Miért nem adják át a helyet a buszon, villamoson?
Én Budapesten lakom, de az elmúlt 7 hónapban, mióta terhes vagyok, csak egyetlenegy ember adta át a helyét buszon. Egyébként rezzenéstelen arccal néznek ki a fejükből, s tűrik el, hogy 10-12 megállókat álljak.
Ez csak Pesten van így?
Szia!
Én is pesti vagyok, és szintén megbotránkozom ezen. múltkor én adtam át a helyem egy már nálam nagyobb pocakkal rendelkező kismamának, nagyon meglepődött, mondta, hogy senki sem teszi. Télen mondjuk a kabát is takar. Én egyébként ha úgy érzem, leülnék, kiszúrok egy fiatalt, vagy egy szimpatikusabb embert, és udvariasan megkérem, adja át a helyét, mert babés vagyok. Általában bejön. Mondjuk én csak 21 hetes vagyok, kabátban nem lehet észrevenni. de nyugodtan kérj helyet magadnak, inkább, mint hogy elessél egy fékezésnél!
Sajnos ilyenek az emberek. És nem hiszem, hogy ez csak a fővárosra lenne jellemző. És nem csak a buszon. Mindenhol ez van. Hiába látják, hogy pocakos vagy, nem zavartatják magukat. Sőt! Ha pl vérvételnél előre mész és bemész előttük, húzzák a szájukat, pedig ki is van írva, több helyen, hogy a kismamik előny élveznek! Azok a bunkók fulladjanak meg. Én is olyan vagyok, hogy inkább állok, minthogy húzzák a szájukat. De ha nagyobb pocako leszek, nem hiszem, hogy hagyni fogom. Ajánlom neked is, hogy kicsit jobban állj ki magadért! Igenis kérj helyet! Ne hagyd magad! Minden jót!
20 hetes kismami
Én vidéken lakom, itt se érdekli az embereket. Végig dolgoztam a terhességem alatt, és minden nap buszoznom kellett. Nagyon ritka volt, hogy valaki átadta a helyet. Főleg az iskolások nem szoktak megmozdulni. Én szégyelltem magam, amikor egy idős nénike akarta átadni a helyet.
De volt olyan is, hogy a buszsofőr addig nem volt hajlandó elindulni, amíg valaki át nem adta a helyét...:D A végén már majdnem ordított. Na, az jó volt. :D
Szia,
Ne aggódj nem vagy ezzel egyedül, eddig egyszer adták át a helyet, de akkor is csúnyán nézett egy nő, hogy hogy merek leülni, erre elővettem a kiskönvemet, és hangosan megbeszéltem a párommal, mit kell még túlélni kismamaként... Nekem a védőnő azt tanácsolta, hogy igenis álljak a sarkamra, és kérjem meg a pasikat adják át a helyet... Bevallom férfiasan, hogy én sem adom át a helyet a kismamáknak, pedig fiatal nő vagyok, csak terhes, de felhívom a figyelmét a mellettem ülőknek, hogy nézd pocakos... valahogy kiszúrom... terhesek felismerik egymást... De szomorú példa, hogy nekem kellett felugrani, és egy kicsit sápadozó kismamának átadni a helyet, a többiek nem is figyeltek... Amúgy sajnos tényleg marhára tesznek rá, hogy terhesek is vannak, és nem azért sírunk, mert mi mindenképp ülni akarunk, de szerintem a tömegközlekedés egy potenciális veszélyforrás... Hirtelen fékezés, és esés... Nem hiányzik...
A HÉVen simán végignézték, hogyan szenvedek a tömött levegőtlen kocsiban és már zöldültem, minden bajom volt... Kérdezték, kismama,-Igen, de nem álltak fel. Jó akkor még nem látszódott a pocakom, alig voltam 10hetes... Ma már pofátlanul leülök az ötvenes nőcik előtt és nem érdekelnek... Ha nem tetszik nekik, akkor elmagyarázom, hogy gyermeket várok, és pont...
En kulfoldon lakom, es decemberben voltam 3 hetet Budapesten. Nekem nagyon kellemes csalodas volt az otthoni bkv-as. En is ugy keszultem hogy ilyenek az emberek...de a legnagyobb meglepetesemre minden egyes alkalommal atadtak a helyet.
Szoval szerintem vannak normalis emberejk is csak ki kell fogni oket...es az is igaz hogy a bunkok vannak tobbsegben
Èn is külföldön élek,hát itt sincs mindegyik ember tekintettel egy kismamára..PL karácsony elött,áruházak tömve,egy kismamának meg persze,hogy gyakran kell a mellékhelységet meglátogatni..Hosszú sorok..A hölgyek-kortól függetlenül-szépen megbámulták a csini bandázsomat,de egyik sem ajánlotta volna fel,hogy elörébb enged..
Ezt sorolhatnám még..
Otthon,régebben,nyáron,mikor használtam a BKV-t,felszállt egy hölgy.Gyanús volt,méregettem,de nem voltam biztos,hogy kismama..ez kellemetlen volt számomra,de megoldottam.Inkább tévedjek.Csak sajnos nagyon kevesen gondolják így..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!