Aki eleve túlsúlyos annak mennyi a "megengedett" hízás terhesség alatt?
Első baba: 72ről 95-re.... Szülés után 83, majd szopi, így lett 88, majd hosszú diéta, és 70-re le...
a másodikat kevesebbről akartam kezdeni, minek eredménye 75 lett... (ja, 162 cm vagyok...) Most a 26.héten már iszonyat sokat híztam, pedig volt, hogy diétáztam is, de egyébként sem eszem többet, mint előtte. Na de képes vagyok 3 nap alatt 2,5 kilót hízni... Nem értem, és iszonyatosan elkeserít...
1. baba: 95 kg-val kezdtem 103-mal mentem szülni, és életemben nem ettem olyan lelkiismeretfurdalás nélkül, mint terhesség alatt
2. baba: 91 kg-val kezdtem 21. héten +3kg
szia!
én 76 kg-val kezdtem a terhességem most járok a 36.hét elején és 81 kg vagyok!a táplálkozásomból semmit nem hagytam ki amit megkívántam ettem csak kb fele annyit mint ami lecsúszott volna:)(édesség terén)és mozogtam elég sokat napi 3x levittem a kutyusom sétálni kb ennyi amit tettem annak érdekében,hogy ne szedjek fel sokat!
Én 112 kilóval kezdtem mind a két terhességem és 120-al mentem szülni. 108-al jöttem haza az elsővel, 105-el a másodikkal. Én ettem amit kívántam, nem foglalkoztam diétával. Szerintem nem ilyenkor kell fogyózni. Én ettem mindent amit kívántam, igaz, én terhesen rá sem tudtam nézzni az édességre. Az unokatesóm diétázott, aminek az lett a következménye, hogy cukros lett, így már nem a kedve szerint evett, hanem az előírások szerint.
Ha szerencséd van, akkor a szoptatással le fog olvadni rólad jónéhány kiló. Szerintem ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel, de nem diétázol míg terhes vagy, azzal teszed a legjobbat a babádnak. Ja, azt elfelehtettem írni, hogy most kerek 100 kiló vagyok 1 éves a kisebbik babám.
Szia, én az első terhességem 70kg-ról kezdtem 100-zal mentem szülni! Ne tudd meg mit hallgattam a dokitól...pedig én úgy érzem nem zabáltam, sőt kismamatornáztam minden nap a 8. hónapig!!! Nem voltak olyan éjszakai csokitorta evések amiket a filmekben látni pedig hjjjajj de jó lett volna!
Aztán 9 hónap alatt sikerült a szülés után lefogynom 65 kilóra! Sajnos nem szoptattam ez mind az akaraterőmnek volt köszönhető! Nehéz volt ezért megfogadtam ha még várandós leszek odafigyelek sokkal jobban! Most újra várandós vagyok, és teljesen ki vagyok készülve mert 20. héten vagyok és közel 10 kiló plusznál járok!!! Semmit sem eszem másként mint ezelőtt!!! Tudom mitől hízok és mitől nem, ha nassolok kizárólag gyümölcs vagy kefír, vagy saját készítésű joghurt, esetleg zabpehely...és még is jönnek a kilók vacsorázni abszolút nem vacsizom max. egy alma ha már kopognak a szemeim. A családom azt mondja nem vagyok normális miért nem szem azt amit megkívánok??!! Ha így lenne 200 kilósan mennék szülni...
Nem értem miért van ez, a védőnőm azt mondja ez alkati kérdés a dokim szerint nincs ilyen...én már nem tudok mit tenni többet a plusz kilók ellen!
Csak abban bízom, hogy majd szülés után sikerül újra lefogynom!
Ne haragudjatok, hogy beleszolok, de ha nincs hormonalis problema a 100 kg kozeli testsuly magyarazatara, akkor megis lehet valami gond a taplalkozassal, vagy a mozgassal...
Csak azert mondom, mert latom, a kozvetlen csaladomban 2 holgy is ugy tulsulyos, hogy nem ertik az okat, merthogy nem zabalnak es mozognak.
Valojaban kivulrol latszik, hogy ez onamitas.
Valoban nem zabalnak akkor, amikor pl kozos csaladi ebed van, viszont azon kivul annyiszor csipegetnek, szedegetnek, ahanyszor etel kerul a kozelbe. Van egy diszkret ebed kozosen, majd masfel oran belul 3 repeta a tv elott, azutan egy kis delutani szundi, amibol halal ehesen ebrednek es ismet kezdodik a csipegetes. A mozgas alatt pedig azt ertik, hogy sietnek a buszhoz, gyorsan mosogatnak, vagy kapkodva rakjak be a mosogepbe a ruhat, de konkret sport, vagy tempos celtalan seta a mozgas miatt nincs, sot, ha eppen nem mukodik a lift, akkor meg a bevasarlas is elmarad, mert az mar sok es felesleges (4. emeletrol). A csipegetes alatt azt ertem, hogy csak csipegetik beszelgetes kozben a pogacsat, de egy kisebb tallal leszalad fejenkent, ha a kezuk kornyeken van.
Mindegy, bocsassatok meg, lehet, hogy nem ez a helyzet, de en a sajat boromon is tapasztaltam egy bizonyos fajta onamitast, szemellenzot (az elso terhessegem miatt hasonlo eletvitel mellett 25 kilot hiztam es siman elhittem, hogy mindent jol csinalok, csak utolag tunt fel, hogy en taplalkoztam, mozogtam rosszul, nem a hormonok a felelosek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!