Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem adják át a helyet a...

Miért nem adják át a helyet a buszon, villamoson?

Figyelt kérdés

Én Budapesten lakom, de az elmúlt 7 hónapban, mióta terhes vagyok, csak egyetlenegy ember adta át a helyét buszon. Egyébként rezzenéstelen arccal néznek ki a fejükből, s tűrik el, hogy 10-12 megállókat álljak.

Ez csak Pesten van így?

2009. jan. 14. 17:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
46%
Sajnos rengeteg a bunkó ember, különösen a mai kamaszok (tisztelet a kivételnek). Volt egy kolléganőm, aki nagyon jól tudta kezelni ezeket a helyzeteket, amikor terhes volt: felszállt a villamosra, és amikor világossá vált, hogy hiába vár az ülőhelyre, odament egy tini sráchoz és megkérte, hogy adja át a helyét. A fiú nemet mondott! Erre a kolléganőm azt felelte, hogy ha nem áll fel, akkor ő beül az ölébe. A srác nem mozdult, és a kolléganőm tényleg ráült!! Jól tette, mert annyira elszégyellte magát a fiú, hogy kénytelen volt felállni. Én csodáltam a kolléganőmet, nekem sajnos nem volt annyi merszem amikor nagy pocakot cipeltem....Az ember olyan kiszolgáltatottnak érzi magát ilyenkor.
2009. jan. 14. 18:16
 12/24 anonim ***** válasza:
64%

a te statisztikad jobb, nekem egy ember se adta át a helyét! (8 hónapos vagyok)

sőt, összel, amikor már elég nagy volt a pocim, de még lehetett felsőben jarni, mentem a dokimhoz, éppen kivert a víz, és jöttek a fekete csillagok (alacsony a vernyomasom nagyon), kapaszkodtam a villamos kapaszkodojaba, mintha az eletem mulna rajta, és imadkoztam, hogy ne ajuljak el (4/6), mire az elottem levo felallt, mert leszallni keszult.

én le szerettem volna rogyni, amikor oldalrol/hatulról belemhasitott a fajdalom, egy arannyal kirakott öreg néni könyökölt belém- pontosabban a hasamba.

mást nem is tudtam, csak próbáltam szemrehanyoan ranezni, mire annyi volt a bocsanatkerese, hogy "nem láttam". de felallni nem állt fel.

aztan a dokinal mondtam, hogy most hagyjuk az udvariaskodast, meg ilyenek, gyorsan uh-zzon meg, mert féltem a babát. majdnem sirtam, amikor mondta, hogy nincs semmi baja.

amugy mindig is olyan voltam, akit sodort a tomeg, mert sose verekedtem utat magamnak, metrokijaratnal is nagyon rossz, ugy kozlekedek, hogy a kezem a hasam elott van egy kicsivel.. de mostanra eljutottam oda, hogy ha nem muszaj, akkor nem megyek sehova :(

regen metro helyett siman hazagyalogoltam, amikor tudtam (9 megallo vagy hogy, kényelmes tempóban masfel-ket oras seta, heti egyszer ketszer mindig szakitottam ra idot), de most gyalogolni se tudok, hogy elkeruljem a tomeget.

en mindig atadtam a helyet az idosebbeknek, es a terheseknek meg a kb 7 ev alatti gyerekeseknek. Anyam egyszer meg is vert, mert egy terhes ciganyasszonynak adtam át a helyet kiskoromban, de a mai napig nem banom.

jó lenne, ha olyan lennék, aki szól, de nem olyan vagyok.

szóval ezert kicsit az en hibam is, mert ha "kiverekednem" a helyet, akkor biztos lenne, de én arra nem vagyok kepes

2009. jan. 14. 18:23
 13/24 anonim ***** válasza:
60%
Győrben sem jobb,megnyugtatlak.Nagy pocival sem voltak képesek fölállni,mikor látták,hogy még pakkom is van.De mikor már a helyközivel jártam Vámosszabadira,ott nagyon rendesek voltak.Ennyi van a város és a falu morálja között.sajnos
2009. jan. 14. 18:34
 14/24 anonim ***** válasza:
63%

Sziasztok!

Vidéken se jobb a helyzet.Minden egyes alkalommal amikor a városba megyek,fel kell emelnem a hangom,mert -már bocsánat-de a hülye kis csitrik,meg a szatyorral megrakott vénasszonyok (tisztelet a kevéske kivételnek)paszírozzák az embert felszállásnál.Sokszor nem tudtam eldönteni,hogy a táskámba kapaszkodjak,nehogy elsodorják,vagy a pocakomat védjem.Aztán mikor szólok,hogy épp a gyerekembe könyököl,vagy a táskáját vegye le a hasamról,csak néz bambán.Pedig nem vagyok egy nagyhangú ember,de ez már az önzés netovábbja.Mert kulturáltan is fel lehetne szállni a buszra,mindenkinek lenne helye,de általában az iskolások már reggel hulla fáradtak,és feküdniük kell az üléseken.

