Mindenki kap negatív megjegyzéseket, beszólásokat a terhessége alatt? Én kapom rendesen…ha van kedvetek Ti is leírhatnátok, hogy milyen érdekes beszólásokat kaptok!
Pl.:
Mások: Majd meglátod!!!! – Én: én ebben a beszólásban azt hallom, hogy majd meglátom én is, hogy mennyire sz.r…
Mások: Neked se legyen jobb, mint nekünk! – Én: amikor visszakérdezek, hogy: Tehát nektek sz.r? A válasz rá: Nem! – Akkor miről beszélünk, hogy nekünk se legyen jobb….
Mások: Aludd ki magad, amíg teheted!! – Én: Miért ezután soha többé nem fogok aludni? Szerintem fogok, csak más beosztás szerint. És tisztában vagyok vele, hogy ez az időszak nem a nagy pihenésekről fog szólni, de azt is tudom, hogy nem tart örökké…
Mások: De jó, hogy terhes vagy, jöhetsz hozzánk gyakorolni! (kisgyermekes családhoz) – Én: Nyilván két diploma kell egy sz.rospelenka kicseréléséhez, de bízom benne, hogy nekem eggyel is menni fog.
Mások: Akkor kezdjetek el gyűjtögetni… - Én: Hmmm, végül is jó lenne lecserélni a 10 éves autómat, arra tényleg el lehetne kezdeni félrerakni… Na de könyörgöm, fel fogjuk tudni nevelni és mindene meglesz annak a gyereknek, csak nem a legdrágább boltba kell beesni vásárolni…
Mások: Nem vagy veszélyeztetett terhes? – Én: Nem tudtam, hogy muszáj annak lennem…
Mások: És nem félsz a szüléstől? – Én: Ha félek, se lesz jobb! Egyébként meg vagy kijön vagy kiveszik, bent nem marad, az tuti!
Mások: Úristen, tornázni jársz? - Én: Miért ne járnék, nem vagyok halálos beteg, csak várandós…
Ha még eszembe jut írok! Na de összegezve, én még nem láttam egyetlen szülőt sem, hogy belerokkant vagy belehalt volna abban, hogy gyereket nevel, nem értem miért akkor ez a fene nagy negatívkodás. Persze biztos lesznek nehezebb időszakok, de az élet ilyen, a gondokat meg kell oldani és továbblépni…különben mindenki mehetne ugrálni a hídról, tizedikről!
09:15-ös vagyok. Én kaptam, de nem olvastad el! :P
G.
ma 9:15
De elolvastam! Csak elég nehéz kihámozni a rengetek válasz közül azt a kettőt, hármat ami a kérdésre érkezett!:)
Szerintem a válaszok többségénél az volt,hogy ők is kapták,ők is így viselték ahogyan te,és utána rájöttek,hogy a másik nem is rossz indulatból kérdezte/mondta,hanem tudta.
Engem ezek,amiket leírtál egyáltalán nem zavarnak,tudom,hogy van mögötte tapasztalat,már akitől ilyet kapok,szűkebb baráti társaságban meg nekünk lesz először gyerekünk,így ők soha nem mondanak semmi hasonlót,de pl. barátnők kérdezik,hogy nem félek-e szüléstől,puszta jóindulat,és érdeklődés,mert fogalmuk sincs,hogy mit érezhetek...
Szerintem a kérdést feltevők tisztában vannak vele,hogy képes leszel felnevelni egy gyereket,csak segíteni szeretnének,amit te a hormonoknak köszönhetően elég rosszul élsz meg(meg a dózis is nagy gondolom,néha nekem is sok volt)...
Szerintem ami sokkal gázabb,és amin én kiakadtam/ok, az a "kislány?jajj,nembaj,csak egészséges legyen"na ez szerintem bunkóság,pláne első gyereknél...Valamint, a "majd a 12. hét után biztos lesz".Szóval szerintem ezek a bunkóságok,nem amiket leírtál.
Bocsi,én is csak részben a kérdésre válaszoltam,részben pedig a véleményemet mondtam el,dehát ez ilyen világ,szólás szabadság van:D
egy 38 hetes kismama
A kérdés értelmezése is problémákat jelent sokaknak!
Így szól: Mindenki kap..?
Erre a válasz lehet: Igen kapok....
vagy: Nem, soha, engem csak és kizárólag pozitív "hozzáállású emberek vesznek körül...
