Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Angliai kismamik! Hogy működik...

Angliai kismamik! Hogy működik itt?

Figyelt kérdés
Ha valami bajom van, de nem komoly, hogy a kórházba kelljen futnom. Tehát nem vérzek, nem görcsölök, csak sokat keményedik a hasam és aggódok. Akkor hova menjek? Házi orvoshoz vagy a midwife-hoz? 24 hetes vagyok, eddig semmi gondom nem volt, nem tudom hova kell menni ilyenkor. A védőnőm csak annyit mondott, hogyha vérzek vagy görcsölök, akkor a kórházba menjek be.
2011. ápr. 25. 10:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én 4-7 hónapos koromig jártam Angliában terhesgondozásra és nagyon nem voltam elégedett, így azóta itthon vagyok, hazajöttem szülni. Bármi gondom volt mindig leráztak, a kórházban is amikor fájt hasam+szúrt belül, pedig itthon veszélyeztett voltam a 12.héttől méhszájgyengeséggel,de kinnt nem érdekelt ez senkit. Vettem magnéziumot, külön B6 vitamint és így szedtem. Nekem volt a terhes könyvemen egy helpline telefonszám és azt mondták azt hívjam,ha van valami.

A kórházba úgy sikerült megvizsgáltatni magamat egyetlen egyszer orvossal,hogy azt hazudtam víz folyt belőlem és akkor a védőnő azonnal beutalt.Ez már a 25.héten volt és tudni akartam kinyilt-e méhszájam vagy sem, mert akkor terveztem a hazautat. Nem volt mindegy. Háziorvosnál amúgy egyszer sem voltam,mindig a védőnő vagy a kórház volt,ahova mentem. Amúgy ne aggódj,szedj magnéziumot és pihenj. Nem hiszem,hogy gond lesz. Én pl.ötször repültem veszélyeztetten és attól sem lett bajom,pedig a magyar orvos nem javasolta egyáltalán. Most lett CI:2000 a 31.héten, de még ez sem olyan vészes.Tudom,hogy milyen érzés kinnt amikor azt se tudod hova fordulj és csak idegeskedsz,hogy mi van,de nekem alaptalan volt a sok a aggódás, mert nem volt semmi baj végül.Igaz, 18 hete fekszem kb. :(

33km

2011. ápr. 26. 01:46
 12/18 A kérdező kommentje:

Igen, én is attól félek, hogyha nyitva van a méhszájam, akkor azt honnan tudják? Mert ugye itt nem vizsgálnak meg.

Tegnap este végül nem mendtem be a kórházba, mert a férjem megnyugtatott, de ma a házi orvoshoz mindenképp elmegyek.

Kedves utolsó! Remélem veletek is minden rendben lesz, neked már nincs sok vissza! :)

2011. ápr. 26. 07:31
 13/18 anonim ***** válasza:
Ez a méhszáj engem is érdekelne. Itt egyáltalán nem nézik. 22 hetesen megyek haza, akkor szerintem elmegyek egy dokihoz, de hát onnantól még van vagy 17 hét hátra és hihetetlen, hogy nem néznek méhszájat....
2011. ápr. 26. 10:42
 14/18 A kérdező kommentje:
Legalább te haza tudsz menni és megnéznek otthon. Nekem erre sajnos nincs lehetőségem. Ma délre kaptam időpontot a GP-hez. Majd megírom mi volt.
2011. ápr. 26. 11:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Tegnapi 15.37-es vagyok!Sajnos nem nézik alapból a méhszájat,de miután az otthoni dokim azt mondta nekem is hogy meg van rövidülve (nekem C2100-at irt) elmondtam ezt az itteni dokimnak,aki azonnal elküldött hüvelyi uh-ra, ahol rendesen megnézték,ez volt 4 hete,és múlt héten meg is vizsgálta kézzel az egyik szülész a méhszájamat,és jövő héten egy szülész konzultánshoz is megyek emiatt!Csak annyit szeretném ezzel mondani,hogy kicsit rámenősebbnek kell itt kint lenni,az elején én sem voltam megelégedve az itteni kezeléssel,de nem szabad hagyni hogy lerázzanak,tudom hogy nem egyszerű,de kitartás!!:))Azóta higyjétek el,már komolyan vesznek (látják milyen vastag lett a maternity notesom:))

Kedves kérdező!Várom az emailt a doki után,remélem megírod hogy ment!!:))Szurkolok!!!:))

2011. ápr. 26. 11:37
 16/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Voltam a házi orvosnál. Elvileg csak az a probléma, hogy túl nagy a babám, ezért feszül sokat a hasam, nem fér el a kicsike. Hát nem tudom....
2011. ápr. 26. 14:37
 17/18 anonim ***** válasza:

A rámenősségről annyit,hogy összevesztem a kórházban a sürgősségin az orvossal,mégsem történt semmi, neked szerencséd volt...nekem a 25.héten úgy nézték meg a méhszájamat,hogy egy átlátszó műanyag valamit felraktak és bevilágítottak egy nagyon erős lámpával és ketten kukucsáltak befelé :) kicsit vicces volt:) ebből megállapították,hogy zárt a méhszáj. Valamiért ott nem nézik a méhszájat, nem tartják fontosnak. Én ezért nem mertem megkockáztatni az ott maradásomat,mert méhszájgyengeséggel itthon 2 hetente nézi nekem az orvosom.Bármikor felhivhatom, bemehetek hozzá a kórházba, ez nagy nyugalmat ad a terhesség alatt,amikor ez fontos.

Egyébként visszatérve a kérdező utolsó válaszához, olyan dolgokat tudnak néha mondani a panaszokra,hogy az hihetetlen.... :) Én azt tanácsolom nektek , kinnt élő kismamik,hogyha vizsgálatot akartok , mondjátok azt, hogy olyan mintha víz folyna belőletek , nekem ez bejött:) Sajnos néha az ember ilyen dolgokra kényszerül, de a baba nekem nagyon fontos és bármire képes lettem volna,hogy tudjam minden rendben van.

Boldog babavárást mindenkinek!!!

33km

2011. ápr. 27. 13:58
 18/18 A kérdező kommentje:
Ma voltam a midwife-nál is. Ő egyáltalán nem értett egyet azzal, amit a doki mondott. Szerinte ezek enyhe méhösszehúzódások, ami nagyon nem jó. Igaz, nem vizsgált meg, de adott igazolást, amivel itthon maradhatok, mert mondta, hogy nem dolgozhatok. Nem szabad emelgetnem, hajolgatnom sem. Szigorúan csak pihenni.
2011. ápr. 27. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!