Mi a legveszélyesebb dolog terhesség alatt? (cigi, emelés. Stb) Sorba rendeznétek?
Szerintetek az alább felsoroltak közül melyik a legveszélyesebb és a legkevésbé ártalmas a felsoroltak között?!
Kezdjétek a legveszélyesebbel és így tovább.
a. nyers hús
b. nyers tojás
c. cigizés
d. szoli
e. alkohol
f. emelés (olyan 10 kg tól)...pl nagy tesó emelése
g. lázas betegség
h.túl sok A és C vitamin fogyasztás
Köszi a válaszokat
hát jah :)
bár én a tesó emelést nem tartom kifejezetten veszélyesnek.....sokaknak muszáj....sztem egy jó meleg ülőfürdő meg veszélyesebb tud lenni mint a szoli.....
Én írtam, hogy a pia veszélyesebb....
de egy kicsit el vagyok veszve az alkohol kérdésben...sokan azt mondták a placentába ugyanúgy beszívódik az alkohol, és rövidet inni akár egy alkalommal is nagyon veszélyes -e miatt. Párszor olvastam, hogy egy kevés vörösbor jót tesz, vagy ezt a mostani kevéske whisky-t...
Valahogy én is úgy érzem, hogyha a baba a placentán keresztül "megissza" azt a kis whisky-t az bizony komoly gondokat okozhat, viszont nem hiszem hogy 1 szál cigi komolyabban árthat...persze mindkettő veszélyes.
És félre ne értsetek én leraktam mindkettőt azonnal, de alkoholt inni jobban félnék, mint dohányozni.
Kávét,kólát,teát mértékkel lehet inni.C-vitamint akár 500mg-ot is naponta,csak használni fog,ártani nem.
Nyers hús önmagában nem baj,azért nem íjánlják mert ha fertőzött akkor benyakalhat az ember egy szalmonella vírust,ami elsősorban rád veszélyes egyébként.Ugyanez a nyers tojásos ételekkel.
Cigizés:"illik" hanyagolni,de a környezetemben több egészséges "cigis baba" született.Én leraktam,így vagyok nyugodt
Alkohol:1-1 pohár bor nem árt,sőt...de csak orvosi javallatra.
Szoli:fogalmam sincs,sose szoliztam.Nem ajánlják,ahogy tudom,de nem tudom a miértjét
Emelés:tesót kell,amúgy jobb az óvatosság
Lázas betegség:nagyon veszélyes,de ha hamar lehúzzák akkor nincs gond.
Eddig én is állandóan néztem, hogy mit eszek, mit csinálok, stb.
Egy ismerősöm rendszeresen szolizik, 2szer volt terhes, mind2szer szolizott, és semmi bajuk nem lett a gyerekeknek.
A kávét rossz vérnyomásra kifejezetten ajánlák a dokik.(mértékkel.)
Szerintem, ha a gyereket óvatosan emeled (Nyílván nem a 8-9hónapban), akkor nem ártalmas. Nézzd meg, hány terhes nő megy vásárolni, és visz haza 8-10 kgos szatyrot.
Nem dohányzom, nem iszom, nem eszek nyers húst. De nem nézem az ételek összetételét! Ha eszek 1 lágytojást, vagy majonézt, nem hinném, hogy olyan brutálisan ártana a babának. Vagy tiramisut, vagy 1 darab kecskesajtot, stb.
Sokkal ártalmasabb, ha azon görcsölsz, mit ehetsz, és mit nem?
Különben meg mindenhol más véleményeket olvasok az ártalmas kajákról. Pl. a tonhal némelyik könyvben kifejezetten ajánlott, más könyvben meg hetente maximum 1szeri fogyasztást írnak... Ugyanígy a csokoládéról, a sóról, mézről, stb. Akkor most melyiknek van igaza?
De a hozzászólók véleménye is megoszlik ebben a kérdésben.
Köszi a válaszokat lányok! Szerintem jó kis hozzá szólások jöttek !
Boldog Karácsonyi Ünnepeket és jó babázást Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!