Kirúghatnak? Kapok gyedet? Június 19 ig kapom a gyest .
Nem szeretnék visszamenni dolgozni. Tegnap kiderült várom
a tesót.
Figyelt kérdés
2011. márc. 25. 17:15
1/9 anonim válasza:
Attól függ, milyen a munkaszerződésed. Ha határozatlan idejű, akkor nem rúghatnak ki, ha határozott, akkor csak egyszerűen megszűnik a munkaviszonyod.
2011. márc. 25. 17:20
2/9 anonim válasza:
Sajnos kirúghatnak, azt hiszem 30 nap után!(munkába állás után)
Azonnal menj el táppénzre, ha lejár a gyes!
2011. márc. 25. 17:21
3/9 A kérdező kommentje:
határozatlan idejű a szerződésem.hát remélem nem rúgnak ki.mikor kell nekik bejelenteni hogy újra gyermeket várok?
2011. márc. 25. 17:30
4/9 anonim válasza:
Nem kell bejelentened csak júniusban, mielőtt munkába állnál.
2011. márc. 25. 18:07
5/9 anonim válasza:
Szia!
Csak a gyermek három éves koráig (gyes végéig) vagy védett jogilag!
Utána felmondhat a munkáltató, kivéve a táppénz esetében nem!
2011. márc. 27. 12:49
6/9 anonim válasza:
12:49!
Sajnos a védettséget kicsit félreértelmezik. Kirúghatja a munkáltatója bármikor, ha pl rendkívüli felmondással teszi. Azt pedig nem olyan nehéz találnia, a mai világban 100 ember állítaná amit a főnök mond, csak megmaradjon a munkahelye. Emellett felajánlhat egy közös megegyezéses munkaviszony megszüntetést is, amit a tájékozatlanabbja el is szokott fogadni.
2011. márc. 27. 13:28
7/9 anonim válasza:
utolsó!
Nem igaz, amit írsz! Ha határozatlan időre kötődött a munkaszerződés!
Én most mentem vissza dolgozni pénteken a gyed után!
Jövő márciusig semmilyen indokkal nem rúghatnak ki! Ha nem tudna a munkáltató munkát biztosítani, akkor állásbért kellene fizetnie, azaz a nettó jövedelmem ugyan úgy fizetnie kellene havonta a gyermek 3. életévéig!
2011. márc. 27. 21:17
8/9 anonim válasza:
Hidd már el, hogy rendkívüli felmondással a munkáltató bármikor megszüntetheti a munkaviszonyt, még akkor is, ha a rendes felmondás alatti védelem alatt állsz. Teszem fel az alkalmazott elsikkasztja a féléves bevételt - szerinted nem rúgják ki csak azért, mert épp 2,5 éves a gyereke? A közös megegyezésnek meg az a lényege, hogy a munkaválló beleegyezik a munkviszony megszüntetésébe. A felmondási védelem ezekre az esetekre nem vonatkozik.
2011. márc. 27. 21:31
9/9 anonim válasza:
Kérdező ha lejár a gyes menj el táppénzre..nem fognak ki rugni.nekem decemberben telik le a gyes de szeptemberben jön a pici..Én majd julius fele szolok nekik hogy töltsék ki a papirokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!