Terhesség alatt aki dohányzott, napi 1-2-3szálat, azoknak a tapasztalataira lennék kíváncsi. Hogy vagytok a picivel? CSAK DOHÁNYOSOKNAK!
Kérem azokat a kismamákat akik nem dohányoztak, a terhesség előtt/alatt ne írjanak, nem kérek szentbeszédet. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi!!!
Ezt tényleg az kommentálja akit érint... (olvastam régebbi dohányos vagyok és xhetes terhes...) na esetleg ők, akik már megszültek, és újra, max azok írjanak, akik ismernek ilyen anyukát és picit
Szóval dohányzó kismamamák, ki hogyan van? A picike hogy van?
Szia. Sajnos az én véleményem sem sokkal jobb mint a legtöbb válaszolóé, de én nem hordalak le. Ez a te döntésed és nagy dolog ha lecsökkentetted napi egy két szálra a cigit. De ha kibírod hogy 2 doboz helyett csak egy két szálat szívsz akkor azt is ki bírod hogy nem szívsz egyet sem. Én azt szoktam mondani, hogy aki nem tudja le tenni a cigit a gyermeke kedvéért az önző ember, mert a saját érzéseit teszi a baba elé.
Tapasztalat: A sógornőm dohányzott végig és nem lett baja a picinek. Egy ismerősöm is végig dohányzott. A hetedik hónapban megszületett a babája és sajnos komplikációk lettek. 10 hétig élt a kicsi. Sajnos nem tanult belőle, újra terhes lett és ismét dohányzott és koraszülött lett megint a baba. Ez most jól van.
Azt olvastam hogy jobban árt terheség alatt az ha valaki állandóan stresszel a cigi miatt, mint a napi pár szál cigi.
Lehet hogy nem lesz baja a picinek ,de később is kialakulhatnak nála olyan dolgok (allergia, asztma) ami a cigi miatt lehetséges.
Hidd el ha megszületik a babád és esetleg kora szülött lesz vagy beteg lesz életed végéig bánni fogod hogy nem voltál elég erős. Nem hiszem hogy megéri.
Sok siker a babához és a leszokáshoz
Szia!
Nekem az anyukám dohányzott. A báttyámnál még le tudott mondani a cigről teljesen, nálam már 1-2 szál becsúszott. Mi jól vagyunk (már felnőttek vagyunk, én is a második babámat várom). Ami igazából érdekes, hogy vanmég egy öcsénk, 14 év korkülönbség van köztünk. Vele végig dohányzott, més csak nem is csökkentette. 6 és fél hónapra született. 1,33kg-al, és visszafogyott 1,05kg-ra.
Amíg bent volt a kórházban egyszer be is lilult.
Most már ő is 18 éves. Kis mértékben voltak tanulási nehézségei, meg az inkubátorban kapott oxigén miatt szemtengelyferdülése lett. Amin én akkor átmentem egy életre szóló negatív élmény volt. Kívánom, hogy neked ne legyen ilyen, és egészségesek legyetek.
Hozzáteszem még, hogy igazából az lenne a jó, ha már babavárás előtt legalább fél évvel le tudna szokni mindenki, mert ennyi idő kell mire kiürül a szervezetből, de teljesen még ekkor sem.
Amúgy én is dohányoztam, csak én azon szerencsések közé tartozom, hogy le rakom és egyszerűen nem gyújtok rá. Nem mindenkinek ilyen egyszerű.
(Érdekes, hogy beindította az embereket a kérdésed!!)
Sok sikert a leszokásban, és remélem nem lesz baj. Nem kívánom senkinek azt az érzést, pedig nekem csak az öcsém volt nem a gyerekem!!!
Tapasztalatokat kértél, nem is fogok mellébeszélni:
A szomszédom a terhesség végéig dohányzott. A kisfiú időre született, természetes szüléssel, és úgy tűnt egészségesen. Csecsemőkorában elkezdődött neki egy olyan súlyos asztma, hogy állandó gyógyszerezésre, felügyeletre, orvosi ellenőrzésekre van szüksége azóta is. Jóban vagyok a szomszédnőmmel, elmesélte, hogy az orvosok egyértelműen a cigarettára vezetik vissza a gyerek baját.
Egy másik tapasztalat: Csak ismerősöm az illető, aki szintén nem tudot lemondani a cigarettáról. Keveset szívott, de nem tette le. A babája egészséges, minden rendben van vele. Átlagos súllyal született, természetes úton.
Minden jót kívánok!
(24 hetes kismama- a terhesség előtt én is cigiztem. Bármikor rá tudnék gyújtani, de semmi pénzért nem visz rá a lélek... Nem vagyunk egyformák.)
Szerintem ne bántsátok. Tudja, hogy nem jó amit tesz, hiszen ezért KÉRI, hogy a szentfazekak ne regáljanak.
1-2 dobozról napi 1-2 szálra csökkentette a cigit ez azért értékelendő. Én sosem dohányoztam, nem is ítélkezek hiszen nem tudom, hogy én mit tennék, lenne-e erőm a FÜGGŐSÉGRŐL lemondani.
KEDVES KÉRDEZŐ: ügyes vagy, hogy ennyire képes voltál csökkenteni a mennyiséget, csökkentsd tovább, menni fog!
Szerintem a levegőben lévő füst stb az én első és jelenlegi terhességemnek is ad/adott pár szál cigarettát sajnos.. :(
Próbálj meg egy célt megfogalmazni és azért küzdeni! pl havi 5 szál a maximum.(most csak mondtam vmit)
Sok erőt és egészséget!
Szia!Sajnos tudom miről beszélsz, néha nekem is becsúszik 1-2 szál. Anyukám mind a 4-ünkkel dohányzott, teljesen egészségesek lettünk.Ez szerintem mindenkinél más.Ismerek olyat, aki teljesen egészségesen élt, mégis betegen született a babája.
Mindenesetre sok vitamint juttas a szervezetedbe!
Boldog, problémamentes babavárást!!!
A párom anyukája végig cigizett,szintén napi 1-2-3 szálakat terhessége alatt és a férjem enyhe nyitott gerinccel született,mai napig hátfájós és szidja az anyját,hogy az hogy lehetett ilyen hülye. Az anyukája mossa kezeit, a másik kettőnél is cigizett,ott nem lett baj,szerinte csak véletlen (holott a dokik szerint is a cigizés miatt lehetett,illetve az növelte a valószínűségét a betegségnek).
Tényleg nem vagyunk látnokok,lehet,hogy semmi baja nem lesz a pocaklakódnak,de lehet,hogy igen. Az a baj,hogy lehet,hogyha egy sóbarlangban bio zöldségeken és biohúsokon barlangi patak halait fogyasztva töltenéd a 9 hónapot,akkor elszívhatnál napi 1-2 doboz cigit is,de sajnos baromi ártalmas világban élünk,csak az ebédünk,még ha otthon főzünk is rengeteg káros anyagot tartalmaz :( Azért remélem nem lesz baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!