Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érezhetem, ha kinyílik a...

Érezhetem, ha kinyílik a méhszáj? Kinyílhat egyik napról a másikra?

Figyelt kérdés
4 hetente megyek nődokihoz és mindig minden oké. De lehet, hogy kedden megnéz és szerdán már ki is nyílik? Mi van akkor a kinyílik és nem is veszem észre? Lehet ez?
2011. febr. 3. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
mért kéne észrevennéd fokozatosan tágulsz nem ugy hogy hop kinyilt és kint a baba!hány hetes vagy?
2011. febr. 3. 12:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, megeshet, de ettől még nem lesz bajotok, nyugi. Főleg, hogy a méhszáj általában nem egyszerre nyílik ki, hanem először a külső, utána a többi. Meg persze nem úgy, hogy egyik nap még semmi, másnap meg már mondjuk több ujjnyi.. Amíg a nyákdugó odabent van, még a fertőzés veszélye is nulla. Ja, azt, hogy kezd kinyílni, nem érzed, max. azt, hogy kicsit keményedsz, itt-ott szúr... de ezek akkor is érezhetők, ha nem is nyílsz :)
2011. febr. 3. 12:20
 3/8 A kérdező kommentje:

28 hetes vagyok.

Nem feltétlenűl a szülés előtti tágulásra gondoltam, hanem amikor idő előtt kinyílik.

2011. febr. 3. 12:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor se veszed észre. Nekem már a 20. héten 2100 volt, semmi jele nem volt... Csak a doki mondta, mikor megvizsgált.
2011. febr. 3. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet észrevenni.

Mindkét terhességem alatt idejekorán kinyíltam, semmit nem éreztem belőle, csak a doki mondta.

Ha görcsölgetsz, keményedsz, az sem jelenti azt, hogy nyílsz is.

Általában ha ki is nyílik, csak 1 ujjnyira nyílik, nem 5re, mint szüléskor:)

2011. febr. 3. 14:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Azt nem igen lehet észrevenni. Esetzleg a josló fájásokból következtetni, de az sem biztos. Nekem is 2100-as volt a 28. héten, semmit nem vettem észre belőle, úgyhogy jól gondolkodsz szerintem, fontos, hogy mindig megvizsgáljon a doki, mert csak úgy derülhet ki.
2011. febr. 3. 15:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, de mit jelent, hogy "2100-as volt"?
2011. febr. 3. 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi

2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi

1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi

3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

2011. febr. 8. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!