Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 kilót híztam, nagyon sok?

23 kilót híztam, nagyon sok?

Figyelt kérdés
38 hetes vagyok, 50-ről kezdtem és alacsony vagyok :( Le lehet adni ennyit? Mennyi ebből a baba és ami hozzá tartozik? Úgy vettem észre eléggé vizesedek is, ez vajon mennyi lehet max?
2011. ápr. 5. 16:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
én az elsőnél 4 kg-ot híztam mindössze (7 hónapig hánytam), annyival kevesebb voltam, amikor kijöttem a kórházból. A másodiknál 6 kg-ot híztam, ott az a 6 ment le a szüléssel. Tudok olyat, aki 11 kilóval volt könnyebb otthon, mint amivel szülni ment, de nem hiszem ,hogy sokkal több menne le a szüléssel. Viszont én szoptatás alatt híztam, be is kellett pótolni mindent, amit a baba visszaküldött 7 hónapig.
2011. ápr. 5. 16:38
 2/15 A kérdező kommentje:
nem válaszoltál a kérdésemre!
2011. ápr. 5. 16:39
 3/15 anonim ***** válasza:

én 54-ről 76 lettem, úgy egy év alatt adtam le és lettem újra 54

annyit ettem, amennyit csak megkívántam, lelkiismeretfurdalás nélkül :)

most viszont már odafigyelek magamra, tudom, hogy nagyranövős fajta vagyok---

5+2h

2011. ápr. 5. 16:49
 4/15 anonim ***** válasza:
Maga a 23 kg elég soknak tűnik, bár mivel vékonyan kezdted a terhességet (50kg), gondolom, nem cseszeget az orvos, meg a védőnő... azoknál gond ez inkább, aki eleve is húsosabb volt. Hogy le lehet-e fogyni? Az már más kérdés... sztem a baba+ hozzátartozó dolgokkal együtt kb 10 kg fog egyből lemenni...
2011. ápr. 5. 16:52
 5/15 anonim ***** válasza:

Ha alcsony vagy, akkor szerintem kicsit sok :(

A vizesedésről annyit tudok neked írni, hogy az előző gyerekemmel +15 kg-mal szültem, nekem az soknak tűnt, mert nehezen mozogtam, légszomjam volt, (én is kicsi vagyok), de a szülésnél és az utána levő pár órában pont 10 kg ment le. A gyerek ebből 3,5 kg volt, a járulékos dolgok kb. 2-3 kg max.

Hogy le lehet-e adni, az a te alkatod és életmódod függvénye. Én nagyon könnyen leadtam, ami maradt, de másnak meg nem megy könnyen...

2011. ápr. 5. 16:54
 6/15 anonim ***** válasza:

első vagyok, akkor nekifutok ismét

nem lehet leadni ezt a szüléssel, igen, sokat híztál, ebből bőven rajtad fog maradni, olyan 5 kg kb a baba és tartozékai. Nem tudom, hogy ebből pontosan mennyi a víz rajtad (ezt orvos sem fogja tudni megmondani), de az fokozatosan fog távozni, még otthon is gyakrabban jársz majd pisilni amiatt. De ettől függetlenül, igen, híztál, nem is keveset, ha vissza akarod kapni a megközelítőleg régi alakodat (szülés után a hormonális változások miatt már soha nem lesz tökéletesen a régi az alakod), akkor sportolnod és ésszerűen étkezned kell majd.

Na, remélem, most válaszoltam.

7/15 anonim ***** válasza:
Édesanyám 4* 35-40kilot hízott(most 56kg),nővérem kb 30kg-t,mire a kisfia 8 hónapos lett kb 5kilo volt rajta..Úgy,hogx nem fogyókúrázott és sajnos nem is szoptatott.Simán lement.semmit nem csinált.szüléssel kb 10 kilo jött le.szerintem az utolsó 5-6 kilot nehéz leadni,a többi szinte magától megy le...körülöttem levőktől hallom,és én is nagyon remélem,hogy tényleg így van..nagyon úgy néz ki,hogy én is 20-25kilot hízok minimum!
 8/15 anonim ***** válasza:

Én 34 hetes vagyok és 48-ról kezdtem, most 59 vagyok. A súlygyarapodás alkatfüggő: mennyire vagy/voltál hízásra hajlamos, kettő helyett eszel-e, mennyit mozogsz egy nap...

A terhesség alatti súlynövekedés az alábbiakból áll össze:

a magzat súlya 3,2 kg (uh-on megmondják, hogy mekkora a babád súlya)

a lepény súlya 0,7 kg

a magzatvíz súlya 0,9 kg

a méh súlya 0,9 kg

a mellek súlynövekedése 0,7 kg

a vérplazma mennyiségének növekedése 1,8 kg

Szülés után persze lemegy ebből pár kiló és a szoptatás alatt sokan visszanyerik terhesség előtti súlyukat fogyókúra nélkül.

Ha vizesedsz, attól függ mennyire, az is jelent többletsúlyt, a vizesedét feltételnül mutasd meg orvosnak.

2011. ápr. 5. 16:56
 9/15 anonim ***** válasza:

Szerinted??

Én az elsőnél 18 kilót híztam (4,4)kilós baba letta 40+6-ra, a másodiknál "csak" 12 kg-ot terhességi diab. mellet, ő 4 kilós lett.

Visszagondolva már a 18 kg is sok.

2011. ápr. 5. 17:09
 10/15 anonim ***** válasza:

Igen sok,és szépen le fogod tudni adni.Lehet diétázni kell,és sportolni egy kicsit de menni fog.Sokan elfelejtik,hogy aki vékonyan kezdi,hízik sokat,és nem az,aki eleve pluszkilókkal indul.Te meg kifejezetten gebe lehettél,még ha alacsony is vagy az 50 kg nem sok,hát még ha magas.Egyébként több olyan nőt ismerek akik bombacsajjá edzették magukat szülés után szóval nincs lehetetlen,csak tehetetlen :)

Barátnőm is 30kg-ot hízott,egy kg felesleg nem volt rajta a 3.hónapra,bár ő nem fogyizott,lement magától.Én 20 kg-ot szedtem fel,szintén,bár kis diéta közrejátszott.

2011. ápr. 5. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!