Migrénes vagyok és azt szeretném megkérdezi, hogy kismamaként mennyi algopirint lehet szedni pl. hetente vagy hónaponta?
Ezeket találtam neten:
1.
Kérdés:
Terhesség alatt (most kb. 7 hetes) milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni?
Ritkán (havonta 1-2) alkalommal szokott fájni a fejem, viszont ha nem szedek be gyógyszert, csak rosszabbodik az állapotom, nem múlik el magától.
Válasz:
Alkalmanként 1-1 Algopyrin, vagy pl. Quarelin megengedhető. Egyetértek abban, hogy inkább egy idejében bevett tabletta, mint a tünetek súlyosabbá válása.
2.
Milyen fájdalomcsillapító szedhető a babavárás alatt?
Ez a legnehezebb kérdés. Teljes biztonsággal sajnos egyik gyógyszer sem szedhető a terhesség során, de abszolút ellenjavallata nincs sem a paracetamol, sem a metamizol (Algopyrin), sem a diclofenac (Cataflam) hatóanyag tartalmú gyógyszereknek. Ez azt jelenti, hogy nagy körültekintéssel, a haszon/kockázat mérlegelése mellett ezek esetleg szedhetők, közülük talán a paracetamol készítmények a leginkább biztonságosak. A döntést befolyásolja a terhességi kor, illetve, hogy rendszeres, vagy alkalmi gyógyszerszedésről van-e szó. Ezt mindenképpen érdemes megbeszélni a terhes-gondozást végző szülész-orvossal, aki esetleg dönthet úgy, hogy a magzat szorosabb ellenőrzése indokolt a gyógyszeres kezelés során.
Nekem a dokim azt mondta, hogy alkalmanként bevehet ekAlgopirint, de ez ne legyen azért napi szintű dolog.
S ez már a terhesség második trimeszterében volt, az elsőben nem szedtem be semmiféle gyógyszert (sőt utána sem sokat).
Nem gyógyszerészek valóban, csupán kismamák, akiknek szokott lenni fejfájásuk...
Ennyi erővel minek van ez az oldal, miért nem fordul mindenki szakemberhez....érdekes hozzáállás.
Szia!
A fájdalomcsillapítókról nem tudok nyilatkozni, a fejfájásról viszont megosztanám a tapasztalatom.
Nem biztos,hogy veled ez van, de kérlek, gondold át, hogy eleget iszol-e.
Én egy időben nagyon keveset ittam, em volt igényem rá. Egy vérvizsgálat után az orvosom szólt, hogy sűrű a vérem, minden órában magamba kellene erőltetnem 2dl folyadékot, ami nem sok, hiszen csak 2 liter 10 óra alatt. Sportolókénta dupláját is meg kellett volna innom, de a felét sem ittam meg. Elkezdtem inni, rendesen, álandóan fel voltam fúvódva eleinte, de a teljesítményem megnőtt, a közéretem jobb lett.
Akkoriban egy munkatársnőm panaszkodott migrénre, már 20 éve élt nagyon komoly gyógyszereken, olyanokon is, amiket csak kórházból lehet beszerezni. Beszélgettem vele és kiderült, hogy a 3 kávéján kívül mást nem nagyon iszik egész nap! Elmondtam neki az én esetemet, és mondtam, hogy igyon meg óránként 2dl vizet legalább. A kollégákat is megkértem, hogy figyeljenek rá, hogy mindig igyon. Persze, mivel ez egy "tanulságos történet", elmúlt a fejfájása.
Migrén persze létezik, de azt gondolom, hogy a fejfájás öbbnyire inkább tünet. Ha nem iszol meg napi 2,5-3 liter folyadékot, akkor előbb igyál, és utána szedj gyógyszert.
Nem vagyok gyógyszerellene, de lehet, hogy tényleg nincs is rá szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!