Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenki kap negatív megjegyzé...

Mindenki kap negatív megjegyzéseket, beszólásokat a terhessége alatt? Én kapom rendesen…ha van kedvetek Ti is leírhatnátok, hogy milyen érdekes beszólásokat kaptok!

Figyelt kérdés

Pl.:

Mások: Majd meglátod!!!! – Én: én ebben a beszólásban azt hallom, hogy majd meglátom én is, hogy mennyire sz.r…

Mások: Neked se legyen jobb, mint nekünk! – Én: amikor visszakérdezek, hogy: Tehát nektek sz.r? A válasz rá: Nem! – Akkor miről beszélünk, hogy nekünk se legyen jobb…. 

Mások: Aludd ki magad, amíg teheted!! – Én: Miért ezután soha többé nem fogok aludni? Szerintem fogok, csak más beosztás szerint. És tisztában vagyok vele, hogy ez az időszak nem a nagy pihenésekről fog szólni, de azt is tudom, hogy nem tart örökké… 

Mások: De jó, hogy terhes vagy, jöhetsz hozzánk gyakorolni! (kisgyermekes családhoz) – Én: Nyilván két diploma kell egy sz.rospelenka kicseréléséhez, de bízom benne, hogy nekem eggyel is menni fog. 

Mások: Akkor kezdjetek el gyűjtögetni… - Én: Hmmm, végül is jó lenne lecserélni a 10 éves autómat, arra tényleg el lehetne kezdeni félrerakni…  Na de könyörgöm, fel fogjuk tudni nevelni és mindene meglesz annak a gyereknek, csak nem a legdrágább boltba kell beesni vásárolni…

Mások: Nem vagy veszélyeztetett terhes? – Én: Nem tudtam, hogy muszáj annak lennem…

Mások: És nem félsz a szüléstől? – Én: Ha félek, se lesz jobb! Egyébként meg vagy kijön vagy kiveszik, bent nem marad, az tuti! 

Mások: Úristen, tornázni jársz? - Én: Miért ne járnék, nem vagyok halálos beteg, csak várandós… 

Ha még eszembe jut írok! Na de összegezve, én még nem láttam egyetlen szülőt sem, hogy belerokkant vagy belehalt volna abban, hogy gyereket nevel, nem értem miért akkor ez a fene nagy negatívkodás. Persze biztos lesznek nehezebb időszakok, de az élet ilyen, a gondokat meg kell oldani és továbblépni…különben mindenki mehetne ugrálni a hídról, tizedikről!

2011. ápr. 15. 09:01
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

Terhesen a súlyommal volt mindenki elfoglalva...

kinek kevés kinek sok volt.(másodjára a terhesség végéig csak kikerültem a választ)

Vagy a gyermek nemével: érkezési oldalon kiderül, és lapoztam.

Minek annyi ruha arra a gyerekre, Kinövi: szülés után "otthagytam két rugival, 3nyakigkakival...

Szülés után többet fogsz kapni, hidd el. Semmi sose jó.

Babakaja-magadfőzött, tehéntej-tápszer, suttogó-ennek melyik az ellentéte, stb.

Van amin nevetni kell, van amit "megfogadni" és van amit meg sem hallani.

2011. ápr. 15. 13:11
 42/54 anonim ***** válasza:
0%

Hát, én nem tartom jópofának a visszaszólásaid (le lehet érte pontozni). Nekem pl. ha azt mondják, hogy jöhetsz hozzánk gyakorolni, akkor inkább jólesik, mint hogy eszembe jutna egy ilyen "diplomás" bunkózást visszamondani. Ráadásul szerintem ezek nagyrésze nem beszólás (pl. hogy aludd ki magad - majd rájössz, hogy miért mondják), hanem jótanács és tapasztalat.

Én is első gyerekemet várom, de teljesen más a véleményem (és a barátnőimnek is, mert beolvastam egy-kettőnek, mindenki kiakadt...).

JÓ egészséget a babádnak!

2011. ápr. 15. 15:12
 43/54 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és nem csodálkozom, hogy a veled egyet nem értők le lettek pontozva. :) A kérdésed stílusából egyértelmű volt!
2011. ápr. 15. 15:20
 44/54 A kérdező kommentje:

15:20

:)

Tudtommal nem csak én pontozok! És olvass a sorok között...

