Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki eleve túlsúlyos annak...

Aki eleve túlsúlyos annak mennyi a "megengedett" hízás terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Túlsúlyos kismamik hány kg-val estetek teherbe és mennyivel mentetek szülni??Utána sikerült lefogyni???
2011. márc. 24. 16:53
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
konyv szerint 7-14kg-ot hizhatnal csak ,idealis
2011. ápr. 26. 15:02
 22/32 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat csajok!!én most jöttem a védőnőtől és megint híztam 3kg-ot,úgyhogy most +8nál járok..de szemmel láthatóan kerekedik a pocim-védőnő meg is lepődött mekkora a pocakom:)-és szerinte ez a +3kg részben annak is köszönhető hogy megindult a baba növekedése.Rettenetes bűntudatom van a súlyom miatt,ahogy mindig is volt a terhesség előtt,hisz a fogamzásgátló miatt több mint 20kg-val kezdtem a terhességet,ami az Istennek nem akart lemenni,most meg megint +3kg....:Snem tehetek róla!!..de nem tudom mitől hízok..édességet nem eszek.csak nagy ritkán-tényleg oda figyelek hogy mit eszem és mégis....

Jó lenne ha nem lenne rémálom ez a súlykérdés egész terhesség alatt!!!

2011. ápr. 26. 15:56
 23/32 anonim ***** válasza:
1. terhességemnél 83 voltam, 99-cel mentem szülni, 84-gyel jöttem haza. (Vizesedtem is). A táplálkozásra nem figyeltem, és nagyon nehezen bírtam magam (felállni valahonnan, stb..). Most ugyanúgy 83-mal indultam, és a 21. héten már 88 vagyok :( Gyenge az akaratom, pedig tudom, hogy figyelnem kell! Köszi a kérdést, kicsit észhez térített, hogy ne zabáljak agyba-főbe (azért némi túlzással). Arra gondoltam, hogy a szénhidrátot megpróbálom kerülni, mégtöbb ásványvizet iszom, és a húsokat zöldséggel eszem túlnyomórészt. Ma kezdem :) 2 mogyoróvajas csoki után mondom) :D Ki tart velem? :)
2011. ápr. 26. 16:54
 24/32 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó ezt követem én is 1,másfél hónapja kb.azóta nincs péksüti,se csoki,se süti,.barna kenyér,korpás zsemle.Én köretnek párolt zöldséget eszem.rengeteg vizet iszom és sok zöld teát is.mégis hízok...:(..na de remélem már nem sokat!!de én továbbra is ezt fogom követni!!remélem neked is sikerül!!:)
2011. ápr. 26. 17:00
 25/32 anonim ***** válasza:
Nektek mikor kezdett el látszódni a pocakotokon, hogy terhesek vagytok és nem kövérek? 16. hétben vagyok és már most úgy nézek ki, mint egy 9 hónapos terhes, csakhogy nem egyben van a hasam, hanem van felső és alsó hasam. Mikor fog "egybenőni"?
2011. ápr. 26. 17:23
 26/32 A kérdező kommentje:
Nekem már a 14.héttől látszódott,mert én hasra sosem voltam "nagy"..csak a combjaim meg a csípőm nagy..és oda is hízok most is és terhesség előtt is így volt.Nekem most már jó nagy a pocim és egybe van...ma a védőnő is megjegyezte milyen szép nagy a pocim
2011. ápr. 26. 17:29
 27/32 anonim ***** válasza:

92 kilósan estem teherbe.Ez sok a 178 centis magasságomhoz, de ehhez képest 42-es ruhákat hordok, sok rajtam az izom, nagyon sokáigs portoltam, de zsír is van a sok ész nélküli fogyókúra miatt, eléggé hazavágtam az anyagcserémet ;(

