Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy vagytok március elején...

Hogy vagytok március elején szülő kismamik? Vásárlás? Hízás? Egészség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Igazából érdekelne, hogy mi újság van veletek,már egy másik kérdésben "találkoztunk" egymással.

Hogy álltok a hízással,a vásárlással?

Nagy a pocakotok már?

Milyen rucikat vesztek márciusra?Szerintetek mennyi meleg holmi kell?Én első babámat várom és nagyon sok bennem a kérdőjel?

Én március 11-re vagyok kiírva.

2010. dec. 29. 11:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Mi alágyűrtük a hóna alatt a takarót, de a háta alá nem került, az 1-2 hónapos baba nemigen forog, így sosem volt gond.

3 hónapos korától már jó volt a hálózsák - a 62-es tökéletes.

2010. dec. 29. 17:44
 12/22 anonim ***** válasza:

Márc.31-re vagyok kiírva.Második baba.hízás 5 és fél kiló-most lódult meg nagyon.(próbálok vigyázni)Aludni nem tudok, folyton pisilni járok, meg vagy 2 hete kezd savam lenni.Pocakméret 99 cm.

Venni nem vettem semmit, fiús rucikat kaptam-még nincs rendbe téve-gondoltam majd január vége felé...

Nagyobb dolgok (ágy, babakocsi, hordozó...)megvannak a kislányom után,tökéletes állapotban.Akkor unisexet vettünk, ami most jól jön, mert fiúcska érkezik.

2010. dec. 29. 21:29
 13/22 TKI Ibolya ***** válasza:

Nekem a harmadik babám és fiú lesz.Második gyermekemet is márciusban szültem az első 3 hétben kellet a melegebb ruha utána meg berobbant a meleg.Én jobban szerettem rétegesen felöltöztetni mint egy két vastag ruhát ráhúzni.

Most még nem készülődöm ráérek majd január végén február elején.

Most vagyok 28+5 napos és kb 5-6 kilót híztam.A pocim nagy 94 cm.

2010. dec. 30. 11:05
 14/22 A kérdező kommentje:

Örülök neki,hogy ennyien írtatok.Én is tanácstalan vagyok a hálózsákkal kapcsolatban.Nekem egy darab 0-3 hó-s van,a többi nagyobb méretű.

Valamint egy vastagabb kocsikabátot vettem meg kaptunk már egy kis(nem túl vastag) overált.

Velünk is minden rendben van szerencsére.

Nagyon várom már a 32 hetes UH.

2010. dec. 30. 19:39
 15/22 A kérdező kommentje:
Nekem is kb. 2 hete savam van,néha már nagyon kellemetlen.
2010. dec. 30. 20:05
 16/22 szucs oliver ***** válasza:

szia.én is márc 11re vagyok kiirva.:)

Nekünk még nincs nagyon semmink csak amit kaptunk idáig, mert sajna sok dolgunk volt ebben a hónapban szeretnénk csinálni a nagybevásárlást.

A kiságy már megvan.

A hizással:

13 kilónál tartok eddig, terhesség előtt 50 kiló voltam.

Kicsit félek hogy ha marad vmi felesleg hogy fogom leadni...

Én is első babámat várom.Egyik barátnőm aki nemrég szült azt tanácsolta várjak még a kicsit vastagabb holmik beszerzésével, mert azok szezon végén akciósak, úgyhogy azokkal várok még.

Merre fogsz szülni?

2011. jan. 14. 13:13
 17/22 anonim ***** válasza:

Márc. 21-re várom a kislányt. 1. baba. 5 kg-t híztam, a pocim köldökben 93 cm (mag. 162 cm, kezdő 58 kg). Furamód a pocim elég sokára nőtt meg, pedig a baba jó méretileg. Derékfájás, hátfájás. 10 perc sétában megfájdul a hasam, öreganyó tempóban jobb. Aludni kényelmetlen, a szopis párna sokat segít.

Ruhákat barátnőmtől rengeteg használtat kaptunk, még ki kell mosni. Babakocsi, ágyikó megvan. Tulképp minden megvan véve az érkezéséhez. Egyedül a szobája még nincs kialakítva.

2011. jan. 14. 14:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Március 7-re vagyok kiírva, 1. baba és kislány. Már minden megvan. Sajna mindent meg kellett venni, nem tudunk örökölni senkitől. Már csak a mosás, vasalás van hátra. A ruhák miatt bennem is sok a kérdőjel, hogy meddig lesznek jók, mindenfajta időjárásra felkészültem-e, stb. Nehéz ez első babánál.

Hízás: 14,5 kg. Szerintem ez elég sok (jó volt a Karácsony), és 5 kg plusszal kezdtem.

A lábaim hatalmasak, nagyon vizesedek. Az éjszakai alvásban periódusok vannak, most éppen jól alszom. Bár a megfordulás elég nehézkes. De már csak 8 hét :)

2011. jan. 14. 16:53
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem vagyok terhes, csak gondoltam a hálózsák témához hozzászólok.

Újszülöttnél azért nem jó a hálózsák alváshoz, mert valószínű hogy éjjel is kell őt pelenkázni és ilyenkor macerás még a hálózsákot is levenni róla. 2-3 hónapos koráig bőven jó a takaró, mivel úgysem mozog, nem takarózik ki és a fejére sem fogja ráhúzni.

2011. jan. 14. 20:33
 20/22 anonim ***** válasza:

Március 15.-re vagyok kiírva, első baba, fiú lesz! Tonnányi babaruhát kaptunk, abból bőven van minden, majd februárban állok neki átnézni, mosni-vasalni, mert addig még dolgozom. A vásárlást is próbálom húzni, mert még mindig sok mindent kapunk kölcsön, pl. most a héten "futott be" kiságy, meg mellszívó is, szóval majd februárban vásárolunk. 31.hétben vagyok, 5,5 kg-t híztam, 174 cm magas vagyok és 79 kg-ról indultam. Mindenki azt mondja, hogy nagyon kicsi a hasam, de mivel széles a csípőm, ezért érthető, mert keresztbe még jobban elfér a kicsi, nem kell kidüllednie. Alvással változó, mivel napi 9 órát dolgozok, ezért szépen elfáradok estére, és jókat alszom, 2-3 óránként kijárok pisilni, aztán vissza. Néha elkezdek agyalni a wc-n ülés közben, akkor nem bírok visszaaludni, most is ez történt, már 1,5 órája fent vagyok. Egyre többet olvasok a szülésről, igyekszem összeállítani a szülési tervemet, ti hogy álltok ezzel?

A kezem-lábam nagyon vizesedik, az ujjaim fájnak is tőle éjjel-nappal, ahogy feszíti szét a víz.

Februárban megyünk 4 alkalmas szülésfelkészítő akármire a kórházba, meg szülőszobalátogatásra, azt már nagyon várom.

2011. jan. 15. 04:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!