Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukornál éhgyomorra...

Terheléses cukornál éhgyomorra vesznek vért, megiszom a löttyöt, majd 2 óra múlva kell visszamenni? Vagy 1 óra elteltével?

Figyelt kérdés
2010. nov. 16. 18:00
 1/7 anonim ***** válasza:

"Időpontja: A váradósság 24. hetében.

Mit vizsgálunk? Vérkép ellenőrzés, máj- és vesefunkció, Rh-ellenanyag szűrés (csak Rh negatív anyáknál), terheléses vércukor vizsgálat (OGTT). A terheléses vércukor vizsgálat nagyon fontos, a látens terhességi cukorbetegséget szűrjük vele. Egy éhgyomri vércukor és 75 gramm cukrot tartalmazó szirup megivása utáni két órás vércukor eredmény összehasonlításából tudunk következtetni a szénhidrát anyagcserére.

Néhány fontos dolog a terheléses vércukor vizsgálattal kapcsolatban:

* Ha valakinek a vizsgálat előtt kóros éhgyomri vércukorértéket mértek, tilos elvégezni a cukorterhelést.

* A vizsgálatelőtti este még 8 óra előtt mindenképpen vacsorázzunk, de ne túl szénhidrátdúsat, utána reggelig éhgyomorra kell maradni.

* Tipp: A cukorszirup elfogyasztása kellemesebb, ha limonádéként készítjük el. A vizsgálat előtti este a cukrot, citromlevet és annyi vizet, amennyit egyszerre meg bírunk inni, keverjük össze és tegyük be a hűtőbe. Így reggel újbóli felkavarás után egy hideg, bár eléggé szirupos limonádét nyerünk. A citromlé nem befolyásolja a vizsgálatot."

Csak azért másoltam be, mert nekem nem így csinálták. mivel nem volt gond a cukrommal, így otthon ehettem zsemlét és 1 pohár tejet, majd így mentem a vérvételre.

2010. nov. 16. 18:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Vért vesznek,megiszod, és 2 órára rá vesznek újra vért. Engem nem engedtek haza, leültettek a váróba és ott kellett ülnöm a hideg kemény sztk padon 2 órát...Az rosszabb volt mint a lötty....:S
2010. nov. 16. 18:24
 3/7 anonim ***** válasza:
2 óra elteltével,de nekem el lehetett menni.Nagyon nem tetszett nekem.:(
2010. nov. 16. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Én csütörtökön megyek erre a vérvételre,de itt úgy van,hogy leveszik a vért,megiszod a löttyöt,1 óra múlva visszamész,megint vért vesznek,rá 1 órára megint mész,megint vesznek vért.

2 éve az első terhességemnél is így volt,de alig bírtam kaja nélkül.

2010. nov. 16. 18:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem éhgyomorra vették le az elsőt,még akkor meg kellett innom előttük a löttyöt és 2 óra múlva vették le a másikat.Addig nem lehetett enni,pisilni és inni sem.Egy jó tanács!Én megcsináltattam a lötyit a gyógyszertárban és sokkal jobb íze volt mintha csak a cukrot vittem volna és a laborosok adják ide.Semmi rossz íze nem volt,sőőőőt még ízlett is. :)

30+2hkm

2010. nov. 16. 19:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem Pesten az Uzsokiban csinálták. Éhgyomorra levették a vért (vizeletet vinni kellett), 2 dl-es pohárban összekeverték a glükozt és a vizet (egy kis citromlével)azt megittam, utána csak ásványvizet ihattam, enni nem lehetett de a WC-t nem tiltották, majd 2 óra múlva újból levették a vért és kész. Délutánra meg volt a leletem.
2010. nov. 17. 08:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2010. nov. 21. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!