Mindenki kap negatív megjegyzéseket, beszólásokat a terhessége alatt? Én kapom rendesen…ha van kedvetek Ti is leírhatnátok, hogy milyen érdekes beszólásokat kaptok!
Pl.:
Mások: Majd meglátod!!!! – Én: én ebben a beszólásban azt hallom, hogy majd meglátom én is, hogy mennyire sz.r…
Mások: Neked se legyen jobb, mint nekünk! – Én: amikor visszakérdezek, hogy: Tehát nektek sz.r? A válasz rá: Nem! – Akkor miről beszélünk, hogy nekünk se legyen jobb….
Mások: Aludd ki magad, amíg teheted!! – Én: Miért ezután soha többé nem fogok aludni? Szerintem fogok, csak más beosztás szerint. És tisztában vagyok vele, hogy ez az időszak nem a nagy pihenésekről fog szólni, de azt is tudom, hogy nem tart örökké…
Mások: De jó, hogy terhes vagy, jöhetsz hozzánk gyakorolni! (kisgyermekes családhoz) – Én: Nyilván két diploma kell egy sz.rospelenka kicseréléséhez, de bízom benne, hogy nekem eggyel is menni fog.
Mások: Akkor kezdjetek el gyűjtögetni… - Én: Hmmm, végül is jó lenne lecserélni a 10 éves autómat, arra tényleg el lehetne kezdeni félrerakni… Na de könyörgöm, fel fogjuk tudni nevelni és mindene meglesz annak a gyereknek, csak nem a legdrágább boltba kell beesni vásárolni…
Mások: Nem vagy veszélyeztetett terhes? – Én: Nem tudtam, hogy muszáj annak lennem…
Mások: És nem félsz a szüléstől? – Én: Ha félek, se lesz jobb! Egyébként meg vagy kijön vagy kiveszik, bent nem marad, az tuti!
Mások: Úristen, tornázni jársz? - Én: Miért ne járnék, nem vagyok halálos beteg, csak várandós…
Ha még eszembe jut írok! Na de összegezve, én még nem láttam egyetlen szülőt sem, hogy belerokkant vagy belehalt volna abban, hogy gyereket nevel, nem értem miért akkor ez a fene nagy negatívkodás. Persze biztos lesznek nehezebb időszakok, de az élet ilyen, a gondokat meg kell oldani és továbblépni…különben mindenki mehetne ugrálni a hídról, tizedikről!
Szia!
Én is babát vártam, sajnos nekem nem maradt meg. Én a helyedben nem foglalkoznák mással mit mondanak (csak írígykednek). Te is tudod, ha megszületik elég sokminden más lesz, de megéri!!! Amikor pedig még a hasadban van csodálatos érzés mikor megmozdul, mikor látod ultrahangon, 4D-n. Sajnos nem tudom milyen lesz igazán ha megszületik, mert nekem is első babám lett volna. A világ minden kincsét megadnám, ha még a pocakomban lenne és júliusban megszületne a kis angyalkám. Elég sok mindenen mentem terhesség alatt is keresztül, de megérte volna, és még így is, bár most nagyon fáj. Légyszives ne halgass másra, örülj a kicsinek és nagyon vigyázzatok magatokra!!! (Ha majd meglesz a kicsi küldhetnél egy képet, persze csak ha akarsz.) Egy kicsi baba mindig öröm!!! A gyerekek nem gondok, akinek az, azok meg ne vállaljanak véleményem szerint.
Egyébként hány éves vagy? Hány hetes a terhességed?
Remélem minden rendbe lesz nálatok és egy nagyon szép egészséges kisbabátok fog születni.
De aranyos vagy... :D jót mosolyogtam. Nálunk ugyanez a helyzet, egyik füleden be, másikon ki. Persze van, ami azért rosszul esik. Van olyan is amit felsoroltál, de ehhez nálunk még rakódtak párkapcsolati kérdések is:
Mások: Szegény Párod! Az elején még ilyen, de majd meglátod... Na ez pl nem esett jól. Vagy: Bevallom épp nyűgös voltam, de azt hiszem, ez ezzel együtt jár! Erre kérdés: Megjött? Na ennél rosszindulatúbb viccelődést (még rosszabb ha komoly) senkinek nem kívánok.
Munkahelyen még azért is beszóltak, hogy kinyitottam az ablakot, mert szédültem a melegtől. Nagyon nem bírom jelenleg a meleget az igaz, de azért ezt túlzásnak tartottam.
Akkor cukorterhelés vizsgálat előtt: Most éld ki magad, mert utána jön a koplalás! Majd meglátod, nem ehetsz majd semmit...
Erre inkább nem is reagáltam. Ez egész addig ment, amíg ki nem derült, hogy jó a cukrom.
Mennyit híztál? Persze ezt általában nőktől, azzal a kimondottan gúnyos mosollyal a szájuk szegletében. Természetesen mindenki sokkal okosabb és tapasztaltabb volt abban, hogy mit ehetnék és mit nem. Leginkább azok, akik még életükben nem voltak terhesek.
Szóval na...összességében nagy barmok tudnak lenni az emberek. Szerencsére a közvetlen környezetem nem ilyen. :)
A többi sarkalatos kérdéskört azt hiszem felsoroltad mind.
Szép Napot!
Igy is kell.. némi humorral és iróniával nézni hallgatni őket.
Aztán legfeljebb köpsz egyet.
