Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit mondtok 3 éves gyereketekn...

Mit mondtok 3 éves gyereketeknek ha megkérdezi, hogy Ő hol volt mikor én pici voltam?

Figyelt kérdés
Tippek?
2011. márc. 22. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Én megmondtam az enyémnek hogy ő akkor még nem létezett. Ennyi. Nem kérdezett tovább. (Ja, mert az enyém is megkérdezte :o)
2011. márc. 22. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
:) Én azt mondtam, hogy "Te meg még sokkal picibb voltál, és még nem is látszottál akkor". :) Beérte vele.
2011. márc. 22. 13:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, ez nálunk mostanában állandó kérdés :) A három éves fiam szinte naponta megkérdezi, hogy ő hol volt, amikor én voltam gyerek. Mindig megmondom neki, hogy akkor ő még nem volt, próbálom elmagyarázni neki, hogy akkor is éltek már emberek, amikor ő még nem volt a világon. De sehogy sem érti :) Tegnap előtt is (már vagy századszor) feltette a kérdést, hogy ő hol volt akkor, amikor én gyerek voltam. Elmondtam századszor is, hogy ő akkor még nem volt sehol, szépen elmagyaráztam, de nem értette, állandóan visszakérdezett: akkor én a maminál voltam? A bölcsiben voltam akkor? A dédinél voltam akkor? Itthon voltam akkor a szobámban?

Szerintem ilyen pici korban még nem igazán tudják elképzelni, hogy történtek dolgok az ő születésük előtt is.

2011. márc. 22. 13:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondtam hogy a szívemben volt, ahogy minden anyukának ott vannak e gyerekei, mielőtt beköltöznek a pocakjukba, és megszülethetnének. Ő még nem érti hogy nem létezett.
2011. márc. 22. 14:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi lányok. Na ez a problémám, hogy Ő még nem érti, hogy nem volt a világon, ilyet nem mondtam neki. Az utcsó nagyon jó, a szívben, bár ezt sem nagyon érti, húú szóval nehéz....Anyum szertint mondja, hogy a menyben volt mert mielőtt a gyerekek megszületnek ott vannak. Ez milyen?
2011. márc. 22. 14:10
 6/10 A kérdező kommentje:
mennyben
2011. márc. 22. 14:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Amellett hogy nyilván az ember törekszik mindig a gyermek szintjéhez mérve fogalmazni, szerintem nem baj, ha kap egy-egy olyan választ is, amit még nem ért. Megjegyzi, elraktározza magában, és később, ha eljut arra a szintre, majd megérti.

Mi is megértettük valahogy. :o)

Én fontosnak tartom, hogy mindig igazat mondjak, és ne kitalációkat, csak azért, hogy egyszerűbb legyen.

2011. márc. 22. 14:12
 8/10 anonim ***** válasza:
szereti a Jézuskás mesét (karácsony óta mesélem neki, h h is van ez), szóval mondtam, h ő akkor még Istenkénél és Jézuskánál lakott. azért, mert jó voltam? kérdezte. mondtam, h igen. és mikor mgláttad anyát és apát minket szerettél volna a szüleidnek, ezért a Jézuska berakott anya pocakjába, ahonnan már ismerős a sztori :)
2011. márc. 22. 14:25
 9/10 A kérdező kommentje:
nagyon jó a Jézuskás is
2011. márc. 22. 17:21
 10/10 bucibabuci ***** válasza:

Lányom is 3-4 évesen kérdezte, hogy hol volt, mielőtt a pocimba került. Azt mondtam neki hogy az apa pocijában volt, mert mást nem akart elhinni (gólya meg ilyenek)

apjának nagy hasa van, ezt simán elhite, hogy ő ott volt. Majd nagyobb korában felvilágosítom :)

2011. márc. 22. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!