Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítenél, hogyan építsem le...

Segítenél, hogyan építsem le a védőnőmet?

Figyelt kérdés
Még csak félidős vagyok,de már elegem van belőle.Eddig 4-szer voltam nála,és mindig tök stresszelve jöttem el.Neki nem tetszik soha semmi,se a méhszájértékem (2000) se a súlygyarapodás (5kg) se a vérleletem (picit vérszegény vagyok)állandóan riogat betegségekkel,meg hogy baj lesz,meg hasonlók.Nem akarom otthagyni,csak szeretném leépíteni,és néhány találkozás alól kihúzni magam.Már a férjem is nagyon ideges,hogy terhesen ennyire ki tud készíteni.Muszáj járni hozzá minden hónapban????Mi van ha nem megyek?
2010. nov. 25. 09:53
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Mondok egy példát.Megnézte a nyakamat,kérdezi:nincs gond a pajzsmirigyemmel?Mondom,nem,nincs.De ő úgy látja.Háziorvos.Elmegyek,az meg beutal.Kijön a véreredményem,teljesen jó,én meg ülhettem a laborban betegek között,állva,ájuldozva mert a helyet ugyan át nem adták volna.
2010. nov. 25. 11:01
 12/35 anonim ***** válasza:

Cseréljünk, légyszi légyszi!

Nekem rossz a vérképem, a májfunkcióm, folyamatosan fogyok....és semmit nem mond.

2010. nov. 25. 11:17
 13/35 A kérdező kommentje:
De nem is neki kellene hanem az orvosodnak?
2010. nov. 25. 11:31
 14/35 anonim ***** válasza:

Én ugyanezzel küzdök csak még ráadásul egészségügyben dolgozom, a férjem is és ezt nagyon jól tudja a védőnő. Sok mindent jobban tudok, mint ő, mégis megpróbál folyton riogatni mindennel. Eddig nem szóltam, de most jött el az ideje, közölte, hogy (23 hetes vagyok) 2 hetente kell járnom hozzá. Hát nem fogom magam kikészíteni, a nődokihoz 3 hetente kell járni, ha valami gondom van, vele fogom megbeszélni úgyis.

A következő 3 alkamat ki fogom hagyni és ha legközelebb megyek, kiosztom. A súlyomat, vérnyomásomat itthon is tudom ellenőrizni, a többit apedig a doki csinálja.

Én nem hagynám magam a helyedben, nem vagy köteles hozzá járni, ha úgy döntesz nem mész, akkor nem vonhat kérdőre. Eyébként meg mi jogon fogdossa ő a nyakadat, hogy mekkora a pajzsmirigyed? Ez nem az ő feladata!

Bocs, hogy hosszú lettem, de nagyon meg tudlak érteni.

2010. nov. 25. 12:55
 15/35 anonim ***** válasza:
valamilyen szinten azért kötve van hozzá, ha jól tudom: mert meg kell lennie x db aláíráshoz a különböző támogatások igénybevételéhez. valami ilyesmit hallottam.
2010. nov. 25. 12:58
 16/35 A kérdező kommentje:

ma 12:55

Köszi,hogy írtál,örülök,hogy megértesz.Én is csak az orvosomra hallgatok,ő tudja,neki van diplomája,és ő dolgozik már 30 éve ebben a szakmában.Én is mérem itthon folyamatosan a súlyomat,a vérnyomásomat is,szóval lényegében csak beutalókért járok hozzá.

Nem tudod,hány látogatásnak kell meglennie nála?Állítólag az utolsó hónapban már hetente kell hozzá járni,de én nem fogok egyszer sem menni,úgy döntöttem.

2010. nov. 25. 13:03
 17/35 anonim ***** válasza:

Védőnőtől nem kell 1 db aláirás sem, csak az orvostól (nőgyógyász).

A védőnőhöz ne menj, ha néha elmész, bőven elég. Ha elküld az orvoshoz és szerinted kutya bajod, akkor MIÉRT mész el a háziorvosodhoz??? Én tuti nem mennék, eszembe se jutna... aztán ennyi.

2010. nov. 25. 13:06
 18/35 anonim ***** válasza:

Jesszus, ti nem sokat tudtok a védőnői szolgálat lényegéről... Nem vagy köteles eljárni hozzá. Nem kell tőle egy pecsét sem. Ha mostantól be se teszed hozzá a lábadat, akkor sincs semmi.

Ő szolgáltat: ha kérdésed van, felteszed, nyomon követi a terhességet, ennyi a dolga. De ő szolgáltatást nyújt, amit nem kötelező igénybe venni.

Igazából egyszer kell elmenni hozzá, a kiskönyvért.

2010. nov. 25. 13:08
 19/35 anonim ***** válasza:
azt tök jó, ha nem kell aláírás, mondjuk nekem rendes a védőnőm. kicsit magas néha a vérnyomásom,(135 az első érték) de nem riogat azzal, hogy juj, most gyógyszert kéne szedni, pedig biztos vannak olyan védőnők, akik ettől már teljesen oda lennének. Hála Istennek, mert nem szeretnék gyógyszereket szedni.
2010. nov. 25. 13:10
 20/35 A kérdező kommentje:
Meg valamennyire sajnos muszáj mennem hozzá,mert ő adja a bautalókat :(
2010. nov. 25. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!