Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ah van hogy mivel tegnapi...

Ah van hogy mivel tegnapi napon lejárt a gyedem a kistesó pedig úton van, így melyik megoldás lenne számunkra a leg kedvezőbb anyagi szempontból?

Figyelt kérdés
Mióta eljöttem 2021ben a munkahelyemről sokszor volt órabér emelés amit ugye eddig nem tapasztaltam a gyeden sem semmin mert nem abból az időszakból lett kiszámítva. Vegyem ki a szabadságaimat és utána a pocaklakóval táppénz alatt már az új béremet kapnám? Vagy mitévő legyek? Bocsi hogy összeszedetlen vagyok de nagyon nem vagyok most ezzel képben.

okt. 25. 09:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
19%
Csak abban az esetben számolódna az új béred szerint, ha most ledolgoznál 180 napot. Ugyanis a felgyűlt szabadságot a régi béred alapján kapod majd, mert akkor keletkezett, és amúgy sem jelentene sokat a latban, mert visszafelé 1800 nap átlagát nézik. Azért semmit sem tudsz tenni, hogy most jobb táppénzt/ csedet és gyedet kapj. Ugyanannyit fogsz kapni, mint az előző gyereknél.
okt. 25. 09:51
 2/18 anonim ***** válasza:
26%
Elírtam. Nem 1800 hanem 180 nap átlagát nézik.
okt. 25. 09:52
 3/18 A kérdező kommentje:
Ahh értem, köszönöm
okt. 25. 09:53
 4/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha kiveszel szabadságot, megemelik a béredet, akkor az új béred lesz a táppénzed, majd a cseded, gyeded alapja, amennyiben az magasabb összegű, mint az előző gyermekre kapott ellátások. Mivel nem lesz 180/120/30 napos ledolgozva, ezért a szerződés szerinti béred fogják hasonlítani a fent nevezett ellátások összegéhez.
okt. 25. 10:02
 5/18 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó ez akkor lenne igaz, ha nem folyamatos a munkaviszony, hanem van megszakítás. Itt nincs megszakítás.
okt. 25. 10:10
 6/18 anonim ***** válasza:

Kedves 5-ös!

Ebtv. 48.(5) alapján írtam a hozzászólásom, amely szerint:

"Ha a biztosított a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától a táppénzre jogosultságot közvetlenül megelőző év első napjáig terjedő időszakban azért nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, mert legalább 180 napig táppénzben, baleseti táppénzben, csecsemőgondozási díjban, örökbefogadói díjban vagy gyermekgondozási díjban – kivéve a méltányosságból megállapított ellátásokat – részesült, a táppénz naptári napi összegét az utolsóként megállapított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, ha a tényleges, ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelménél kedvezőbb."

okt. 25. 10:15
 7/18 A kérdező kommentje:
Akkor most mi lenne a legokosabb döntés?
okt. 25. 10:19
 8/18 anonim ***** válasza:
70%
Emelték a béred jól értem Gyed alatt? Ez azt is jelenti, hogy hivatalosan kaptál új munkaszerződéseket a munkahelyedtől, amit te aláírva visszaküldtél?
okt. 25. 10:42
 9/18 A kérdező kommentje:
Órabér emelés volt 2-3x azóta. Erről csak egy papírt kaptam postai úton.
okt. 25. 10:50
 10/18 anonim ***** válasza:
48%

Ahogy én csinálom:

- én kivettem a szabijaimat, nyilván az új béremmel (törvény írja elő, hogy emelnie kell, mikor megszünteted az fnsz-t. Nyilván ez akkor él többnyire, ha a munkavállaló ennek utána megy. Van ahol elsunnyogják.)

- utána még 2 hónap táppénz a szülés előtt. Természetesen ezt is az új béremből számolják

- csed, gyed alap is az új bérem alapján számolódik, de maximalizálva az igényléskor aktuális minimálbér kétszeresében, mert nincs az új béremmel 180 bérezett napom a számítási időszakban.

okt. 25. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!