Úgyhogy nekem eddig még nem volt pozitív tapasztalatom,harcolni kell.De ha vérben forgó szemű kismamát akarnak,hát legyen...:)

2009. jan. 14. 18:51
 15/24 anonim ***** válasza:
68%

Szegeden sem jobb a helyzet. Imádom, hogy amíg eddig felszállás után bámultak hogy milyen csinos vagyok, terhesen hirtelen elértem hogy mindenki ahogy meglát elforduljon, vagy kinézzenm az ablakon. Milyen érdekes...

Ami szerintem még bosszantóbb, amikor UH-ra mentem, tömve volt a klinika, és nem csak a pocisok ültek, hanem kb annyi apuka is, sőt még nagybácsi meg ilyen-olyan férfi rokon aki elkiséri kismamát UH-ra. Könyörgöm, klinikán, védőnőnél miért ül az apuka ha tele van a hely kismamákkal?!

2009. jan. 14. 18:53
 16/24 anonim ***** válasza:
68%
Én is szegedi vagyok.Igazábol igy terhesen nagyot csalódtam az emberekben.Utálom amikor a buszon vagy villamoson bámulnak és megsem mozdulnak.Ilyenkor az jár a fejemben,mi járhat az ők fejében.Szerintem eszükbe sem jut átadni.Időnként nagyon rosszul esik,orditani tudnék,hé parasztok,terhes vagyok!!!!!!Egyik nap a gyógyszertárban,szerettem volna az ablakhoz menni,mikor egy idősődő hölgy majd fellökve megelőzött.Egyik reggel meg a vérvételen még nem nyitották ki az ajtot,várakoztunk.Majd az ajto kinyilt és senkit nem figyelve,turodtak nők,férfiak,figyelembe se véve a kismamákat.13éve dolgozom az egézségügyben,mindig embereken segitettem.Éjszakai műszak után is mindig áttadtam a helyem az idősebbeknek is.És át is fogom adni(terhesnek egyértelmű)ezután is,mert én nem születtem parasztnak.Felháboritó.
2009. jan. 14. 19:16
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

Azt hittem csak Athenban szar a helyzet es Budapest utan acsingozom....de ezek szerint folosleges.Azon kivul hogy nem adjak at a helyet, nekem a legrosszabb elmenyem 7 hetes volt.Szedultem es elkezdtem lefele csuszni a buszon, mire egy pasi atadta a helyet es igy felajult formaban valaki a szeken arrebb lokott(itt az elso ulesek 1,5 helyesek)hogy milyen fiatal vagyok hhogy egyedul akarok odaulni!!!Amikor leesett neki hogy nem valaszolok, hulla feher vagyok es log a fejem... elkezdett orditani hogy mi bajom van...Mondom terhes vagyok....erre a valasz: Nem, biztos benarkoztam!!!!.....Es ettol nem tagitott!

Es termeszetesen igy a 20 het fele lathato hassal meg veletlenul sem adjak at a helyet, viszont felloknek, belem konyokolnek...

2009. jan. 14. 19:18
 18/24 anonim ***** válasza:
65%

Talán azért nem adják át a helyet, mert észre sem veszik az emberek, hogy terhes vagy.

Mindegy mekkora a hasa, egyszerűen NEM veszem észre, hogy terhes, meg hogy ott van egyáltalán. Nem szoktam megnézni utastársaim.

2009. jan. 14. 22:45
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

Mi az,hogy nem látni,hogy terhes valaki???Én a 9 hónap végén járok, 10 napon belül szülnöm kéne, akkora pocim van, hogy csuda és nem adják át a helyet! Azt mondják,hogy húzzam be a hasam mert nem férnek el tőlem! Nem vagyok kövér, nem is voltam, tehát nem lehet eltéveszteni..ja és a minap vásárláskor a pénztáros szólt a munkásokra, hogy engedjenek már előre mert 2 db kiflit tartottam a kezemben és kígyózott a sor.Erre a válasz a férfiaktól: Ez nem betegség, állapot!!!Annyira mérges lettem,mert eddig tényleg nem volt bajom,de mostmár bizony fáj mindenem, még állni is rossz...

Hát ilyenek az emberek, valóban nem nézik meg az utastársaikat, csak azt nem értem, hogy akkor mit néznek???és hogy várják el, hogy ha velük történik valami akkor másoktól segítséget kapjanak...

2009. jan. 15. 10:48
 20/24 anonim ***** válasza:
52%

Hogy nem nézik meg utastársaikat??? Nem nem. Nem akarom magam ismételni, de ez nem bambaság, hanem bunkóság. Érdekes, én miért veszem észre, ha egy terhes nő száll fel, vagy egy idős néni? Mert jó a szemem? Hahaha! Ja és azt azonnal észre veszik, ha egy jó nő vagy egy jó pasi száll fel?

Én a párom jó példának tudnám felhozni. Volt már olyan, hogy két fiatal pár szállt fel egy nagy babakocsival. Ő azonnal ugrott és segített a srácnak felhúzni a kocsit. Kötelessége lett volna? Nem. De megtette és nem nézett félre. Ezeket mind észrevesszük. Csak sajnos az emberek egyre bunkóbbak!

A 20 hetes kismami

2009. jan. 15. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!