Azért nem érzem még mocorogni a picit, mert a hasfalnál fekszik a méhlepény? (20 hetes kismama)
Ezt is szokták mondani. Állítólag ez is lehet oka. (nekem is elől tapad) Ahogy az is, hogy ha van egy kis fölös a pocin. Na és még más egyebek. Egyénfüggő. Kétségbe nem szabad esni. Ennek is eljön az ideje. Én úgy 2-3 hete érzem. Eleinte úgy próbáltam megérezni, hogy kinyúltam, a pocimra tettem a kezem és vártam. Aztán semmi. Én akkor éreztem mocorogni, amikor ülve kicsit előre döltem. Ez is változó. Valaki akkor érzi, ha elfekszik. Már azóta több pozícióban érzem. Az pedig, hogy hol, változó. Most eléggé lent ficánkol, de egy hete még harántfekvésben volt, akkor kicsit fentebb éreztem, két oldalt. Majd te is kitapasztalod, hogy mikor hogyan érzed jobban. :) Minden jót!
20 hetes kismami
Még annyit, hogy mindenki mást érez. Mármint nem feltétlen kapirgálást vagy csikit érzel. Vagy mondják azt is, hogy mintha lepkék szállnának. Én pl határozott rúgásokat éreztem először. Meg azóta is, na meg motoszkálást, mocorgást. De nem csikit. Ez is nagyon változó.
A 20 hetes kismami
Szia! Nekem is hasfalnál tapadó a méhlepényem, és a 20. hétig egyáltalán nem éreztem, hogy mocorogna a baba, holott mások meg már a 14. hét után mindenféle kapirgálásról számolnak be... ne ess kétségbe, már csak pár nap, és határozottan fogod Te is érezni a fészkelődést.
Ráadásul az a fura, hogy amikor már érzed, akkor sem tudod eleinte eldönteni, hogy ŐT érzed-e.
Aztán ahogy az első párat megérzed, a többit már meg tudod minden mástól különböztetni...
Én most már 35 hetes vagyok, és majd' szétrúgja a bordáimat! :-)
Nyugi. Kicsit nyugisabb a Te babád is, vagy csak nem elég erős még! Lesz ez még másként! Sőt!
Általában a méh findusa úgy a 20. hét körül éri el a köldök magasságát. Miszerint akkor elméletileg csak alatta érezheted. Viszont sugározhat felfelé, szóval kizártnak nem tartom, hogy ő lenne. Én is van, hogy a köldököm magasságában érzek mocorgást. :)
A 20 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!