Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt aki dohányzott...

Terhesség alatt aki dohányzott, napi 1-2-3szálat, azoknak a tapasztalataira lennék kíváncsi. Hogy vagytok a picivel? CSAK DOHÁNYOSOKNAK!

Figyelt kérdés

Kérem azokat a kismamákat akik nem dohányoztak, a terhesség előtt/alatt ne írjanak, nem kérek szentbeszédet. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi!!!

Ezt tényleg az kommentálja akit érint... (olvastam régebbi dohányos vagyok és xhetes terhes...) na esetleg ők, akik már megszültek, és újra, max azok írjanak, akik ismernek ilyen anyukát és picit

Szóval dohányzó kismamamák, ki hogyan van? A picike hogy van?

2009. jan. 15. 15:14
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

A 15:25nek is köszönöm a válaszát...

Sajnos nem nyugtat meg, hogy nem vagyok egyedüli ezzel a francos problémával...

Amúgy mikor megtudtam, hogy babám lesz, a napi 2doboz ment le 1-2szállra naponta, néha kevesebbre.... Szóval az ember próbálkozik, de mint írtam, nem mentségként kívánom... néha meg annyira a rosszullét kerülget a füst szagától, hogy öröm nézni...

2009. jan. 15. 15:34
 12/48 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Én dohányoztam terhesség előtt, sokat, de most is simán leraktam..(2. babám várom)

A nővérem végig cigizett, neki is lelkifurdalása volt emiatt, de mindkét gyereke egészséges lett.

Bár a fia produkálta a bölcsőhalál féle jeleket, lilulás stb..., de már 3 éves ő is.

Szóval ez lehet a cigitől, meg ez miatt lehet kisebb a súlyuk is stb...

Amúgy a mi dokink azt mondja, ha valaki idegbeteg, jobb, ha elszív egy cigit, mert az ideg többet árt. Ha nem bírod ki csak párat szívj bele, azzal is csökkented.

Ja, amúgy az én lányom is csinálta a nem veszek levegőt és lilulok tüneteket, még ma is használunk légzésfigyelőt, pedig én nem dohányoztam és a lepényemre is azt mondták, hogy nagyon szép volt...

2009. jan. 15. 15:34
 13/48 anonim ***** válasza:
74%
Aki akarja az le tudja tenni a cigit! Én dohányoztam terhesség előtt, elég erős dohányos voltam napi 1 doboz simán elment. Megtudtam, hogy terhes vagyok és nuku cigi! Ennyi
2009. jan. 15. 15:35
 14/48 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én nem dohányzom, dohányoztam, de amikor babás lettem, undorodni kezdtem tőle és nem kellett.

Én nagyon sok példát tudok, mert gyógypedagógusként dolgozom és ott sok gyereknek az anyja cigizett a terhesség vagy a szoptatás alatt. Sajnos van aki nem "ússza" meg következmnények nélkül. A dohányzás miatt: koraszülés, magzati vérkeringés problémák, és hasonló dolgok következhetnek be, amik később hiperaktivitást, tanulási akadályozottságot vagy akár enyhe értelmileg akadályozottságot is okozhat. Gyakoribb, az amikor légzési problémák lépnek fel: asztma, nehézlégzés.

Az, hogy nálatok lesz e valami következménye, nem lehet tudni. Majd kiderül!

Ezekkel nem bírálni akarlak, csak leírtam, hogy én miket látok nap, mint nap.

2009. jan. 15. 15:36
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én dohányoztam a teherbeesés előtt, amikor kiderült, hogy terhes vagyok kb. 2 hét alatt sikerült 0-ra redukálnom a cigit. Először csak minden ötödik "azonnal rá akarok gyújtani"-ra gyújtottam rá. Azután már csak a férjemnek gyújtottam meg a cigijét. Azután már csak 1-1 slukkot, azután jöttek a hányingerek, hányások. Azután már attól hánytam, ha a férjem bejött az ajtón. Azután ő is leszokott.

