Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a legveszélyesebb dolog...

Mi a legveszélyesebb dolog terhesség alatt? (cigi, emelés. Stb) Sorba rendeznétek?

Figyelt kérdés

Szerintetek az alább felsoroltak közül melyik a legveszélyesebb és a legkevésbé ártalmas a felsoroltak között?!

Kezdjétek a legveszélyesebbel és így tovább.

a. nyers hús

b. nyers tojás

c. cigizés

d. szoli

e. alkohol

f. emelés (olyan 10 kg tól)...pl nagy tesó emelése

g. lázas betegség

h.túl sok A és C vitamin fogyasztás

Köszi a válaszokat

2010. dec. 20. 16:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

hát jah :)

bár én a tesó emelést nem tartom kifejezetten veszélyesnek.....sokaknak muszáj....sztem egy jó meleg ülőfürdő meg veszélyesebb tud lenni mint a szoli.....

2010. dec. 20. 16:38
 12/18 anonim ***** válasza:
A doki napi fél deci whiskyt javasol vagy pohár bort haskeményedésemre:)
2010. dec. 20. 16:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Az idegeskedes,stressz is ugyan ugy dobogos helyet erdemel!!!!!!Kave,cola sem tul jo...
2010. dec. 20. 16:47
 14/18 anonim ***** válasza:

Én írtam, hogy a pia veszélyesebb....

de egy kicsit el vagyok veszve az alkohol kérdésben...sokan azt mondták a placentába ugyanúgy beszívódik az alkohol, és rövidet inni akár egy alkalommal is nagyon veszélyes -e miatt. Párszor olvastam, hogy egy kevés vörösbor jót tesz, vagy ezt a mostani kevéske whisky-t...

Valahogy én is úgy érzem, hogyha a baba a placentán keresztül "megissza" azt a kis whisky-t az bizony komoly gondokat okozhat, viszont nem hiszem hogy 1 szál cigi komolyabban árthat...persze mindkettő veszélyes.

És félre ne értsetek én leraktam mindkettőt azonnal, de alkoholt inni jobban félnék, mint dohányozni.

2010. dec. 20. 16:59
 15/18 anonim ***** válasza:

Kávét,kólát,teát mértékkel lehet inni.C-vitamint akár 500mg-ot is naponta,csak használni fog,ártani nem.

Nyers hús önmagában nem baj,azért nem íjánlják mert ha fertőzött akkor benyakalhat az ember egy szalmonella vírust,ami elsősorban rád veszélyes egyébként.Ugyanez a nyers tojásos ételekkel.

Cigizés:"illik" hanyagolni,de a környezetemben több egészséges "cigis baba" született.Én leraktam,így vagyok nyugodt

Alkohol:1-1 pohár bor nem árt,sőt...de csak orvosi javallatra.

Szoli:fogalmam sincs,sose szoliztam.Nem ajánlják,ahogy tudom,de nem tudom a miértjét

Emelés:tesót kell,amúgy jobb az óvatosság

Lázas betegség:nagyon veszélyes,de ha hamar lehúzzák akkor nincs gond.

2010. dec. 20. 17:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Végül is szinte minden veszélyes dolgot felsoroltatok. Ez az "egészséges cigis baba" kicsit k tud akasztani. Igen látszólag egészséges, csak azt nem veszik figyelembe, hogy akár 6-7 éves korában is vissza üthet , hogy anyuka bagózott, ugyan is tanulás béli problémát, viselkedési problémákat is visszavezetnek erre. 16 év után raktam le a bagó egyik napról a másikra, most első babánkat várjuk. Tehát nem a levegőbe beszélek.
2010. dec. 21. 07:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Eddig én is állandóan néztem, hogy mit eszek, mit csinálok, stb.

Egy ismerősöm rendszeresen szolizik, 2szer volt terhes, mind2szer szolizott, és semmi bajuk nem lett a gyerekeknek.

A kávét rossz vérnyomásra kifejezetten ajánlák a dokik.(mértékkel.)

Szerintem, ha a gyereket óvatosan emeled (Nyílván nem a 8-9hónapban), akkor nem ártalmas. Nézzd meg, hány terhes nő megy vásárolni, és visz haza 8-10 kgos szatyrot.

Nem dohányzom, nem iszom, nem eszek nyers húst. De nem nézem az ételek összetételét! Ha eszek 1 lágytojást, vagy majonézt, nem hinném, hogy olyan brutálisan ártana a babának. Vagy tiramisut, vagy 1 darab kecskesajtot, stb.

Sokkal ártalmasabb, ha azon görcsölsz, mit ehetsz, és mit nem?

Különben meg mindenhol más véleményeket olvasok az ártalmas kajákról. Pl. a tonhal némelyik könyvben kifejezetten ajánlott, más könyvben meg hetente maximum 1szeri fogyasztást írnak... Ugyanígy a csokoládéról, a sóról, mézről, stb. Akkor most melyiknek van igaza?

De a hozzászólók véleménye is megoszlik ebben a kérdésben.

2010. dec. 22. 00:17
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat lányok! Szerintem jó kis hozzá szólások jöttek !

Boldog Karácsonyi Ünnepeket és jó babázást Nektek!

2010. dec. 22. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!