Veszélyeztetett terhesként kirúghat a munkáltatóm táppénz alatt?
Figyelt kérdés
9 hetes veszélyeztetett terhes vagyok, a munkáltatómmal már kb 1 hónapja közöltem a terhességem. Mivel nem vagyok túl jól, igy felmerült a táppénz gondolata de több ember is mondta hogy a 12. hét előtt ki tud rúgni a munkáltatóm. Nem tudom hogy befolyásol e valamit, hogy home office-ban dolgozom. Merjem kiíratni magam vagy inkább várjak a 12. hétig? Válaszokat előre is köszönöm!okt. 29. 09:25
2/12 anonim válasza:
Nem tud, viszont ha elvetélsz, ki fog. Valószínűleg ezzel összefüggésben kavarták ide a 12 hetet az ismerőseid.
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, és azt jól tudom hogy veszélyeztetett terhesként a bruttó fizetésem 60%-a kerül utalásra?
okt. 29. 09:50
4/12 anonim válasza:
Nem tud, de ha ahogy a kettes is írja, ha baj lenne a terhességeddel, akkor utána borítékolható sajnos.
5/12 anonim válasza:
Nem, a táppénzt is rosszul tudod. A bruttó fizetésed 60%-nak a nettója (vonnak még 15% szja-at) fog utalásra kerülni. Ha, és amennyiben az nem több, mint a maximum, mert maximalizálva van.
6/12 anonim válasza:
TP alatt nem rúghat ki, terhesség alatt sem.
7/12 anonim válasza:
#6 Terhesség alatt nem rúghat ki. Sima táppénz alatt igen (csak ebben az esetben a táppénz után kezdődik a felmondási idő)
9/12 anonim válasza:
A terhesség véd. Ellenben ha határozott idejű szerződésed van,attól a terhesség sem ment meg.
10/12 anonim válasza:
Terhesség alatt nem rúghat ki, mindegy hány hetes vagy. A táppénz számítása azért nem ilyen egyszerű, mert az előző hónapok keresete számít, de ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor igen, a bruttó fizetésed 60%-a a bruttó táppénz és abból még lejön 15% szja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!