Én fontosnak tartottam, hogy leszokjak. Nekem úgy sikerült, hogy minden (!) ruhánkat kimostam, mindent lesikáltam (holott előtte már nagyon régóta nem dohányoztunk a lakásban).

Mesélhet itt bárki bármilyen történtet (egyik dohányzott semmi bajuk nem lett, másik nem dohányzott és iszonyatos állapotban volt a méhlepény), mindenkinél másmilyen hatása lehet a terhesség alatti dohányzásnak.

Nem "szentbeszéd"-nek szánom, (ne legyen, de) bármilyen probléma felmerülhet a terhesség alatt (bármilyen okból), de ha még dohányzol is soha nem fogod magadnak bebizonyítani, hogy nem attól volt.

2009. jan. 15. 15:37
 16/48 anonim ***** válasza:
95%
Én a terh előtt napi 2 dobozzal szívtam.Amikor poz. lett a teszt visszább vettem.Amikor a doki kb 7 hetesen megerősítette a tesztet, letettem.3 hónapig volt tejem,már elmúlt 1 éves,de én még nem szoktam vissza.Nem csak a káros része miatt,de nem akarok büdösen a gyerekhez érni és azt a kevés pénzt,amit kapok nem akarom elpöfékelni tőle.Ez a te lelkiismereteden múlik.Én évekig nem tudtam hatásosan leszokni,de a gyerekemért megtettem.
 17/48 anonim ***** válasza:
100%
a 15:34-es vagyok, téged jól megköveznek:-)A szentek...
 18/48 anonim ***** válasza:
93%

Hááát...sztem se szentfazékság..azt ne várd,hogy:"nyugodtan cigizz,nem lesz semmi baj,tuti!"-akarat és kész!Felelösséggel tartozol egy kis élet miatt!ne feledd!Jöhet nekem is a lepontozást,mint a többieknek,akik természetesen babásan cigi ellenesek.Amúgy korábban én is cigiztem.Amióta tudom,hogy kisbabám lesz,meg se fordult a fejemben.Van egy ismerösöm,dohányzott,egy babát elveszített,a második pedig 2 hónappal korábban született,küzdeni kellett a picike lánynak..Mindez Anyuka miatt,orvos is igazolta.

Kívánom,hogy légy erös,de bírd ki ezt a pár hónapot!

2009. jan. 15. 15:43
 19/48 anonim ***** válasza:
73%

Én dohànyoztam terhesség alatt.

Nem egy doboz cigit kell elképzelni,söt volt hogy napokig semmi,de néha 1-3 szàl eltünt...

Terhességem furcsa mod panaszmentes volt,orvosom szerint tökéletes volt minden.

És az utolso szakaszban sem volt jele koraszülésnek.

Idöre szültem.

3200 grammos babànak adtam életet.

Persze én a viitaminokat rendszeresen szedtem,sokat voltam a friss levegön,és figyeltem az étkezésemre is.

2009. jan. 15. 15:44
 20/48 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Saját tapasztalatot nem tudok mondani, de barátnomét el tudom mesélni! O 7 és fél hónapra szulte meg a picit, végig dohányzott vele, persze nem annyit mint Te, hanem jóval tobbet!!! Kb. 1 - 1/2 doboz, de úgy hogy az már így is le volt csokkentve! Amikor megszuletett, nem volt még 1 kg sem a pici, bennt kellett lennie vele 4 hónapig a kórházban, épphogy hazaengedték Karácsonyra, most ismét bennt vannak 2 hete, mert megfázott a gyerek. Fél éves és még nincs 4 kg!

Szerintem tedd le a cigit, én is le tudtam. Nem mondom, hogy konnyu volt az elso 2-3 hét, de ahogy pozitív lett a teszt, azóta nem cigizek! Próbáld meg! Sok sikert hozzá!27 hetes

2009. jan. 15. 15:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!