Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 31 hetes terhes vagyok....

31 hetes terhes vagyok. Kaptam és vettem a babámnak kisruhákat. Milyen mosószerrel és öblítővel lehet őket kimosni? Ki mire esküszik?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 19:45
 1/10 anonim ***** válasza:
én a kezdetektől fogva külön mosom a baba rucikat, sima olcsó tescós mosószerrel, és lila aromaterápiás silan öblitővel, persze jóval kevesebbet rakok a baba ruhákhoz mint a miénkhez, kevesebb mint felét. 8hós és még mindíg így csinálom, semmi baja a bőrének, és semmijének.
2011. febr. 13. 19:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Én a saját mosóporunkkal mostam (ariel vagy persil) és gabi öblítőt használtam (ennek a baba öblítőnek tetszik a legjobban az illata)
2011. febr. 13. 19:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Én a mi ruháinkkal együtt mosom a kezdetektől, arielt használok vagy perwollt, és én is gabi öblítőt.
2011. febr. 13. 19:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Én külön mosom a mi ruháinktól a kisfiam ruháit. Ugyanazt a mosószert és öblítőt használom,mint a mi ruháinknál, Ariel mosószer + világoskék Lenor öblítő. Kisfiam allergiára hajlamos gyerek,mi szülők is mindketten allergiásak,ekcémásak vagyunk, de ezeket a termékeket mindegyikünk bőre jól bírja.
2011. febr. 13. 21:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Külön mosom a ruhákat, de ugyanazt a gélt használom a fimanak is mint nekünk. Neki nem teszek öblítőt, csak Vanish-t. Mindent vasalok.
2011. febr. 13. 22:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Én külön mosom a babaruhákat, Dreftet használok hozzá, öblítő nélkül.
2011. febr. 13. 22:17
 7/10 anonim ***** válasza:
dreft baby & sensitive-et ajánlom, öblítő nélkül is csodás illata marad a ruciknak és első körben persze a külön mosást és mindent vasalást. Kellemes készülődést!
2011. febr. 13. 22:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Külön mosom a gyerekruhákat és külön szennyes tartóban is tárolom. Gabi babamosószert és sensitive baba öblítőt használok (a neve most nem ugrik be, a tesco-ban vettük).
2011. febr. 13. 23:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Én csecsemőkorában külön mostam a pici ruháit. De kezdettől fogva nem használtam sem mosóport, sem öblítőt. Főként, hogy ekcémás is, ezért a szintetikus mosó- és öblítőszerek szóba sem jöhetnek.

Ajánlom a mosódiót, tökéletesen mosható azzal is minden. Durva folt (pl. kaki, étel) esetén mosás előtt beáztatom a ruhákat Vanishbe, vagy most már a mosáshoz adagolok egy kanál Vanisht, ha szükséges. Esetleg vannak más, természetesebb mosószerek is, pl. Frosh (jobban le is bomlik), néha azt is használom.

Az öblítő teljességgel felesleges, csak bevonatot képez a ruha felszínén és káros vegyi anyag is, amely érintkezik a baba (és mindenki) bőrével. Az öblítő adagolójába teszek egy kis ecetet, csöppentek rá pár csepp illóolajat, ez tökéletesen elég.

A férjem eléggé szkeptikus volt ezzel a mosási módszerrel kapcsolatban, de most már években számolom, hogy így mosok, és még ő is elégedett a ruháival. :) Nem beszélve arról, hogy olcsóbb is!

Egyébként pedig a textilpelenkákat az ember is szokta vasalni, az pedig tovább fertőtlenít.

2011. febr. 14. 10:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocs, az utolsó mondatban rossz helyre került az "is": tehát "vasalni is szoktuk". :)
2011. febr. 14. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!