszony?

Mikor mondtam, hogy fiú, nagyon megnyugodott és mondta, hogy akkor jó!

A harmadikkal való várandósságom során (ő kislány lett) pedig mindenki sajnált és már mentegetnem kellett magam, aztán belefáradtam. Főleg mikor megemlítették, hogy a mai világba ez milyen felelőtlenség és a két gyerek az optimális, mert neki is kettő van és az okosok, a felelősségteljes emberek nem is vállalnak többet.

2011. máj. 10. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!