Mit szól a munkáltató, ha egyik napról a másikra elmegy valaki veszélyeztetett terhes táppénzre?
Az igazi veszélyeztetett terhesség sokszor egyik napról a másikra jön (mondjuk egy vérzést vagy rosszullétet követően).
Elvileg nem lehet vele mit kezdeni, az anyuka sem örömében szokott otthon maradni olyankor...
Nekem az első terhességemnél volt egy vérzés, amivel rohantam munka után az ügyeletre, aznap este már hívtam is főnököm, hogy másnaptól nem tudok menni, nyilván nem örült, hisz a munkámat át kellett szervezni, de megértette. (Sajnos így is missed ab lett a vége 😞)
A kisfiammal egyből megkaptam a tp ajánlást a veszélyeztetettség miatt, de ott egyeztettem az orvossal, és rám bízta a döntést, így végül a munkahelyen mondták a 6. hónap körül, hogy inkább már pihenjek 🙂
(Ő egyébként a 37. héten született, szóval még jó is, hogy már bőven nem dolgoztam akkor, így legalább biztos nem miattam jött hamarabb 🙂)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!