Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítenél, hogyan építsem le...

Segítenél, hogyan építsem le a védőnőmet?

Figyelt kérdés
Még csak félidős vagyok,de már elegem van belőle.Eddig 4-szer voltam nála,és mindig tök stresszelve jöttem el.Neki nem tetszik soha semmi,se a méhszájértékem (2000) se a súlygyarapodás (5kg) se a vérleletem (picit vérszegény vagyok)állandóan riogat betegségekkel,meg hogy baj lesz,meg hasonlók.Nem akarom otthagyni,csak szeretném leépíteni,és néhány találkozás alól kihúzni magam.Már a férjem is nagyon ideges,hogy terhesen ennyire ki tud készíteni.Muszáj járni hozzá minden hónapban????Mi van ha nem megyek?
2010. nov. 25. 09:53
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
akkor marad a fülbefogós módszer. :) még úgyis gyakorolnod kell az ismerősök/rokonok miatt... nem tudom te, hogy vagy, de nekem ők is meg akarják mondani a frankót, pl. hogy csak az a vitamin jó, amit ő vele is szedetett az orvosa, hogy szerinte nem jó dolgokat vásároltam meg, stb., stb. engem ezek fárasztanak le.
2010. nov. 25. 13:16
 22/35 anonim ***** válasza:
56%

12.55 vagyok

Milyen beutalókat ad ő neked? Ő nem orvos, hova kell tőle beutaló.

Igazuk van az előttem szólóknak, egyedül a kiskönyvet kell odaadnia és onnantól egy db pecsét sem kötelező tőle. Én a dokim kérdeztem, mert panaszkodtam neki és azt mondta, nem vagyok köteles járni hozzá.

Tudod, azokért vannak a védőnők, akiknek nincs fogadott orvosuk és mit sem tudnak a terhességről, szülésről, az egészséges életről. Lehet, hogy csúnyán hangzik, de ez az igazság. Kis falvakban sokkal több az ilyen nő, akik nem figyelnek oda semmire, mint azok, akik mindent megtesznek a babájuk és a maguk egészsége érdekében.

2010. nov. 25. 13:21
 23/35 anonim ***** válasza:

13.21 vagyok

Sőt a dokim azt is mondta, legközelebb nyugodta csesszem le a védőnőt, hogy ki sem tölti a megfelelő rubrikákat a kiskönyvemben, ami pedig ténylegesen a dolga lenne.

2010. nov. 25. 13:24
 24/35 anonim ***** válasza:

Miféle beutalókat ad neked???

A beutalókat adhatja a háziorvos és a nőgyógyász (ha nincs fogadott, akkor az "SZTK-s". Inkább ők kövessék nyomon a terhességedet, mint a védőnő!

A védőnő semmi olyan beutalót nem ad, amit a nőgyógyász ne adna (kötelező és szokásos vizsgálatok).

2010. nov. 25. 13:29
 25/35 A kérdező kommentje:
Itt nálunk a védőnő adta az afp-re.
2010. nov. 25. 13:35
 26/35 anonim ***** válasza:
56%
Ha megfogadsz egy jó tanácsot, legközelebb úgy mész hozzá, hogy már nagyon "kiokosítottad" magad és megmondod neki, ha bármire szükséged van, akár beutalóra, köszönöd szépen, majd elmész az orvosodhoz. Ő pedig a saját kis agyából ne küldözgessen téged sehova. Az afp-re is a nődoki ad beutalót. A védőnő max. csak beírja az eredményét a kiskönyvedbe, de még csak ítélkeznie sem szabad róla, mert nem ért hozzá. Legalábbis az enyém az tök sötét, csak egy kicsit venné a fáradságot, hogy utánaolvasna, már többet tudna. De így "sajna" az marad, hogy én tudok többet.
2010. nov. 25. 13:41
 27/35 anonim ***** válasza:
Nem értem, nőgyógyászhoz nem jársz? Ő is ad az AFP-re beutalót... A védőnőnek semmiféle beutalót nem kell adnia.
2010. nov. 25. 14:29
 28/35 anonim ***** válasza:

A védőnők szeretnek okoskodni, meg nagyon fontosnak beállítani magukat. Ne törődj vele. Én az első 2 alkalommal tartottam a 2 lépés távolságot, majd a harmadik alkalommal kicsit "nyitottam". Hát rögtön el is kezdett okoskodni, tehát 1 lépés vissza.

Még mindig nehez érti, hogy én dolgozom - és eszem ágában sincs otthon maradni, ha nincs bajom - így nekem ne ajánlgasson d.u. 2 órai, de még 4 órai időpontokat se. Meg persze mindenhez van kommentárja, mintha orvos lenne -és ráadásul nem kell dokinak sem lenni ahhoz, hogy kiderüljön, hülyeségeket beszél...

Ez van, őket el kell egy bizonyos szintig viselni. Én a szülés után max. 1x fogom beengedni, csakhogy ne mondhassa, hogy "bunkó" vagyok, meg tudom, hogy ez a dolga, de utána hagyjon békén (amúgy szerintem kb. 10 évvel fiatalabb is nálam, gyerek nélkül...). Van nekem egy kiváló anyukám, aki több mint 40 évet töltött kisgyerekek között óvónéniként! :-)

2010. nov. 25. 17:00
 29/35 A kérdező kommentje:
Magánorvosom van.Itt ebben a városban a védőnő adja a beutalót,ha terhességi vizsgálatról van szó.Ha máshova kell,akkor a háziorvos.De ez minden régióban más.Ahogy máshol pl.6 vérvételre kell menni,itt összesen 4 van.
2010. nov. 25. 17:47
 30/35 A kérdező kommentje:
Az biztos,hogy én is inkább anyukám véleményére fogok adni,mint egy idegenére,akit nem is ismerek.És én is csak egyszer tervezem beengedni szülkés után.nézze meg,hogy rendben a gyerek,utánna többet ne zaklasson.Akkor már simán leépíthetem,most úgy tűnik nem tudom kihúzni magam a látogatások alól.
2010. nov. 25. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!