Át kell adni ilyenkor a helyet a villamoson?
A következő történt velem egyik nap a villamoson. (Szegedi vagyok, de ez most lényegtelen) Felszálltam a villamosra, én utaztam egyedül, meg még egy férfi a villamos másik végében. A többi hely teljesen üres volt. A következő megállóban felszállt egy öreg néni és követelte a helyemet a következő indoklással: Üljek át máshova mert ő itt, ezen a helyen szokott utazni mindig és ő nem hajlandó máshová leülni. (hozzáfűzném, hogy még mindig csak mi 3-an voltunk a villamoson, kb volt még 35 üres hely) De ő csak mondta (már ordibálva) , hogy én milyen tiszteletlen vagyok, hogy nem adom át a helyet, amikor ez az ő helye és.... Én kedvesen mondtam neki, hogy ne haragudjon hölgyem, de nézzen szét még van a villamoson egy halom üres hely. Én most innen nem fogok felállni és átcucclni egy másik helyre (már csak azért sem mert rengeteg csomag volt nálam)
Ezek után már hallotta a szóváltást a villamosvezető és hátrajött, hogy mi ez a nagy ordibálás (csak a néni kiabált velem veszettül) és hát röhögött természetesen a néni problémáján. Elmondta neki kb ugyanazt, amit én előtte (sok a hely...) és, hogy addig nem indulunk tovább amíg a néni nem hagyja abba és le nem ül egy másik székre és hogy hagyjon már békén engem. Nah ekkor a néni puffogva leült tőlem messze egy másik helyre.
Mit tennétek hasonló esetben? Átengednétek a helyet a követelőző néninek?
Nem adnám át a helyem ebben a helyzetben.
Ha nincs már ülőhely én is átadom a helyem, de ez nevetséges. Had mérgelődjön a vénlány ki kell röhögni és nem törődni vele,vagy kiosztani, majd kifárad aztán elballag egy másik helyre, ugyanolyan ember mint bárki más, nem kell alkalmazkodni a rigolyáihoz
Egyszer hasonló történt velem a metrón. Akkor vittem haza a a szalagavatós kosztümömet, és a keringőruhámat. Leültem a pad legszélére, felakasztottam a kapaszkodóra a ruhákat, leültem, és lent fogtam, hogy ne csúszkáljon a fémen. Felszáll a néni, azt mondja, üljek arrébb, mert neki ez a kedvenc helye. Mondtam neki, hogy nem fogok, a ruhák miatt. Természetesen rengeteg hely volt még a kocsiban, de mindegy, nem ült le. Ott puffogott előttem, hogy adjam át a helyemet, és vegyem le a ruhákat, mert élvezni szeretné a kilátást. Kilátást, a metrón!!!
A helyedben én sem adtam volna át a helyemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!