Miért nem hiszik el hogy ugyanúgy örülünk a fiúnak?
Van már egy másfél éves kisfiam és most tudtuk meg hogy a pocaklakó is fiú! Mi ennek nagyon örülünk, mondhatni így terveztük, hogy a nagyobbnak majd jó játszópajtása legyen, plusz éreztük is kezdettől hogy fiú lesz, már neve is van és úgy emlegetjük őt stb, mégis folyton lesajnálnak, hogy még egy fiú?
Mikor még nem tudtuk a nemét, folyton azt hallottuk ugye kislányt akartok és nem hitték el hogy tök mindegy, de igazából fiúra készülünk, csak hajtogatták, hogy remélem kislány!
Most hogy megtudtuk a nemét már azzal bombáznak, hogy nem vagy csalódott? Meg biztos örültél volna egy kislánynak stb, anyós egyenesen kijelentette hogy ő kislányt szeretett volna...
Miért??
Ez egy hülye beidegződés. Nálunk hasonló volt a helyzet. Egy ismerős azzal "vigasztalt" mikor megtudta, hogy lányunk lesz: "Nem baj, csak egészséges legyen!"
Miért lenne baj, hogy lányom lesz? Igazi nagy marhaság a dinoszauruszok korából. :) Hát nem tökmindegy??? :)))
Ne törődj az ilyen megjegyzésekkel.
Nekünk mikor kiderült,hogy lányunk lesz,a következő megjegyzések jöttek:
- Nem baj!
- Majd a második fiú lesz!
Mi meg nem értettük,hogy miért is lenne baj,meg miért is kellene az elsőnek fiűnak lennie?Hülye sztereotípiák,a lényeg,hogy egészséges legyen!
Szia!
Mi is a második kisfiunkat várjuk és nekem is mindig mondják, hogy nem baj a harmadik majd lány lesz. Amúgy érdekes dolog ez, én örültem volna, ha kislány, de egyáltalán nem voltam csalódott, mikor uh-n mutatták a "fiúságát". Sőt!
Szia!
Azt nem tudom, hogy miért, de én ugyanebben a cipőben vagyok csak kiscsajokkal, én a szívem mélyén arra vágytam, hogy a második is lány legyen a "nagy" nekem is 1,5 éves:))
Én is ledöbbenek a reakciókon, de vigyorogva közlöm, hogy én vagyok a legboldogabb a világon és nagyon nagyon örülök, hogy így van:)))
Nálunk reakciók
-Hát nem baj csak egészséges legyen
-Nem baj majd a harmadik fiú lesz(nem akarunk 3.-at)
Nemtudom hülyék az emberek ne foglalkozz velük ti örültök a többiek meg pukkadjanak meg.Ne hagyd, hogy ilyenek felhúzzanak, nem éri meg.
A másik nekem még az, hogy te jó ég véletlenül jön?
Hát nem terveztük és ezen méginkább ledöbbennek.Na bumm.
Ezt én is rühellem.
Nekem első baba, anyósomék nagyon kislányt akartak. Mikor kiderült hogy fiú, mindekinek újságoltuk telefonon, mindenki örült hogy jaja de jó kiderült, ők annyit kérdeztek szomorúan: "ez már biztos?"
Aztán következő uh után mikor találkoztunk velük, kérdezték hogy "még mindig fiú?" MIkor mondtam hogy igen, akkor meg ezt: "ls semmi esély már rá hogy esetleg tévednek?"
Nagyon kiakasztóak voltak.
Mert az az "ideális" családkép, hogy egy fiú egy lány...
Teljesen megértelek csak nálunk meg pont fordítva van: van egy két éves kisfiam a pocaklakó kislány. Senki de senki nem hitt nekem anno mikor még nem tudtuk a nemét, hogy nekem MINDEGY csak egészséges legyen!!! Sőt csak fiú nevem volt sokáig mert én azt gondoltam kisfiú lesz. Már majd megőrültem mikor összefutottam valami ismerőssel és mondta jajj csak kislány legyen...erre én elkezdem bizonygatni, hogy nekem tényleg mindegy...de aztán belefáradtam! A "kegyelemdöfés" az volt mikor a nagymamám (90 éves)megtudta, hogy újra várandós vagyok azt kérdezte minek?? mikor van egy fiad (egy gyereked) már? Akkor legalább lány legyen...És mikor kiderült, hogy kislány az anyukám azt kérdezte ugye titkon azért kislányt szerettél volna....??!!
Szóval szerintem igenis nagyon szép a két kisfiú ha együtt nőnek fel vagy két kislány! Természetesen most, hogy lányom lesz a fiú mellé úgy várom, hogy mindig is ŐT vártam a 2. babámnak és nagyon-nagyon örülünk neki!
Ne törődj a beszólógatokkal csak az energiádat viszik el mint ahogy nekem is!
Kívánok neked boldogságos babázást a két kisfiúval!!!
13.20:
Igen nekünk is volt ilyen megjegyzés hogy becsúszott?
Nem, kis korkülönbséget akartunk, de nem nagyon hiszik el...
13.21: ez nagyon durva... :(
Köszi mindenkinek!
Mi is párommal kislányt akartunk már akkor, mikor szó sem volt arról, hogy jön a baba. Megszületett a kislányunk, és mindenki sajnálja páromat, hogy nem fiú lett. Azt hiszik, azért mondogatja, hogy ő is kislányt akart, mert hát kislány lett, nem tud úgysem tenni ellene. Pedig mi tényleg kislányt akartunk.
Az emberek magukból indulnak ki. Persze, ha fiam lenne, őt is ugyan így imádnám, de ha úgy jön ki, másodiknak is lányt szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!