Segítenél, hogyan építsem le a védőnőmet?
12.55 vagyok
Milyen beutalókat ad ő neked? Ő nem orvos, hova kell tőle beutaló.
Igazuk van az előttem szólóknak, egyedül a kiskönyvet kell odaadnia és onnantól egy db pecsét sem kötelező tőle. Én a dokim kérdeztem, mert panaszkodtam neki és azt mondta, nem vagyok köteles járni hozzá.
Tudod, azokért vannak a védőnők, akiknek nincs fogadott orvosuk és mit sem tudnak a terhességről, szülésről, az egészséges életről. Lehet, hogy csúnyán hangzik, de ez az igazság. Kis falvakban sokkal több az ilyen nő, akik nem figyelnek oda semmire, mint azok, akik mindent megtesznek a babájuk és a maguk egészsége érdekében.
13.21 vagyok
Sőt a dokim azt is mondta, legközelebb nyugodta csesszem le a védőnőt, hogy ki sem tölti a megfelelő rubrikákat a kiskönyvemben, ami pedig ténylegesen a dolga lenne.
Miféle beutalókat ad neked???
A beutalókat adhatja a háziorvos és a nőgyógyász (ha nincs fogadott, akkor az "SZTK-s". Inkább ők kövessék nyomon a terhességedet, mint a védőnő!
A védőnő semmi olyan beutalót nem ad, amit a nőgyógyász ne adna (kötelező és szokásos vizsgálatok).
A védőnők szeretnek okoskodni, meg nagyon fontosnak beállítani magukat. Ne törődj vele. Én az első 2 alkalommal tartottam a 2 lépés távolságot, majd a harmadik alkalommal kicsit "nyitottam". Hát rögtön el is kezdett okoskodni, tehát 1 lépés vissza.
Még mindig nehez érti, hogy én dolgozom - és eszem ágában sincs otthon maradni, ha nincs bajom - így nekem ne ajánlgasson d.u. 2 órai, de még 4 órai időpontokat se. Meg persze mindenhez van kommentárja, mintha orvos lenne -és ráadásul nem kell dokinak sem lenni ahhoz, hogy kiderüljön, hülyeségeket beszél...
Ez van, őket el kell egy bizonyos szintig viselni. Én a szülés után max. 1x fogom beengedni, csakhogy ne mondhassa, hogy "bunkó" vagyok, meg tudom, hogy ez a dolga, de utána hagyjon békén (amúgy szerintem kb. 10 évvel fiatalabb is nálam, gyerek nélkül...). Van nekem egy kiváló anyukám, aki több mint 40 évet töltött kisgyerekek között óvónéniként! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!