31 hetes terhes vagyok. Kaptam és vettem a babámnak kisruhákat. Milyen mosószerrel és öblítővel lehet őket kimosni? Ki mire esküszik?
Én csecsemőkorában külön mostam a pici ruháit. De kezdettől fogva nem használtam sem mosóport, sem öblítőt. Főként, hogy ekcémás is, ezért a szintetikus mosó- és öblítőszerek szóba sem jöhetnek.
Ajánlom a mosódiót, tökéletesen mosható azzal is minden. Durva folt (pl. kaki, étel) esetén mosás előtt beáztatom a ruhákat Vanishbe, vagy most már a mosáshoz adagolok egy kanál Vanisht, ha szükséges. Esetleg vannak más, természetesebb mosószerek is, pl. Frosh (jobban le is bomlik), néha azt is használom.
Az öblítő teljességgel felesleges, csak bevonatot képez a ruha felszínén és káros vegyi anyag is, amely érintkezik a baba (és mindenki) bőrével. Az öblítő adagolójába teszek egy kis ecetet, csöppentek rá pár csepp illóolajat, ez tökéletesen elég.
A férjem eléggé szkeptikus volt ezzel a mosási módszerrel kapcsolatban, de most már években számolom, hogy így mosok, és még ő is elégedett a ruháival. :) Nem beszélve arról, hogy olcsóbb is!
Egyébként pedig a textilpelenkákat az ember is szokta vasalni, az pedig tovább fertőtlenít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!