Nem véleményt kértem! De úgy látszik ez az alap az emberek nagy részénél, kioktatni, lehurrogni, és elmondani neki, hogyan is fog alakulni az élete (ha már itt tartunk a lottószámokat nem tudja valamelyikőtök? Az is érdekelne)" - milyen cinikus és primitív hozzáállás. Ez egy fórum is egyben, ha nem tűnt volna fel!
10:40
Írásban persze nehéz érzékeltetni a hangsúlyt, amivel ezek a gyöngyszemek érkeznek felém, de azért látom, hogy ki az aki őszinte ( és aggódik és segíteni akar) és ki az, aki csak belém akar rúgni, mert neki éppen most valami nem jó. (attól jobb lesz neki, ha nekem nem jó? szerintem nem)Igen a következő a fiú/lány kérdés lesz úgy érzem, mi még nem tudjuk...Sajnos ebben is érzem azt a bizonyos negatív hangvételt (ha lányod van), mintha nem lennének egyenértékűek a lányok a fiúkkal!:(
Hogy mindenki kap - e, azt nem tudhatom. Én kaptam bőven, és most a második terhességem alatt is kapok, amit aztán végképp nem értek, hiszen már egyszer végig csináltam.
Általában csupa "jó tanács" = okoskodás, majd én megmondom a tutit, mert nekem már van gyerekem..... Pl: alvás közben forgasd ám a gyerek fejét, mert elalussza és nyomott lesz az az oldala.....(igen, ezt már akkor elmondták, mikor még gyerekem sem volt, persze én nem forgattam a fejét és nem lett nyomott)
De egy picit én is kötekedek :) Persze nem arcoskodni akarok, de igazán "laza" anyuka vagyok vagány apukával az oldalán, nincs hiányunk semmiben. Édes kis tündérke a babánk, akire igazán nem panaszkodhatok, DE: ahogy mondjuk "az apuka" itt korábban ecsetelte a pelenkázás szépségeit, az valóban annyira igaz, és persze hogy meg tudod majd oldani. De ott, akkor nem lesz olyan vicces. Kívánom, hogy könnyű szülésed legyen, de ha úgy jársz mint én, 28 óra vajúdás után szülöd a babád, bizony lehet, hogy te is elalszol két nyomás között. És bizony feküdtem én sírva az ágyon, mert a gátsebem és az aranyerem miatt mozdulni sem tudtam, a picim meg sírt mert már éhes volt, persze egyedül voltam itthon.
Elárulom, diploma nélkül is lehet pelenkázni, nekem sincs...de ha valaki felajánlja, hogy átmehetsz babázni, nem kell ilyen gúnyosan reagálni, szerintem ebben semmi bántó nincs.
A 15 hónap alatt bőven kijutott az aggódásból (betegség miatt), a sírásból, az álmosságból. És azt is tudom, hogy hiába van már egy gyerekem, ez a terhesség is ( 14. hétben vagyok) a szülés, majd a nevelés tartogat még meglepetéseket. Hiába vagyok már anyuka, ekkora önbizalommal sem rendelkezem, mint Te gyerek nélkül.
Szóval, amit akartam: igen, néha fárasztó a sok okoskodás (mint ahogy most valószínű az enyémet is annak tartod) de ha olyanok adnak tanácsot, akik már tapasztaltabbak, nem kell mindenkit azonnal lehurrogni.....
11:11
Az általam leírtak közül egyik sem jószándékú, építő és tapasztalatnak sem nevezhetném.
Nem gondolom magamról, azokat amiket leírtál...DE látod itt senki nem halt bele a gyereknevelésbe! És ez itt a lényeg!
Nekem csak az jutott eszembe a kérdésedről, hogy milyen jó lehet veled beszélgetni!
A kérdésedre válaszolva: igen, mi is kap(t)unk érdekes beszólásokat. De az általad leírtakat nem nevezném negatívnak. Szerintem te állsz kicsit negatívan az emberekhez.
"Ó, nekem ennyi idős terhesen sokkal nagyobb/kisebb volt a hasam!"- ez volt a kedvencem.
Én is úgy gondolom, ilyenek az emberek, mindig mondanak valamit. Akkor se érdekelt, most se érdekel. A felét az se érti, aki mondja...:)
A következő kérdés meg az lesz, ha megszületik: "Na és mikor jön a következő?"
Ha nem bírod, készülj lelkileg, mert kifogyhatatlan a bölcsességek és kérdések tára. Mosolyogj rajta! :)
12:47
Éppen azt teszem (készülök lelkileg)!:)
Sajna ezeket a "kedves" megjegyzéseket nem tudom szó nélkül hagyni...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!