Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénz meddig jár?

Táppénz meddig jár?

Figyelt kérdés
Ha van bejelentett munka helyem. De 9-es kóddal a terhesseg eleje óta tappenzen vagyok. Akkor meddig kapok ellátást? 30hkm.
ma 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Táppénz előtt mennyit dolgoztál ott?
ma 19:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Annyi napra vagy jogosult, ahány nap folyamatos biztosításod van. Nem az a fontos, hogy az adott munkahelyen mennyi van, hanem, összesen mióta van úgy jogviszonyod, hogy nincs benne 30 nap megszakítás. Például ha a mostani helyeden 5 hónapja dolgozol, de előtte évekig dolgoztál máshol és a két munkahely között nem volt 30 nap, akkor maximum 1 évig lehetsz táppénzen. Az előbbi példánál maradva, ha 5 hónapja vagy itt és előtte nem volt munkahelyed, akkor 5 hónapot lehetsz táppénzen.
ma 20:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Teherbe esés előtt 4 hónapot voltam be jelentve.
ma 20:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Még mindig biztosított vagyok. Akkor az Még számít?
ma 20:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Oh értem. Akkor már nem fogok kapni fenzbeni ellátást.
ma 20:32
 6/9 A kérdező kommentje:
2024.4 ho ota vagyok ezen a munka helyen. Előtte sajnos csak napi bejelentett volt. Az is hébe-hóba jelentett be. :(
ma 20:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
2024.04-től vagy itt bejelentve? Mióta vagy táppénzen? Mikorra vagy kiírva?
ma 20:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez baj. Ha 4 hónapot dolgoztál, akkor csak 4 hónapot lehetsz táppénzen. Ha jól számolom, ez már lejárt. Így most lógsz a levegőben. Ha nem mész vissza dolgozni ( nyilván 30 hetesen ez már problémás), akkor a munkaviszonyod megfog szünni. Passzív tp már nem létezik.
ma 20:51
 9/9 A kérdező kommentje:
7-es szeptemberben kaptam először tp alapú ellátást. Áprilisra vagyok kiirva
ma 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!