2011. ápr. 15. 15:45
 45/54 A kérdező kommentje:

[link]

Jó hétvégét mindenkinek! És ne vegyétek nagyon komolyan az életet...!:)

2011. ápr. 15. 16:08
 46/54 anonim ***** válasza:

Ilyeneket nekem is mondtak, de én sose akadtam ki:P. Lehet én vagyok naív, de minden tanácsot kadvesen megköszöntem, és nem feltételeztem rossz szándékot mögötte. Ráadásul így mindenki büszke lehetett magára, hogy "megmondta nekem a tutit", ha viszont hárítok, vagy bunkón fogadom a tanácsokat, az csak ndulatokat szült volna.

Sztem ezeket a kérdéseket/tanácsokat mindenki megkapja, mert vhogy azt hisszük, muszáj adni egy kismamának vmi útravalót:P. Az olyan béna lenne, hogy "Kisbabád lesz? Igen. Akkor jóvan.":D:D:D

Én falun lakom, ott fokozottabb a helyzet, mert "akit nem ismersz, azt is ismered", és muszáj hozzáfűznie vmit:D! De ez engem sosem zavart, sztem te reagálod túl ezeket! Nem akar mindenki rosszat, aki meg azt akarna, annak add meg azt az örömet, hogy szépen megköszönöd a "jótanácsát", mert igazad van, ők nem lesznek boldogabbak, attól hogy beszólnak neked, de te sem lesz boldogabb, ha ugyanolyan rosszindulatúan vászolsz, mert akkor nem vagy különb, mint azok, akiket minősítesz.

Szóval csak engedd el ezeket a füled mellett, és légy kicsit kedvesebb, mert egy kismamának nem áll jól az "arcoskodás";)

2011. ápr. 15. 17:15
 47/54 anonim ***** válasza:

Kérdésedre válasz:

nem nem kapok,de fogok ebben biztos vagyok, amikor várandós leszek

reakció:

Én nagyon optimista embernek tartom magam, és ahogy olvastam a neked tett " megjegyzéseket", bennem egészen más reakciót váltottak ki, és ez érdekes volt

Mások: Majd meglátod!!!! – Én: én azt hallom, h miylen más lesz, jó lesz, esetleg nehéz lesz, mert nem tapasztaltad, és akárki akármit mond csak amikor megéled akkor fogod érezni

Mások: Neked se legyen jobb, mint nekünk! – Én: minek kellene jobb, mert nekk nagyon jó, alszik a ygerek amikro kell, eszik is, boldog is.

Mások: Aludd ki magad, amíg teheted!! – Én: egyszerű jótanács, sok friss édesanyától hallom h nem alusszák soha ki magukat, csak ha nagyszülőnél a kisgyerek,és amikor mesélem mennyit aludtam a szabadnapomon, akkro végyakozva h de jó nekem

Mások: De jó, hogy terhes vagy, jöhetsz hozzánk gyakorolni! (kisgyermekes családhoz) – Én: sztem jófeek, egyetem alatt sokat mondték nekem, h van időm, menjek, hát 1 hétig vigyáztam reggeltől etig nyáron az unokahúgomra, 4 éves volt akkor, hééét imádom őt de alig vártam h vége legyen (főztem mostam takarítotttam, foglalkoztam vele,jogsit csináltam...huh.. minden előzetes tapasztalat hiányában

Mások: Akkor kezdjetek el gyűjtögetni… - Én: Mindenki azt mondja sokba van a gyerek, ennyi, legyen a továbbtanulására...stb vagy önmagukből indulnak ki...

Mások: Nem vagy veszélyeztetett terhes? – Én: "Ugye nem vagy...? ma már annyira gyakori, és annyira sok nőnek van gondja a teherbeeséssel, hh puszta aggódás

Mások: És nem félsz a szüléstől? – Én: Ha félek, se lesz jobb! Egyébként meg vagy kijön vagy kiveszik, bent nem marad, az tuti! -- erre én si ezt szoktam mondani, de amúgy szuinte minden nő fél...ha azt mondanéd, h azért tartasz tőle, de az előbbi:akkor meg aakrnak majd nyugtatni ami jó érzés sztem..

