Folyton beszólogatós-mindent jobban tudó barátnőt építsem le?
Harmadik babám van, de a barátnőm úgy érzékelteti velem,mintha full alkalmatlan lennék gyereknevelésre-ellátásra. Mindig beszól valamire, amitől úgy tűnik mintha teljesen hülye lennék.
Pl. 2 éves lányom odakint játszik kb.18 fok van van rajta póló pulcsi. Ahogy lehajol izeg mozog van hogy kilóg a dereka, a barátnőm egyből beszól ahogy ezt meglátja hogy jaj meg fogsz fázni.
A picike babám pár hetes, és ha már csak megnyekken, akkor őszerinte éhes és miért hagyom sírni.
Illetve alul- vagy túl van öltöztetve, akárhogy van ruha rajta abban ő mindig talál kifogást.
Amúgy olyan jól elvoltunk eddig, jókat beszélgetünk, mostanában egy pár hete lett ilyen.Amúgy is olyan kevés barátnőm maradt meg így itthon babázva.
Mondd meg, te nem vagy paramamai, te ismered őket, és tudod, melyiknek mire van szüksége.
Neki van gyereke?
Hogy ezek a dolgok mennyire zavarnak, csak te érzed. Ha még képes vagy elviselni, akkor hagyd rá, ha zavar, és nem hagyja alább a jó tanácsait, akkor építsd le. Nem az számít hány barátnőd van, hanem hogy mennyire igazi barátok!
Minden beszólására/kérdésére szépen válaszolj, hogy nem, az nem úgy van, ahogy mondja, hame úgy, ahogy te. Semmi kiabálás, semmi sértődés. Illusztrálom:
-Kilóg a gyerek dereka, megfázik, felfázik, elkapja az AIDS-t!
-Válasz 1: Á, ne aggódj, nem lesz semmi baja.
-Válasz 2: Igazítsd már meg légyszi, én már alig köszörülök. (Szerintem pár ilyen eset után már direkt nem veszi majd észre az ilyeneket :))
-Válasz 3: Bolha seggét se érdekli :) (Ez csak bónusz)
Van neki is gyereke, igen. És persze oké hogy vannak elvei (szoptatásról, etetésről stb.) és azok nem 100% ban egyeznek az én elveimmel, de én se piszkálom azzal hogy csipszel tömi a gyerekeit, meg nincs normális étkezés náluk, hanem egész nap esznek mikor megéheznek mert ezzel meg én nem értek egyet, de nem akarom megbántani, meghát semmi közöm hozzá.
Már kérdeztem hogy miért lett ilyen szerinte ő mindig is ilyen volt, csak most én túlérzékeny vagyok a hormonok miatt...(??)
Szerintem részben igaza van. Mert tényleg nem jó a derekának. De hát még nincs olyan hideg, és bizony az én fiam akárhogy öltöztetem valahogy mégis felcsúszik a poló.
Én is van hogy látom más a babakocsiban úgy öltözteti a gyereket mint ahogy ő sétál és hát ugye azért ott kicsit jobban kell. Viszont nem lehet tudni hány pulcsi, vagy bélelés van e. De aztán rá kell jönnöm, hogy nem minden gyerek egyforma, és van akinek nem olyan fázós mint az én fiam.
Ha te is úgy látnád, a lányod fázik, akkor adnál rá még ruhát. Fölöslegesen nem dunsztolod be.
Szerintem valami más problémája lehet, nem biztos hogy veled. Az is lehet, hogy pont téged jobb anyának érez, ezért fényezi magát előtted. Egy kicsit dicsérd meg valamiben, vagy néha adj neki igazat.
A pemperses anyuka nem semmi, de gondolom ott inkább anyagi problémák lehettek, hogy a másik gyerekétől "irigyelte a pelenkát".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!