Most, a 27. héten 2-3 kiló plusz van rajtam, de mint eddig, most is odafigyelek arra, hogy mit küldök le a babának. Csak saját sütésű tk kenyeret eszek (napi max 1.5-2 szelet), natúr joghurt gyümölccsel a nasi, csak olívaolajjal főzök, módjával használom, főzeléket saját magával sűrítem, cukrot évek óta nem fogyasztok. Péksütit szojtam enni néha, de csak Update pékségből ;)

Mondjuk, a dokim nem szigorú súly terén, sőt, állandóan megdicsér, de azért nem kezdek el zabálni ;)

Biztos vagyok benne, hogy a melegben vizesedni fogok, úgyhogy a vége fele lesz plusz kiló bőven...

2011. ápr. 26. 17:39
 28/32 sumergo ***** válasza:

Hát nem tudom.... Aki kritizált, azért nem biztos,h igaza van. Nagyon hízásra hajlamos vagyok, sokat szenvedtem mindig a súlyommal, pajzsmirigy problémám is lett, túlműködött. Mire visszaállt a normál szintre, addigra elértem a 70 kg-t. Ehhez jött még a lombik, ami alatt szinte az adható hormonadag maximumát kaptam több kezelés alkalmával, ezektől 80 kg fölé értem. Most, hogy sokadik próbálkozásra sikerült a babásodás, még a munkától is eltiltottak, nemhogy a sporttól! Nagyon elszomorodtam, hogy tuti bálna leszek, mire megyek szülni. Mikor kiderült, hogy sikerült, 82,5 kg voltam. Aztán úgy döntöttem, lesz ami lesz, én most nem fogom sanyargatni magam. Annyit teszek, hogy ugyanannyi élelmet veszek magamhoz mint terhesség előtt, csak beiktattam még napi 3-4 zöldséget, ill. gyümölcsöt. ( Étkezések között alma, banán, étkezésekhez pedig reggel és este mindig eszek paprikát vagy paradicsomot.) Tudom, még csak a 12. hetet töltöttem be, és korai lenne örülni, de eddig semmit nem híztam, ma mértem, 82,5 kg pontosan. (Nem hánytam, és nem voltam étvágytalan.) Egyszerűen azért döntöttem így, mert azt olvastam, ha hirtelen teljesen máshogy kezdünk táplálkozni, és drasztikusan csökkentjük a bevitt kalóriamennyiséget, a szervezet teljes spórolásra vált, mert azt hiszi kitört az éhínség. Lehet azért benne valami! Ha esetleg mégis meghíznék, hát akkor majd megint sporttal leadom, nem fogok emiatt rágódni.

Sok sikert, és boldog babázást mindenkinek!

2011. ápr. 26. 20:03
 29/32 anonim ***** válasza:
Lelkemből szóltatok itt néhányan! Tegnap éjjel azt álmodtam, állok a ruhásszekrényem előtt, és csak veszem elő a ruháimat és már semmi nem jön rám és elsírtam magam. Nekem is ez a nagy parám. Előző terhességemnél 71 kg voltam, 96-al mentem szülni! Menni alig bírtam, ráadásul nyáron voltam nagyterhes, szörnyű volt! Kb 2 hónapja sikerült elérnem a 69kg-ot. Most 9 hetes vagyok, de kb 3-4 kg plussznál tartok, csak mert már nem fogyózom, mint az elmúlt másfél évben szinte egyfolytában. Ez a Húsvét meg főleg betett, rá sem merek állni a mérlegre. Nekem kínszenvedés a gyümölcsevés, a zöldség pláne, egy életet le tudnék élni nélkülük sajnos. Úgyhogy nagy csata vár még rám is.
2011. ápr. 26. 22:12
 30/32 anonim ***** válasza:
Bár nem vagyok eleve túlsúlyos,de én sem úsztam meg.58kg-al kezdtem (175cm-hez) most vagyok 80 kg 37 hetesen,és nem vizesedek egyáltalán.Engem is eléggé elkeserít ez :(
2011. ápr. 27. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!