Az anyaság nem mártíromság méha sokak úgy is mutatják be.
09:14
Nagyon sajnálom! Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog és nagy, de nagyon boldog leszel, mert megérdemled! 16 hetes terhes vagyok, első baba, és igen furcsa, hogy így reagálnak! De én nagyon pozitívan állok mindehez, és nem rögtön a negítv oldalát veszem számba semminek sem. Ez egy jó dolog, aminek örülni kell!
gyakorló apukaként ezt tudom neked mondani:
abban van némi igazad, hogy akad jókora rosszindulat, meg káröröm ezekben a beszólásokban. de azért azt javasolnám, hogy szállj le a magas lóról, mert nagyot fogsz esni és leginkább arcodra.
a szaros pelenka kicserélése valóban nem nagy feladat onnan, ahonnan te nézed. én azonban onnan nézem, hogy van egy apróságod, ami először nyeklik-nyaklik, nincs hol megfogni, mert baromi törékeny, aztán meg a törékenység marad, de még ugrál, rugdal, üvölt is, mert most éppen nincs kedve a dologhoz. ezer érdekes dolog van kürülötte, úgyhogy ha csak egy pillanatra is elengeded, már fordul és próbál elmászni és ha kicsit nincs szerencséd, akkor pisil is közben, de ha nagyon nincs, akkor más dolgát is elvégzi, mert maradt még ott, ahonnan az előző jött.
külön móka tárgya, amikor sikerül neki olyat rottyantania, hogy az anyag kicsap a pelenkából egészen a tarkójáig és persze baromira nincs hozzá kedve, hogy nyugodtan feküdjön, meg persze, ha nem akarsz egy egész doboz popsitörlőt elhasználni, akkor irány a zuhany, persze egy pillanatra sem lehet lerakni a rajta lévő matéria miatt, úgyhogy egyik kezedben a sarjodat egyensúlyozva próbálod a zuhanyt beállítani, a vízhőmérsékletet ellenőrizni és az igazi móka csak akkor indul, amikor nekiállsz lecsapatni róla a cuccot, mert az persze nagyon nem gyere be neki...
egyébként boldog babavárást ;)
Sztem te a beszólásokat túldramatizálod, a szülést/gyereknevelés viszont elbagatellizálod;). Tényleg nagyon látszik a reakcióidból, hogy nincs még babád:P. Kíváncsi vagyok, te miket fogsz tanácsolni a kismamáknak majd:D!
De ettől függetlenül én sose mondanék ilyeneket egy kismamának.
Persze igenis fáradt leszel, mint egy hulla, sok dolog lesz, amihez hiába van diplomád (nem is értem az összefüggést, pedig nekem is van;)) hozzá se tudsz majd fogni, rengeteg kiadásotok lesz, amivel most nem is számolsz, sokszor undinak fogod érezni a saját tested, és a szülés sem lesz egy leányálom... Sztem az emberek nem rosszindulatból figyelmeztetnek, mert ha arra készülsz, hogy neked majd lazán megy zsigerből minden, és a gyerekágyas időszak egy egy véget nem érő napsütéses vasárnap délután, akkor óriási csalódás fog érni:P.
DE! Ez csak a rossz oldala, és ha csak ez lenne, nem vágyna mindenki előbb-utóbb gyerekre;). Kisbabát szülni maga a csoda, és meglátni az arcát minden nap, a legcsodálatosabb érzés a földön! Az illata a legjobb illat, amit valaha éreztél, és a gügyögése a legcsodásabb hang:D! Minden nehézséget megér a létezésük, és ahogy telnek a hetek, minden egyre könnyebb, és magától értetődőbb velük!
De sztem sem árt, ha felkészülsz rá, hogy édesanyának lenni sokkal nagyobb feladat, mint megszerezni egy diplomát, vagy bármilyen felelős beosztásban dolgozni! Ezt sose tudod annyira jól csinálni, ahogy szeretnéd, mert mindennél jobb akarsz lenni számára! Hidd el, megérted ezeket a dolgokat, ahogy anyává válsz;)
Ez nagyon kedves volt kedves apuka!!
bár nem a kérdező vagyok de felpontoztalak !
Sok boldogságot a babához!
09:26
Jujjjjujjjj! Kössz, nincs lovam! De úgy látom némiképpen beletapostam egy-két ember lelkivilágába...Egy kis kakiba még nem halt bele senki! És volt hugom, akit pelenkáztam, tudom milyen...
09:15-ös vagyok. Én nem tudom ki hogy van vele, de azért a megjött? kérdés tényleg rosszul esett. Persze nem kellett volna komolyan vennem, de én pl egy kismamától ilyet véletlen sem kérdeznék. :) Mellesleg békés 8 hónapon vagyok túl eddig (kipp-kopp)... úgyhogy nincs okom miért mártírkodni. Szerencsére már táppénzen is vagyok másfél hete, úgyhogy az a negatív környezet is megszűnt. Kedves kérdező, nekem azt is mondták, hogy utána is ez lesz! Mindenki jobban fog nálad tudni, mindent, ami a gyerek neveléssel kapcsolatos! :D Persze ezt azokra az esetekre értem, mikor kérdést sem teszel fel. Ez van. Hozzám már hárman jelentkeztek, hogy jönnek tanítani pl pelenkázni. :) Nyilván lesz akitől segítséget kérek, de hárman azért már sokan lennének :D.
Szépeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!