Elég ha az új kisruhákat, egyneműt csak átöblítem? Vagy ki is mossam, mosószerrel?
Én a 90 %-át a cuccoknak kaptam használtan. Együtt kimostam mindent.
(Nem használok öblítőt, 40%-on mosom a babaruhákat kezdettől együtt a saját ruháinkkal, és nem vasalok ki semmit a fej alá kerülő textilpeluson kívül. Mindegyik gyerekemmel így csináltam, azt gondoltam, ha bármi gond lesz a bőrükkel, majd változtatok. Nem lett gond.)
Boldog babavárást!
Szia! Ez nem tapasztalat, de én ennek megfelelően fogok eljárni, mivel logikus. Szóval én azt olvastam, hogy az új ruhákat még a használtaknál is sokkal körültekintőbben kell kimosni, mivel a gyártás során elég sok felesleges vegyszer és festékanyag marad a ruhában, ami az első néhány mosás alkalmával távozik és a felnőttekre nincs különösebb hatással, de a babák érzékeny bőrét irritálja stb.
27 heteske
Szia!
Én varrónőként tapasztaltam, hogy milyen úton készülnek ezek a ruhák. Még magamnak is kimosok minden új ruhát, nemhogy az újszülött babámnak. Sok ruha a tengerentúlról jön konténerekben, nem is akarok belegondolni, hogy milyen külső hatások érik. Nem beszélve arról, hogy mi van a gyárban, ahol készült. Én tutira kimosok mindent, és le is vasalom. Tesómnak 3 gyereke van, mindegyiknél így csinálta. Ha neki jó volt, nekem is jó lesz. :)
Szia!
Én rendesen ki fogok mosni és vasalni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!