Mit mondtok a nagyobb gyereketeknek, ha megkérdezi hogyan születik a kistesó?
van egy nagyon jó kis könyv: a sehány éves kislány.
ízléses, kedves rajzokon keresztül az egész folyamatot végigköveti.
egyébként egy 7 évesnek nyugodtan elmondhatod, hogy valóban hogyan születik, nem kell kamuzni, több mindent megértenek és elfogadnak mint hinnéd.
nekem 17 hónap van a gyerekeim között, a lányom is - bár korához képest értelmesebb - elég kicsi volt, neki egy egyszerűsített verziót mondtam el. ő már akkor tudta hogy a lányoknak nunija van és így egyszerűen elfogadta, hogy onnan bújik ki a tesó. Nekem is van vakbélhegem, őt is foglalkoztatta ez is, de megértette, hogy mégsem onnan jön. A két unokaöcsém 3 és 5 éves volt mikor a kisebbik babám született, nekik is én meséltem el hogy hogy fogan és növekszik a kisbaba és hogy hogyan jön világra. kicsit még rajzoltam is nekik, úgy könnyebben megértették.
volt sok kérdésük persze, de az ő szintjükön minden választ megkaptak, és meg is értettek
semmi probléma nem volt ezzel :-)
mondd csak el neki te is, hidd el, jobb ha tőled tudja az igazság egy elsimított verzióját, mintha téveszméken rágódna a kortársaival, mert a tudatlanság veszélyforrás, megalázó és kellemetlen helyzetekbe is kerülhet... Előzd meg!
Nálunk az volt a kérdése az akkor 3 évesemnek, hogy kerül be a hasamba. Valahogy az lett belőle, hogy apa beteszi...
Majd egy fél év múlva: És hogy teszi be apa? Na akkor mondtam, hogy majd kérdezd meg apádat. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam :)
Mivel császáros volt ő is, meg az uncsitesója is, így ez nálunk kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!