Mások: Úristen, tornázni jársz? - Én: Miért ne járnék, nem vagyok halálos beteg, csak várandós… ---igen ám, de sokan nincsenek vele tisztában, h mit lehet mit nem lehet, mennyire (nem ) erőlteted meg ,magad...stb

hízásos? sok kismamát ez foglalkoztat, és feltételezi az ember h szeret róla bezsélni

a "megjött?"- hát az elég bunkó, ha nem kacsintás mellett jön

nah tanulségos volt nekem, egy ennyire másképp gondolkodó nő meglátásait és értelmezéseit olvasni, azt hiszem ezentúl figyelek arra mit mondodk, mert lehet nem úgy veszi ki magát mint én szánom..:S

légy pozitívabb, enm érdemes hülyeségeken felhőznod maagad, amúgy sem ezen múlik milyen anya leszel, de nem tezs jót a stressz egyikötöknek sem

bocs h hosszú lett

jó egészséget kívánok

2011. ápr. 15. 18:07
 48/54 A kérdező kommentje:

ma 18:07

Valahol már leírtam, hogy ugye itt írásban nincs hozzá hangsúly...sokat számít egy-egy kérdésnél, érdeklődésnél!

De, igazad van! :) Nem vitatkozom ostobákkal, mert lesüllyedek a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!:)

2011. ápr. 15. 19:00
 49/54 anonim ***** válasza:

Szia! Képzeld, én is ilyen magabiztos voltam, mielőtt az első fiam megszületett volna... és vagyok most is mikor a harmadikat várom! Két fiam van, és a kedvenc beszólásom az volt, mikor a második babakocsis volt: Ugye lány? Nem, mondom ő is kisfiú. Erre: nem is tudom, miért gondoltam, hogy lány, talán azért mert ez a normális felállás. Egy fiú-egy lány. Na itt most leállsz veszekedni, vagy ahogy te írtad nem süllyedsz le az ő szintjükre...

Nehogy azt mondja nekem valaki, hogy ezzel nekem bármiféle segítséget akart adni. Nem is mindig a kérdés maga a bántó, hanem a megfogalmazás. El lehet mondani valamit úgy is, hogy nagyon bánt, és úgy is, hogy tényleg segítségnek érzed. A majd megtudod kezdetű mondatok mögött biztosan nem csak az áll, hogy tájékoztassa a leendő kismamát, hogy mi vár rá. Ezek egyértelműen rosszindulatú megnyilvánulások. Szerintem meg maradj ilyen, amilyen vagy, hidd el, néha ez a magabiztosság fog átsegíteni egy csomó olyan helyzeten, amiben mások elmerülnek. Mert ha mersz hallgatni önmagadra, mert bízol magadban, akkor a legjobb tanácsadóra hallgatsz.

Kellemes babavárást, sok sikert.

2011. máj. 6. 11:32
 50/54 anonim ***** válasza:

Szia!

Én írtam még a legelején (akinek nem maradt meg a pici angyalkája).

Szerintem is lesznek gondok, segítséget is kell majd kérni,mert tényleg nem úgy születik az ember, hogy mindent tud. De könyörgöm egy gyerek öröm is, nemcsak rossz oldala van.(Persze akinek nemcsak besikerült, hanem szeretett is volna. )Én is félek tőle, de nagyon szeretnék. És különben is: akinek már van gyereke: hát nem ti akartátok a picit??? Nem ti voltatok olyan önzök??? Ő nem kérte, hogy legyen!!! Aki szeretne mint én is és a kedves kérdező, igen mi önzők vagyunk, mert szeretnénk. Ha fáradtak leszünk szülés után a mi dolgunk, mert mi akartuk.

Akik gonosz megjegyzéseket tesznek gondoljanak arra milyen rossz lenne, ha nem lehetne gyerekük. Én ismerek egy 22 éves lányt, akinek nem lehet. Ő mindent megtenne érte, hogy lehessen. Ő bevállalná a fárasztó részét is, de neki sajnos nem adatik meg. én is csak reménykedem, hogy a következő babánál minden rendben lesz, ha sikerül összehozni. Ne bántsátok a másikat. Ne úgy írjátok, hogy majd meglátod. Írjátok le a rossz de a jó oldalát is mert az is van!!!

Neked kedves kérdező gratulálok a babához. Ha van kedved küldhetnél majd egy képet rólatok. És írj mi van veletek :) :(. Sok egészséget kívánok nektek.

2011. máj. 8. 14:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!