Ah van hogy mivel tegnapi napon lejárt a gyedem a kistesó pedig úton van, így melyik megoldás lenne számunkra a leg kedvezőbb anyagi szempontból?
Kedves 5-ös!
Ebtv. 48.(5) alapján írtam a hozzászólásom, amely szerint:
"Ha a biztosított a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától a táppénzre jogosultságot közvetlenül megelőző év első napjáig terjedő időszakban azért nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, mert legalább 180 napig táppénzben, baleseti táppénzben, csecsemőgondozási díjban, örökbefogadói díjban vagy gyermekgondozási díjban – kivéve a méltányosságból megállapított ellátásokat – részesült, a táppénz naptári napi összegét az utolsóként megállapított ellátás alapjának figyelembevételével kell megállapítani, ha a tényleges, ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelménél kedvezőbb."
Ahogy én csinálom:
- én kivettem a szabijaimat, nyilván az új béremmel (törvény írja elő, hogy emelnie kell, mikor megszünteted az fnsz-t. Nyilván ez akkor él többnyire, ha a munkavállaló ennek utána megy. Van ahol elsunnyogják.)
- utána még 2 hónap táppénz a szülés előtt. Természetesen ezt is az új béremből számolják
- csed, gyed alap is az új bérem alapján számolódik, de maximalizálva az igényléskor aktuális minimálbér kétszeresében, mert nincs az új béremmel 180 bérezett napom a számítási időszakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!