Beike20 kérdése:
Megkaptam a kombinált teszt eredményem és pozitív lett
ami azt jelenti hogy 1:25 ez elég siralmas. Aki ilyen
cipőben van volt írna bátoritó szavakat?
61/106 A kérdező kommentje:
csal azért aggaszt az eredmény
Megint Debrecenből.Képzeld nekem a pozitív kombiteszt előtt mozdult meg, a 13. héten-igen is lehetséges.És pont ezt éreztem, mint te, hogy jelzett, "nem vagyok beteg anya!"-mégsem mertem a jó eredményig örülni neki, közel engedni magamhoz, megszeretni...pedig...jaj, de tudom min mész keresztül.
Akinek a downos kislánya van-sok erőt, kitartást és egészséges második babát kívánok!Én is alig vártam a szülést, a jó amnió ellenére, mert akkor hittem el igazán, mikor láttam.(kérdésem lenne, hogy a kislányodnál rögtön látszott, hogy downos, vagy csak a genetikai vizsg. igazolta?)
2011. ápr. 11. 14:53
63/106 A kérdező kommentje:
Hm csak nagyon szörnyű hogy 3-4 hét rettentő várakozás!!:(Rettentő ez a dolog:(és nagyon remélem hogy nincs semmi baj:( a magzatvíz vételt nem tudom hogy megcsináltassam-e ez bennem még kérdés:(
Bocs, nem olvastam el az összes kommentet. Nem tudom, hány hetes vagy, de ha előrahaladott a terhességed, vagy Jelentős(!) okuk van feltételezni, hogy valóban baj lehet, akkor általában nem 2-3 hét az eredmény, hanem 1 hét 10 nap.
Én budapesti vagyok és kétszer éltem át ezt a tortúrát, gondolom, máshol is ez a szokás. Az elsőnél rossz AFp miatt, és nem lett baj. Drukkolok! A legjobbakat kívánom.
2011. ápr. 11. 16:44
65/106 A kérdező kommentje:
Szia!!Én 15 hetes vagyok nem tudom nagyon félek a magzatviz vételtől de ha muszáj muszáj régen nem voltak ilyenek épp édesanyámmal beszéltük és akkor is egészséges babák születek sőt még nem is idegeskedtek annyit mint mi:(szörnyű érzés
Attól ne félj, nem vészes! Inkább kellemetlen. A beavatkozásig van még 3 hét?
2011. ápr. 11. 17:09
67/106 A kérdező kommentje:
még genetikusnál se voltam mert a kedves védönöm azt mondta ha majd megjön a beutaló akkor kér időpontot:(:( szóval még a vizsgálat elvégzéséig is van min 2 hét és még onnan 3 hét szörnyű érzés de nem tudom hogy 20 évesen elvégeztessem-e a beavatkózást....
Atyaég, hol laksz??? Itt a Bajcsy Kórházban beutaló se kell, időpont se, csak be kell jelentkezni a felvételen a genetikai rendelésre (k-cs), ott kikérdeznek, uh-ot csinálnak, időpontot adnak. Aznap. Én a 12. héten mentem, 2 hét múlva megcsinálták, a kezemben az eredmény. Nem tudom, hogy fogadnak-e itt, de én felhívnám a kórházat, egy próbát megér.
2011. ápr. 11. 17:17
69/106 A kérdező kommentje:
Tolna megye:( Nagyon kivagyok akadva tényleg... se az orvosommal nem vagyok megelégedve se a védőnőmmel:(elegem van nagyon... nem elég hogy még az ember ideges a dokim is és a védönöm is azt mondta hogy ráérek még ugyse veszik le...a védönöm azt mondta azért nem mert még csak 13 hetes vagyok hozzá kell tenni hogy 13 hetesen és 3 naposan vettél le a kombinált tesztet most vagyok 15 hetes és ezt ma mondta....ennyire buták még az eü emberei is...elvagyok keseredve
De igenis megcsinálják, csak az eljárás olyankor chorionbiopszia (magzati oldalról vesznek mintát a lepényből). Nekem a 14. héten csinálták most, az elsőnél meg a 18. héten. Szerintem ne hagyd annyiban, az idő fontos tényező. Sajnos nem tudom, hogy a Bajcsy fogad-e vidékről, de hívd fel őket, mondd el a történetet, talán elküldenek máshova, vagy elvállalják, ha tudják. Mindenki nagyon kedves és segítőkész.
2011. ápr. 11. 17:28
Kapcsolódó kérdések: