Terhesség alatt aki dohányzott, napi 1-2-3szálat, azoknak a tapasztalataira lennék kíváncsi. Hogy vagytok a picivel? CSAK DOHÁNYOSOKNAK!
Kérem azokat a kismamákat akik nem dohányoztak, a terhesség előtt/alatt ne írjanak, nem kérek szentbeszédet. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi!!!
Ezt tényleg az kommentálja akit érint... (olvastam régebbi dohányos vagyok és xhetes terhes...) na esetleg ők, akik már megszültek, és újra, max azok írjanak, akik ismernek ilyen anyukát és picit
Szóval dohányzó kismamamák, ki hogyan van? A picike hogy van?
Szia!
Azonnal fordulja védőnőhöz, hogy segítsen leszokni! Nikotin tapaszt és rágót kismamák is használhatják.
A méhleépnyek egy szál cigaretta annyira rontja a keringését, hogy hónapokkal a kellő idő előtt fog elmeszesedni - nem jut elég vér a gyereknek - komoly következményei lehetnek! Nem érdemes kockáztatni!!!!
És ha már kinn lesz a kátrányos füstöt is fogod beleszuszogni az arcába??? Mert az kb egy órán keresztül ürül még a tüdőből?????
A dohányos szülöknél 20 X nagyobb a kockázat a bölcsőhalálra, a gyerek IQ-ja jóval kevesebb....
Inkább egyél szardiniát, mint dohányozz!
Egy szülésző - védőnő
UI: Ha saját magad igazolására tetted fel a kérdést, hogy biztos nem árt, akkor gondolj bele abba, hogy akinek sérült gyereke született a dohányzás miatt, annak van ideje ide írogatni?????
Szió!
Nekem szerencsére sikerült leraknom a cigit, amikor tudomást szereztem a babóról, de van ismerősöm, aki végig szívta, olyan napi 5-6 szálat. A fia asztmás lett születés után, és folyamatosan légúti problémákkal kűzködik (azóta is), a lánya pedig 39 hétre született, de 2,05 volt összesen. A dokik mindkettőt a dohányzás hatásának tudták be.
A férjemnek meg volt egy osztálytársa, akinek nem fejlődött ki az egyik karja, és a dokik az anyja terhesség alatti dohányzásának tudták be (már úgy született).
Szia!
Nekem a sógornőm dohányzott terhessége alatt. Koraszülött lett a gyerek, kancsal, és majdnem meghaltak mindketten a szülőasztalon különbözőm szövődmények miatt. A picit mentő vitte át a gyerekklinikára. Pedig ő már a harmadik gyereke volt.
Egy másik ismerősöm szintén dohányzott, sőt néha részegre is itta magát.Szürke volt a gyerek, amikor megszületett. A gyereke koraszülött volt, és halmozottan sérült lett. ezért emelt családi pótlékot kapnak. Kívülről nem látszik a gyereken, de lehet, hogy a fejlődése és a szellemi fejlődésén majd látaszani fog.
Na akkor a kérdést bezárom:)
Igazából köszönöm mindenkinek a válaszát!
Az általam szentfazéknak tituláltakét is, bár... Minden véleményt elolvastam.
Azoknak a kismamáknak aki a tapasztalatait olvashattam, nagyon köszönöm!
Eddig cigifüst "mentes" az életem, sajna az utcán nem tudom kikerülni, de hála égnek a "baráti köröm" dohányosait leredukáltam nullára, így teljesen ingerszegény a környezetem, és így megy, hogy ne akarjak rágyújtani... Talán még nem késő...
Még egyszer köszönöm mindenkinek.
ui.:
aki Tapasztalatokat írna, az nyugodtan írhat privátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!